עדיין מחכה לנס – מורדי ללום מתגורר כבר חודש מתחת לבניין העירייה
מאז פרסום הכתבה על סיפורו של מורדי ללום (53), עובד עירייה הנמצא בחל"ת המעביר את הלילות בחודש האחרון בתוך כוך בכניסה לבניין העירייה - לא מעט אנשים נחלצו לעזור לו, בשמיכות ודברי מזון ושתייה אך עדיין לא נמצא לו פיתרון הולם. סגן ראש העיר אבי אמסלם נפגש הבוקר עם ללום והבטיח לו כי ינסה לעזור לו בכל האמצעים העומדים לרשותו.
לבד, בקור, ללא בית ורחוק מהמשפחה. מורדי ללום מדליק חנוכיה מתחת לבניין העירייה (צילום: אשדודי)
לבד עם החנוכיה: מרדכי (מורדי) ללום (53), עבד במשך 11 בעיריית אשדוד (משנת 2009). בתחילה כאב בית בבית ספר יסודי בעיר, לאחר מכן במוקד העירוני ובתפקידו האחרון היה כאיש תחזוקה בבניין העירייה.
לפני כשבועיים הבאנו את סיפורו של מורדי כאן באתר 'אשדודי' ומאז אנו מלווים אותו – בניסיונותיו למצוא פיתרון הולם למצבו, שכן כל מה שהוצע לו עד כה ע"י רשויות הרווחה – אינו מתאים לו ולצרכיו.
כזכור, לפני כ- 3 שנים הפסיק לעבוד בעקבות מצב נפשי שהלך והתדרדר. הוא מטופל אצל פסיכיאטר למעלה מ-15 שנה, בעבר היה נוטל כדורים וכעת מטופל בקנאביס רפואי. הטריגר אצלו התחיל עוד בילדות מאוד קשה שחווה – יש לו אמא נכה ואבא שעזב בגיל 3, רשויות הרווחה לקחו אותו ואת שני אחיו לפנימייה בגבעת שמש שם חווה התעללות מינית. המשברים האישיים ליוו אותו גם בבגרותו ולאחרונה הוא התגרש מאשתו ואם 3 ילדיו.
בחודש האחרון הוא "מתגורר" בתוך כוך בבניין העירייה, מקום עבודתו למעשה, ועל אף שאנשי השיטור העירוני בליווי שוטרים פינו את חםציו לא פעם – הוא מתעקש להמשיך לשהות שם עד אשר יימצא לו פיתרון.
חבריו עובדי העירייה ותושבים נוספים הביאו לו שמיכות ודברי מזון, וגם דאגו לו לחנוכיה ונרות.
כאן מורדי מתגורר בחודש האחרון. בתוך כוך, על הריצפה מתחת לבניין העירייה (צילום: אשדודי)
מאמסלם תבוא הישועה?
הבוקר ללום נפגש עם סגן ראש העיר (והממונה על הרווחה), חבר המועצה מטעם ש"ס אבי אמסלם. ללום, מלווה במנהלת מדור הרווחה הגב' זהבה אזרן, התקבלו אצל אמסלם בסבר פנים יפות ושטחו בפניו באריכות את כל הסיפור. אמסלם האזין בקשב רב לדברים והבטיח כי ינסה לעזור לו בכל האמצעים העומדים לרשותו. ללום יצא מהפגישה מאד מעודד ואופטימי, בתקווה שאכן יימצא לו פיתרון ראוי ובמהרה.
תגובת עיריית אשדוד: “לצערנו התושב מסרב לכל הצעה שהוצעה לו”
ממינהל שירותים חברתיים נמסר כי מנהלת אגף הרווחה ומנהלת המחלקה האזורית, שוחחו עם התושב כמה פעמים, התקיימה פגישה רחבה יותר בה נטלו חלק מנהלת המחלקה האזורית, מנהלת מדור אכלוס וגורמים הנוגעים בטיפולו. עו”סית מהיחידה לדרי רחוב, שוחחה עימו ארוכות ופרשה בפניו את כל האפשרויות העומדות לרשותו. לתושב הוצעו מס’ פתרונות, אולם לכולם הוא מסרב ואף נפגש עם ראש המינהל ומנהל האגף.
להלן ההצעות שהוצעו לו:
– הוצע לו להתגורר בהוסטל או דירה בשותפות, אך הוא סרב בטענה כי אינו יכול לגור יחד עם אנשים נוספים. הוא טען שיש ברשותו אישור רפואי המעיד על כך, אך למרות בקשתנו הוא לא הציג את האישור.
– לטענת משרד השיכון, הנ”ל אינו עומד בקריטריונים לקבלת דירה באשדוד, אך יקבל סיוע בשכ”ד ליח”ד.
– הוצע לו ליווי וסיוע מול משרד השיכון לדירה מחוץ לאשדוד, אולם הוא לא מוכן לעזוב את אשדוד.
– הוצע לו ליווי וסיוע במיצוי זכויות מול סל שיקום במשרד הבריאות, הכולל דיור לחיים, וסרב.
בפגישה עם מנהלת המחלקה אמר שיגור באופן זמני עם אימו או בדירה באשקלון למשך שנתיים, עד שיוכל לקבל באופן חריג זכאות לדיור באשקלון, אך התחרט וחזר בו מההסכמה!!.
מינהל הרווחה עושה ככל יכולתו על מנת לסייע לתושב הנ”ל. חשוב לציין כי באופן עקרוני, התושב הנ”ל יכול בכל רגע נתון ללון תחת קורת גג, לקבל ארוחות חמות ומקלחת חמה, אולם לצערנו הוא מסרב לכל הצעה אשר מוצעת לו.
עוד כתבות
המלצות נוספות
08:15 | 12/09/2024