חולם כמו יוסף: המאפר האשדודי שכבש את עולם ה'ביוטי' הישראלי
איך הגיע יוסף אטיאס - הבחור הצעיר מרובע ב' באשדוד שכמעט ולא הצליח לשלם על לימודי האיפור שלו - היישר לטופ של עולם הביוטי הישראלי? עם ליין מברשות משלו ורשימת סלבריטאיות שאיפר ועד ל'מאסטר קלאס' בכיכובו בפריז ומה הקשר לדבורה? תכירו ותזכרו את השם של המאפר הכי סטייל בארץ
יוסף אטיאס. צילום: אלעד אדמוני
הכל התחיל בבית הספר לאיפור של רוית אסף. יום אחד יוסף החליט שהוא הולך על זה ורוצה ללכת ללמוד איפור. בחור צעיר, שגדל בבית "ממוצע" ברובע ב' באשדוד שמאז שזוכר את עצמו אהב לצייר, אלא שבזמן שבירר לגבי הלימודים הבין שמדובר בסכום שהוא לא יוכל לעמוד בו וכמעט שוויתר על החלום. אבל מישהי שם זיהתה את הניצוץ בעיניו ולא נתנה לו לצאת משם עד שנרשם.
"כל אחת סוחבת איתה תיק קטן" (של איפור)
"הם עשו עימי חסד. הגעתי לשם לקבל הצעת מחיר, רציתי לחסוך את הכסף ולחזור. כשנתנו לי את העלויות… אבל הבחורה שהייתה שם אמרה לי 'אין דבר כזה אתה נרשם עכשיו'. השגתי מקדמה ובכל חודש הבאתי את הסכום שיכולתי. סבתא שלי הביאה לי את המקדמה ומשם התקדמתי ושילמתי. אחרי 3 חודשים בקורס כבר יצאתי לעבוד ולאפר – כי ידעתי שאני חייב להביא להם כסף", הוא מספר.
יצאת לעבוד כדי לשלם על הלימודים?
"התעקשתי לשלם עליהם את הסכום המלא ופשוט תוך כדי לימודי האיפור כבר התחלתי לאפר. אני לא יודע לומר אם היה לי בטחון לעשות את זה כמו שידעתי שאני חייב לשלם. רציתי לשלם כמו כולם. אז יצא שאיפרתי המון חברות שלמדו איתי- נשפים, מסיבות סיום… המחירים היו בהתאם. 50-100 ₪, סכומים ממש סמליים. איפרתי עם מה שיש לי במזוודה הקטנה שהייתה לי".
מתפרנס בעיקר מאיפור כלות עם סגנון איפור ייחודי לו (וגם מברשות משלו)
יוסף אטיאס (30) מאשדוד, החל להתפרנס כמאפר עצמאי לפני כעשור. מגיל קטן התחבר לציור ובמקום ללכת לבית הספר רצה ללכת לאפר. מאז, ובארבע השנים האחרונות הוא הלך והפך לשם דבר בתחום ואיפר לא מעט ידועניות מיס אינטרנשווינל של הרפובליקה הדומיניקנית, נסרין קדרי, שרה נתניהו, מאיה דדון והרשימה עוד ארוכה.
ביומיום הוא מתפרנס בעיקר מאיפור כלות אבל עושה לא מעט פרויקטים ולא מתבייש לתמחר עצמו בסטנדרט הכי גבוה שיש כיום בשוק: "אני מתאים למי שיש לה אפשרות כלכלית".
שנת 2022 הייתה ממש הפריצה שלו. הוא העביר השתלמות לכ- 70 מאפרים ומאפרות במלון 'ליאונרדו' שהגיעו מכל רחבי הארץ ורצו לדעת מה הסוד שלו.
וגילית להם?
"(צוחק) ה'סקין' – המייק אפ שאני עושה נראה ממש מפולטר. מלא ניסו להבין אם זה פוטושופ או אם זה נראה באמת טוב כמו שזה נראה בתמונות ובסרטונים… רצו להבין על מה הבאזז… יש משהו כנראה בסגנון שלי שמושך את העין בצורה אחרת".
בואי כלה – מתפרנס בעיקר מלאפר כלות
תעזור לנו להבין אחת ולתמיד, מה ההבדל בין איפור כלה לאיפור ערב? למה המחיר לכלה הרבה יותר גבוה?
"אני יכול לומר שאיפור ערב זה גג שעה ואיפור כלה, זה לפחות 3-4 שעות. יש משהו ביחס האישי שהוא שונה מאיפור ערב "רגיל". האיפור עצמו לוקח שעה וחצי. אני בא בשביל האיפור אבל נותן הרבה מסביב- החל מתשומת הלב ועד לצילומים. אגב, תמונת הפרופיל שהכלות מפרסמות אחר כך לרוב זו התמונה שהמאפר צילם ולא הצלם של האירוע. זה כמו שיש שמלת ערב ושמלת כלה. ככה השוק עובד".
מה הטרנד הכי פופולארי לכלות?
"זה מתחלק לקהלים – כאלה שאוהבות טבעי, כאילו התאפרתי בבית ויש את אלו שאוהבות את ה"וואו". אישית, אני יותר מתחבר לקהל לזה, שם אני מצליח באמת להוציא את האמנות שלי ולהביא את עצמי לידי ביטוי".
אבל העולם הזה לא מלא בטרנדים שכולם מעתיקים אחד מהשני?
"אפשר לומר ששברתי את תקרת הזכוכית מבחינת הסגנונות… מכיוון שבעבר היה סגנון די קבוע, איפור עדין ומלא שימרים מנצנצים. בהתחלה הייתי שם, ידעתי שזה מכניס עבודה ובאיזשהו שלב מאסתי בזה והתחלתי לעשות דברים שאני אוהב יותר לכיוון הקרדישיאנס, שה'סקין' הוא מט והעיניים מאופרות איפור יותר הוליוודי – זה תפס תאוצה והפך להיות ממש הסמל שלי, המותג המסחרי".
נסרין קדרי ומאיה דדון באיפור של יוסף אטיאס
אפרופו מסחרי. מה הקטע של הלוגו של הדבורה?
"הלוגו שלי של דבורה שנראית קצת כמו תכשיט יוקרתי. אבל האמת היא שיש סיפור די משעשע מאחורי הבחירה דווקא בדבורה. בקורונה ישבתי הרבה בבית וחיפשתי איך להמציא את עצמי מחדש. איך שנגמרה הקורונה אני חוזר 'פול טיים'. ישבתי עם אמא שלי והיא סיפרה לי סיפור עליי כשהייתי ילד. שהייתי ילד מופנם בגן ומשחק לבד… ששיחקתי לבד בגינה של הפרחים וכל פעם, כמה פעמים נעקץ מדבורה ביד. יום אחד נעקצתי וממש התנפחה לי היד ואמא שלי אמרה לי: "כנראה הדבורים ברכו לך את הידיים". הסיפור הזה נתן לי את ההשראה – מה יהיה הלוגו שלי".
אמרת שאתה מתפרנס בעיקר מאיפור כלות, אבל למן תחילת המלחמה מדברים על זה שכמעט אין אירועים…
"האמת היא שסגרו אותי ל'מאסטר קלאס' בפריז, להעביר השתלמות בבית הספר שלהם למאפרים וחיכיתי לזה נורא. אלא שאז, האקדמיה שהזמינה אותי התחילו להעלות פרסומים אנטישמיים ופרו פלסטיניים. באותו רגע הכל בוטל… בהדדיות יש לציין וזה עשה לא מעט רעש בקרב הקהילה היהודית שם, כך שבחודש האחרון סגרו מולי 'מאסטר קלאס' אחר מטעם הקהילה שם. לגבי האירועים – זה נכון, אין עבודה כמעט בכלל לפחות עד ינואר וכל עסקי ה'ביוטי' נפגעו מאז פרוץ המלחמה, אבל מסתדרים…"
טיפ איפור לסיום?
" לא ליפול לטרנדים מה שיפה לאחרת לא בהכרח יפה לך".
הדבורה היוקרתית של אטיאס