נטושה ומוזנחת: האומגה של לסרי בפארק אשדוד-ים מושבתת עד הבחירות
6 שנים עברו מאז אושרה הקמתו של "מתקן גלישה זוויתי" (אומגה) בפארק אשדוד ים, ועדיין, למרות שבנייתו הסתיימה מזמן - עד היום האומגה לא יצאה לפעולה. כל מי שמבקר בפארק המטופח לא יכול שלא לתהות לפשר המתקן העומד נטוש, מוזנח ומסוכן. מדוע תושבי אשדוד לא זוכים לאטרקציה אותה הם מימנו מכספי המסים? גורם המעורה בנושא אומר לאתר "אשדודי": "העבודות הסתיימו מזמן, אבל לא הגיעו כלל לנושא ההפעלה וגם לא יגיעו - העירייה מעכבת את הטופס ארבע בכוונה לפחות עד הבחירות, ממתי יש לפארק ציבורי תעודת כשרות?". הכל בכתבה הבאה>>
אין היתכנות כלכלית או אין טופס 4 בגלל שיקולים פוליטים? מגדל האומגה בפארק אשדוד-ים (צילום:אשדודי)
עוד פיל לבן (צבוע אדום) באשדוד, בדרך להפוך לטבריה: בלב פארק אשדוד-ים, ללא ספק מהפארקים העירוניים היפים והמטופחים בארץ, עומד מזה מספר שנים מגדל אומגה אדומה שומם, מוקף בקבוקי אלכוהול שבורים, תרסיסי גרפיטי ושער פרוץ .
אלה המראות שמקבלים את פני מי שחולף על פני מה שאמור היה להיות אחת האטרקציות העיקריות של הפארק – שהוקם ומומן ע"י תושבי אשדוד ולרווחתם.
רקע:
באפריל 2017 , אושרה בוועדת בניין ערים בעיריית אשדוד יציאתו לדרך של הפרויקט המרהיב, במסגרתו אמורה לצאת אומגה מהנקודה הגבוהה ביותר בפארק אשדוד-ים (בסמוך לסקייטפארק), תוך שהיא צופה אל עבר הים והמשתמשים למעשה "מרחפים" מעל הפארק כולו.
העבודות הקמה הסתיימו לפני זמן רב (3 שנים!) – מגדל האומגה נבנה על פי כל כללי ההיתר – אולם מאז סיום העבודות ועד עכשיו לא יצא טופס 4 ע"י העירייה, והיעדרו של טופס זה – גם לא יצא מכרז להפעלתה.
מדוע? מאותה סיבה שבגינה אין כל אטרקציה בפארק הפועלת בשבת. לא סירות פדלים (שהיו בעבר), לא בית קפה הפועל בשבת. נאדה. על פי מס' גורמים עמם שוחחנו, מתוך רצון שלא לאבד כליל את תמיכת החרדים (בדגש על סיעת יהדות התורה), ראש העיר אינו מעוניין בהפרת המצב הקיים בפארק אשדוד ים, הנהנה מ"חותמת כשרות" של רבני החסידויות מאחר ואינו מקיים פעילויות בשבת.
חרף העובדה שמדובר במבנה שמעולם לא פעל – מצבו בכי רע. לא רק שהאומגה לא עובדת, היא גם הפכה למפגע של ממש מאחר ומדובר במבנה גבוה, נטוש ומסוכן, בלב לבו של פארק בו שוהים דרך קבע משפחות, ילדים ובני נוער מבוקר עד לילה.
שברי בקבוקים לכלוך וזוהמה, השער שאמור היה להגן מפני התושבים לטפס על המתקן – פרוץ, וכמובן ישנו העניין האסתטי – מדובר בכתם שחור ומכוער שצורם אל מול מראה הפארק המושקע והמטופח.
יצאנו לסיבוב קצר להתרשם ממה שהיה אמור להיות מתקן מהנה למשפחות והפך להיות מקום בילוי לאנשים הבאים להשתכר ולבצע ונדליזם:
ציורי גרפיטי על האומגה המוזנחת (צילום:אשדודי)
מצדה האחד של האומגה, על ההר הגבוה – עשרות בקבוקי אלכוהול שבורים יחד עם זוהמה של אוכל, קופסאות שימורים ועטיפות למיניהם. שם, השער פרוץ ואפשר להיכנס חופשי… בדרך המדרגות העולות לכיוון האומגה – אפשר לשים לב למדרגות שבורות ומוזנחות.
מצדה השני של האומגה, בנקודת הסיום, השער אומנם סגור אבל חלק מהאומגה מפורק ומונח לידה. לא ברור למה זה מונח ככה שם בעוד דואגים לטפל בדשא ובניקיון מסביב, ואף אחד לא טורח להתקרב אפילו לאיזור האומגה.
פנינו לדובר העיריה מר אדי בן חמו עם השאלות הבאות:
1. מדוע טרם יצא מכרז להפעלה?
2. האם הדבר מתעכב בגלל לחצים של גורמים חרדים, החוששים כי האומגה תפעל בשבת וחג?
3. האם ישנה מדיניות עירייה רשמית כי הפארק יישא "חותמת כשרות" ולא תתקיים בו כל פעילות הכרוכה בתשלום בשבת?
4.מה הצפי להפעלת האומגה?
עד רגע פרסום ידיעה זאת חלפו למעלה מיומיים, אולם בעיריית אשדוד בוחרים שלא להשיב.
עוד אטרקציה תיירותית שעוברת סיכול פוליטי ממוקד ע"י הנהלת העיר והעומד בראשה (צילום: אשדודי)
כצנלסון: "אין היתכנות כלכלית לאטרקציות שלא עובדות 7 ימים בשבוע"
גורם בכיר המעורה בנושא אמר לאתר 'אשדודי: "העבודות עצמן הסתיימו מזמן, אבל ד לא הגיעו בכלל לנושא של הפעלה של המתקן וגם לא יגיעו– הכל נעצר עוד בשלב הטופס 4. ברגע שתוגש בקשה, העירייה היא זאת שצריכה לאשר, אבל העירייה מעכבת ומעכבת, האומגה כבר הוקמה – אז למה היא לא עובדת? לא חבל על כספי ציבור? ראש העיר לא רצה לעצבן את החרדים ב2018, לא רוצה לעצבן אותם ב2023, ממתי יש לפארק ציבורי תעודת כשרות? אם יש טופס ארבע – תוך חודש ימים היא עובדת."
סגן ראש העיר, אינג' שמעון כצנלסון שתיק התיירות נמצא באחריות סיעתו, הגיב לדברים:
"סיימנו את כל בדיקות הבטיחות והאומגה מוכנה להפעלה בקרוב. בדיוק כמו שאמרנו במקרה של הגלגל הענק כך גם כאן – אין היתכנות כלכלית להפעלה של אומגה בפארק אם היא לא תפעל 7 ימים בשבוע, בדיוק כמו פארק ״אשדוד ים״. כך גם הכרזתי בהתמודדותי על ראשות העיר – חלק בלתי מבוטל מההצלחה התיירותית של אשדוד הוא בכך שהאטרקציות התיירותיות שאנחנו מפתחים יעבדו 7 ימים בשבוע. כאשר אהיה ראש העיר – אפעיל את האומגה מיידית."
אתמול, במסיבת העיתונאים שערך לרגל פתיחת הקמפיין שלו לראשות העיר, התייחס כצנלסון לסיבות שהביאו לעיכוב/ביטול פרויקטים הקשורים בתיירות:
"ביטלו לנו את הגלגל ענק בגלל השבת, ביטלו לנו את השובר גלים, לא יודע מאיזו סיבה… 5 דקות לפני הישיבת מועצה. ביטלו לנו את פארק המים, אמרו לנו שפארק המים יעבוד 7 ימים בשבוע אז אי אפשר להתחיל אותו עכשיו… והקפיאו את הפרויקט של האומגה בפארק אשדוד-ים רק בגלל השבת. כאשר אני אהיה ראש העיר, כל הדברים האלה יבוצעו מיידית. התכניות מוכנות. לא יכול להישאר אדיש לעובדה שסוגרים את הפרויקטים ופוגעים באיכות החיים של תושבי אשדוד, ולכן אני מתמודד על ראשות העיר".
גם הפעיל החברתי רוני סאיג, יו"ר תנועת "אשדוד רוצה שינוי", התייחס לנושא:
"זאת דוגמה נוספת, אחת מני רבות, כולל מה שחשפתי ב 2017 שהעירייה כופה על המפעיל/זכיין (כמו בגן סיפור) שלא יפעל בשבתות וחגים, כדי לרצות את הפלגים החרדיים בהם תלוי ראש העיר המכהן, לצורך שרידותו הפוליטית.
אם הדבר נכון, במקום שתושבי העיר שוב יהנו ממסים, ממקור הכנסה נוספת, מתעסוקה, מרווחה, בילוי ופנאי גם בשבתות ובחגים, העירייה בוחרת לכאורה לרמוס בניגוד לכללי המנהל התקין ואת האינטרס הציבורי."
עוד כתבות
המלצות נוספות
14:54 | 04/11/2024