מחר הילדים חוזרים לגנים: האם כעס ההורים על התנהלות ראש העיר מוצדק?
מחר, אם לא יהיו שינויים של הרגע האחרון - מאות הורים ילוו את ילדיהם בחזרה אל הגן ואל הכיתות הנמוכות, חלקם לראשונה מאז חודש ספטמבר. להכרזת העירייה על החזרה לשגרת הלימודים קדמה "פארסה" של התנהלות קלוקלת של ראש העיר שבהיעדר מדיניות ברורה - הגביר את הבלבול והכעס הציבורי שכבר התגבש לכדי מחאה גדולה והפגנה מתוכננת - שנדחתה ברגע האחרון. הרוב המוחלט של ההורים מברך כמובן על החזרה למסגרות, אולם שוב - היעדר התנהלות אחידה, ברורה ושוויונית בין המסגרות, מותירות כעס גדול. הכתבה הבאה סוקרת את השתלשלות האירועים וגם - מה קורה בערים אחרות?
האם יבוא לקבל את פני הילדים וההורים בראשון? ראש העיר יחיאל לסרי (צילום: דוברות עירייה)
ביום רביעי האחרון, רגע לפני הפגנת מחאה גדולה של הורים לילדי הגנים נגד ראש העיר – פורסמה הודעה מטעם עיריית אשדוד על חזרה מלאה לשגרת הלימודים בראשון הקרוב.
ההודעה הדרמטית על חזרה לשגרת לימודים, בכפוף למתכונת של "קפסולות", המצאות מרחב מוגן ועוד הגבלות נוספות – הגיעה כאמור מתוך לחץ גדול בסביבת ראש העיר מהזעם הציבורי, יום לפני שאמורה הייתה להתקיים הפגנת מחאה של הורים לילדי גני עירייה שנותרו ללא מענה ומסגרת חינוכית מאז יום כיפור השנה.
אלא שלאחר אותה ההודעה, נותרו לא מעט הורים שזועמים על השינויים – החל בזה שמדובר בימי למידה לא שיוויוניים במוסדות השונים – חלק בלמידה לאורך כל השבוע וחלק רק בחצי מימות השבוע (קפסולות), והעובדה שישנם כאמור מוסדות שלא מאושרים לקיום פעילות ולכן הילדים יועברו לגנים אחרים.
חשוב לציין כי הרוב הגדול של ההורים – שמחים ומברכים על חזרה לפעילות עבור ילדי הגן ובתי הספר היסודיים שעד כה נותרו בבתים. עם זאת, נוכח האופן שבו פורסמו הדברים, נוצר לא מעט בלבול ועלו הרבה שאלות בקרב ההורים: החל מתהיה לגבי הסיבה לשמה החליטו "לפתע" להחזיר את הצהרונים אך קיצרו את שעות הפעילות לשעה 16:00 במקום עד השעה 17:00 (לאחר מכן הסבירו שזה מכיוון שבחמש כבר מחשיך), והמשך בדרישה ההזויה מההורים להביא את הילדים עם ארוחת 10:00 וארוחת צהריים מהבית – כלומר ללא הזנה מטעם צהרוני העירייה – דבר שעורר זעם ולכן בעירייה תיקנו בהודעת המשך שהבהירה כי זה יחול אך רק על הימים ראשון ושני ולאחר מכן ההזנה תחזור לסידרה.
בהודעה שנמסרה צוין כי "בהמשך לתכנית החזרה ההדרגתית לפיה אנו פועלים מאז ההחלטה להחזיר ללימודים, יחזרו החל מיום א' כיתות א- ד וגני הילדים וזאת בכפוף לכך שהשקט היחסי ישמר. מאחר והלמידה מתבצעת בכפוף למיגון אליו ניתן להגיע תוך פחות מ45 שניות, אנו נחזיר את התלמידים בקפסולות המתאימות למיגון של כל מוסד. בכך נשלים למעשה את החזרת המערכת באופן מלא מהמעונות ועד לכיתות יב'".
מיד עלו בקרב ההורים שאלות כגון: מה נחשב לשקט יחסי? מה נחשב להפרה של אותו השקט? מספר מסוים של אזעקות בעיר? נפילה? כמו כן – בהתחשב בעובדה כי ישנם מבנים כמו גני ילדים שאין בהם ממ"ד תקין על פי פיקוד העורף או בכלל – למשך כמה זמן הלימודים ימשיכו במתכונת הקפסולות? האם למידה בקפסולות נחשבת לשלב מסוים בחזרה לשגרה או שיש עתיד ורוד לקראת חזרה אמיתית לשגרה שטרם הוחלט עליה בעיריית אשדוד ומינהל החינוך? על פניו, ההודעה מבשרת על חזרה מלאה לשיגרה אלא שבפועל, לא כך הדבר ומרגיש כי ישנו כאוס לא קטן בכל הנוגע לחזרה ללימודים – שינוי גנים, קפסולות מתחלפות שלא באמת נותנות מענה להורים שנואשים לחזור לעבודה (שבוע אחד למידה בימים שני, רביעי ושישי ולאחריו בימים ראשון, שלישי וחמישי).
עקב האכילס של הנהלת העיר הנוכחית תמיד חוזר על עצמו: חסרי מדיניות סדורה וברורה, נלחצים מביקורת ציבורית (מוצדקת) וממהרים להוציא סמסים בתפוצה ולבשר בשורות "לא מגובשות" מתוך ניסיון מגוחך להשיג "כותרות" – אבל בלי לתת מידע ברור ומפורט לתושבים.
ושוב – בעקבות הכעס בציבור – מוציאים שוב עדכונים ושינויים תכופים, תוך הפגנת אטימות ויחסי אנוש ירודים (דבר שמאפיין את התנהלות העירייה ובמיוחד את האנשים הקרובים לראש העיר), שרק מגבירים את הכעס והבלבול בקרב התושבים.
מקום ראשון בחינוך? רק בתעמולת הבחירות. יחיאל לסרי ומקורבו ראש מנהל החינוך אריה מימון
בעיריית אשדוד , אולי מתוך הרגל של 15 שנות שלטון ששחקו את הדמויות בתפקידים הבכירים בהנהלת העיר – שוכחים שהם עובדים למען התושבים ולא להפך. לעתים קרובות מידי הגורמים האחראים פשוט אינם עונים לפניות התושבים ואחרי כמעט חודשיים שהילדים וההורים נמצאים בבתים ומלינים על המצב – המענה שניתן שונה עבור כאלה ואחרים (יש כאלה שזוכים לשיגרה מלאה וחלק לא).
אחת הבעיות הידועות והחמורות היא שסביבת ראש העיר "ממדרת" אותו מהתושבים, ומספקת לו תמונת מציאות שבינה לבין האמת המרחק רב – מה שיכול להסביר למשל את ההתבטאות המגוחכת של יחיאל לסרי שהצהיר בביטחון לא ברור כי מרבית ההורים אינם מעוניינים בחזרת המסגרות.
כך היה גם בפרויקט התחבורה הציבורית 'רי- ווי' וכך לצערנו בכל דבר גדול ומשמעותי שקורה בעיר. אין תקשורת בין יחיאל לסרי לבין התושבים והתוצאה ידועה.
מדוע אין מתווה מסודר או תכנית מפורטת לגבי כל השלבים עד לחזרה לשיגרה? לא ברור. אולי מפני שאין כזאת ואם אכן החוסר העיקרי הוא במבנים עם ממ"ד תקין – האם כבר החליטו על פרויקט לעתיד הקרוב של מיגון למוסדות החינוך בעיר?
ומה קורה בערים אחרות?
באשקלון כל מוסדות החינוך עדיין סגורים.
ביבנה בתי ספר, גני הילדים והחינוך המיוחד – החל מיום ראשון, 19.11.23 ישובו לפעילות במתכונת של 6 ימי לימודים בהתאם לשעות הפעילות הרגילות.
בתל אביב-יפו החזירו את כלל גני העירייה לפעילות מלאה באמצעות השמשת מבנים עירוניים בעלי מרחב מוגן. מתוך 575 גני ילדים עירוניים מגיל 3 ועד גיל 6, לכ-125 לא היה מרחב מוגן תקני בתחילת הלחימה הנוכחית. במאמצים גדולים הצליחה עיריית תל אביב-יפו, תוך שימוש במבני ציבור עירוניים, להעביר את כלל הגנים ללא המרחבים המוגנים למרחבי פעילות בהם מרחב מוגן תקני שישמש אותם לתקופת המלחמה.
ברמת גן מעבירים למקומות עם מיגון – גנים לומדים מלא ויש גם בתי ספר שלומדים מלא כולל צהרונים. תלוי ברמת המיגון.
ברמת השרון לא מלא אבל בהחלט משתפר גם כי מיפינו מקלטים וגם הוספנו מרחבים של ״ הכי מוגן שיש״ אז אפשר להביא יותר תלמידים לבית הספר.
בדימונה לומדים כרגיל אבל ביטלו את ימי שישי (לא ירו טילים לעברם בכלל).
הלחץ של ההורים השיג את המטרה. צילום מסך מתוך אחת מקבוצות המחאה של ההורים
עוד כתבות
המלצות נוספות
15:50 | 17/11/2024