מכרז לדוגמה: כיצד רמ"י אינה מקדמת פתרונות דיור לצעירים באשדוד
פרסום ראשון>> על רקע המשך הדיווחים על נטישת צעירים את העיר על רקע היעדר פתרונות דיור, מקומם לראות כיצד דווקא במכרז אטרקטיבי של בניית דיור להשכרה לטווח ארוך בשכונה החדשה הנבנית בצפון העיר – נקבעו תנאי סף מוגזמים אשר הדירו את היזמים מלהשתתף – והמכרז נכשל. "אם רמ"י לא מציעה כדאיות ליזמים ומשקיעים – אז איך יקדמו פתרונות דיור באשדוד?"
מכרז שעל פניו היה אמור להוות בשורה חיובית עבור צעירי העיר - מסתיים בכישלון. השטח המדובר והמבנה של מסעדת "אשדוד הקטנה" לשעבר (צילום: אשדודי)
פרסום ראשון>> ככה לא משאירים את הצעירים בעיר: מכרז שהוציאה רשות מקרקעי ישראל בצפון העיר המיועד עבור דיור להשכרה לטווח ארוך, בוודאי כזה שישרת זוגות צעירים בתחילת דרכם המשוועים לפתרונות דיור באשדוד – הסתיים בכישלון עגום – כאשר למכרז ניגשת חברה אחת ויחידה, שגם הצעתה נפסלה מאחר ולא עמדה ברף המינימום שקבעה רמ"י, ותיכף גם לזה נגיע.
השטח המדובר, הנמצא בפינת הרחובות של ז'בוטניסקי ואורט (ראה תמונה), מוכר בוודאי לוותיקי העיר – במשך שנים רבות שכנה שם מסעדת "אשדוד הקטנה" המיתולוגית, ומזה 2 עשורים שהמקום עזוב ונטוש.
עם התעוררות תנופת הבנייה באזור לאחרונה, רכשה רמ"י את הקרקע האטרקטיבית ויצאה במכרז לבניית דיור להשכרה לטווח ארוך.פרויקט שכזה עתיד היה להוסיף לשוק כ-75 יחידות דיור, בשכונה החדשה בצפון אשדוד.
אל המכרז (שהסתיים) ניגשה חברת אחת ויחידה ("אבו פמילי ריט" האשדודית). אמנם הצעתה הייתה מעל מחיר המינימום שנקבע ע"י מנהל המקרקעין – אך גם הצעה יחידה זו נפסלה מאחר והייתה ההצעה היחידה, דבר שהגדיר סופית את מכרז המקרקעין האחרון באשדוד – ככישלון עגום ומהדהד.
הכישלון במכרז מעורר שאלות לגבי מדיניות המכרזים של רמ"י. גורמים בכירים בשוק הנדל"ן עמם שוחחנו, טוענים כי מחירי הסף שהרשות דורשת לא משקפים נכונה את המצב הכלכלי בשוק הנדל"ן -ובמיוחד כאשר מדובר במכרזים עבור דיור להשכרה.
"מחירים גבוהים שאינם משאירים מקום לכדאיות כלכלית עבור היזמים". השטח המדובר בצפון העיר, ותנאי הסף הדרקוניים שהציבה רמ"י (צילום: אשדודי)
"אין כדאיות ליזמים ומשקיעים – אז איך יקדמו פתרונות דיור?"
העובדה כי למכרז הנוכחי ניגשה חברה אחת ויחידה, מחזקת את טענתם של יזמים רבים כי המחירים הגבוהים אינם כדאיים כלכלית עבורם, דבר שמוביל לחוסר עניין מצד המשקיעים והקבלנים:
"במקום לעודד את המשקיעים להציע פתרונות דיור ברי השגה, המחירים המינמליים הגבוהים עשויים להרתיע אותם ולהותיר את השוק במצב של חוסר יציבות", אומר לנו גורם בכיר בשוק הנדל"ן הבקיא בנעשה באזור.
"עובדה שהמציע היחיד שניגש לא הצליח לעמוד במחיר המינימום שהציבה רמ"י, שנראה כי היה גבוה מדי ביחס למצב השוק ולדרישות היזמים, ואם המגמה הזאת תימשך – אני לא רואה כיצד ליזמים תהיה האפשרות להתמודד עם העלויות ולספק פתרונות דיור במחירים נגישים לתושבי העיר המשוועים להיצע".
עוד כתבות
המלצות נוספות
11:10 | 18/12/2024