חודשיים לאחר המקרה והילד שנפגע מינית עדיין בביתו – כעת מתגייסים לעזור בתרומות למען המשפחה
כיצד ייתכן שילד בן 12 שהותקף מינית, פיזית ונפשית יושב בבית מזה כחודשיים ולאף אחד לא אכפת? יוזמה פרטית של ליבי ספוזניקוב, יו"ר וועד ההורים של בית ספר "שחר" ונציגה מוועד ההורים העירוני קוראת לכל מי שרק יכול לעזור לבני המשפחה הכאובה שמאז המקרה חרב עליהם עולמם ואינם מצליחים לצאת לעבודה - ובנוסף נאלצים עתה לעמוד בפני הוצאות משפטיות כנגד משרד החינוך. כל הפרטים בכתבה>>
מלווה את המשפחה מאז המקרה - ליבי ספוזניקוב בהפגנה שהתקיימה (שנייה משמאל)
עצב וצער מתמשך: הסיפור של הילד בן ה- 12 שהותקף מינית ופיזית על ידי שני קטינים שלומדים איתו בבית הספר נמצא כבר כחודשיים בביתו.
האם מאז לא יוצאת לעבודה וההורים מתקשים משמעותית לפרנס את הבית ולעמוד בתשלומים עבור טיפולים לבנם הפגוע.
בנוסף, נכונות להם בקרוב הוצאות כספיות על נקיטת צעדים כנגט משרד החינוך, בגין רשלנות וטיפול כושל לכאורה בסיפור התקיפה הנוראי של בנם.
בכל הזמן הזה, חודשיים פלוס מאז שארע המקרה, ובמנהל החינוך בעיר ומשרד החינוך לא עושים די על מנת לפתור את הבעיה ולדאוג לחזרת הילד אל מסגרת לימודית תומכת.
על מנת לעזור ולסייע למשפחה בשעה קשה זו, קמה יוזמה של ליבי ספוזניקוב – יו"ר וועד ההורים של בית ספר "שחר" ונציגה מוועד ההורים העירוני, אשר נמצאת בקשר עם האם מאז אותו המקרה מידי יום ומבקשת מכל תושבי אשדוד ולא רק – לצאת מהאדישות, לתרום ולעזור למשפחה.
"כל סכום יתקבל בברכה ובשמחה, יהיה בכך סיוע למשפחה שגם ככה עוברת גיהינום מאז אותו המקרה", אומרת ספוזניקוב ומדגישה כי היא זו שיוזמת את מתן העזרה למשפחה.
ליבי ספוזניקוב. צריך לעזור לילד ומשפחתו בכל דרך אפשרית (אלבום פרטי)
כזכור – לפני כחודשיים אירע המקרה המזעזע ומאז האם יושבת בבית עם בנה, לא עובדת והילד שסובל מפוסט טראומה כתוצאה מאותה התעללות לא יכול גם לחזור למסגרת הלימודית מכיוון שאחד הילדים הפוגעים מגיע כרגיל לבית הספר (הילד השני אגב הודה במעשה והועבר מבית הספר, וכזכור – תחילה העירייה הטילה ספק גדול בתיאור המקרה ע"י הילד הנפגע).
אתמול הוגשה עתירה רשמית ומשפטית למשרד החינוך על ידי עו"ד אסף פריאל המייצג את המשפחה, בה הם דורשים שתהיה הפרדה מחלטת בין הילד הפוגע לבנם – קרי שהילד הפוגע לא ימשיך לפקוד את בית הספר. במנהל החינוך נשענים על תכנית "מוגנות", אולם הילד הפגוע המשיך לראות את הפוגע בבית הספר ואף באחד המקרים פנה אליו באחת ההפסקות, דבר שרק הביא להתדרדרות במצבו.
משרד החינוך כאמור לא מכחיש שהייתה הפגיעה קשה בתלמיד – זאת לאחר קבלת דו"ח מ'בית לין' ומפסיכיאטרית, אולם מתעקש עד כה שתוכנית המוגנות היא הפתרון הרלוונטי. את משפחתו של הילד – זה לא מספק כלל והם מצהירים כי יעשו כל שביכולתם על מנת לשנות את ההחלטה.
רוצים לעזור? מוזמנים להיכנס ל-PayBox, מחכים לכם בקבוצת "תורמים לילד שנפגע". לחצו כאן להצטרף ולתרום
עוד כתבות
המלצות נוספות