אשדוד במקום ה-5 בארץ בנפגעי תאונות דרכים: מה עליכם לעשות במידה וחלילה נפגעתם?
לפי נתוני ארגון "אור ירוק", אשדוד נמצאת במקום החמישי בארץ במספר הנפגעים בתאונות דרכים בחצי השנה הראשונה של שנת 2024, עם 186 בני אדם שנפגעו, מתוכם 32 במצב קשה (והרוג אחד למרבה הצער). עו"ד בנימין בן דוד מכיר את הנושא מקרוב, ומסביר כיצד עליכם להתנהל במידה וחלילה נפגעתם בתאונה
אשדוד במקום ה-5 בארץ במספר הנפגעים בתאונות דרכים. זירת תאונה בעיר
הנתונים המדאיגים באשדוד על נפגעי תאונות הדרכים לא מבשרים טובות: בששת החודשים הראשונים של שנת 2024, נפגעו באשדוד 186 אנשים, כאשר 32 מהם נפגעו במצב קשה ולמרבה הצער ישנו גם אדם אחד הרוג.
על פי נתוני ארגון "אור ירוק", המספרים הקשים מציבים את העיר אשדוד במקום ה-5 בארץ מבחינת מס' הנפגעים.
"תאונת דרכים היא מקרה לא נעים ולעיתים אף מטלטל, אך כשנקלעים למצב זה, חשוב מאוד לדעת כיצד להתנהל ולמצות את זכויותינו בצורה הטובה ביותר", אומר עו"ד בנימין בן דוד, העוסק בתחום הנזיקין ומנהל תיקים רבים בגין תאונות דרכים.
"אם נפגעתם חלילה בתאונת דרכים, חשוב לדעת להתנהל נכון ולמצות את כל זכויותיכם עד תום. אחד הדברים החשובים למיצוי זכויותיו של הנפגע במקרה של תאונת דרכים מתחיל דווקא מהפן הפרוצדורלי שבדבר, בשלבו הראשוני."
"תאונות דרכים מאופיינות בדרגות קושי שונות. בתאונות דרכים שבהן המשטרה הגיעה למקום התאונה, לרוב, השוטר יאסוף את הפרטים המלאים לרבות פרטי הזיהוי של נהג הרכב, עדים (אם ישנם) ועוד. אך, במקרים של תאונות דרכים שבהן המשטרה אינה מעורבת, רצוי (ככל ומתאפשר) שהנפגע ידאג לקבל לידיו את הפרטים דלעיל בהקדם האפשרי, וכן, רצוי לצלם את מקום האירוע, את הרכב הפוגע וכן את הרכב שנפגע."
ישנה חשיבות גדולה לתיעוד הנזק הרפואי שנגרם לנפגע כתוצאה מהתאונה וכיצד הוא צריך לבוא לידי ביטוי, הלכה למעשה.
חשוב מאוד לדעת – בסמוך לקרות התאונה, בין אם הנפגע מרגיש כאוב באותם רגעים לא פשוטים, ובין אם לאו, אין להקל ראש ולהתעלם מעצם קרות התאונה וחשוב מאוד לפנות לבירור רפואי.
"לעיתים רבות, הנפגע אינו חש בכאב מסוים בעת התרחשות התאונה, ותוהה לתומו "שהכאב יחלוף" ואינו רואה באותם רגעים צורך ממשי לקבלת טיפול רפואי מיד לאחריה, אך במקרים רבים הכאב יכול להופיע לאחר ימים ספורים מיום התאונה ולאותת את אותותיו", אומר עו"ד בן דוד.
"בהקשר זה, במצבי לחץ כדוגמת תאונת דרכים שאירעה, הגוף מפריש אנדורפינים ואדרנלין שעוזרים לנו להישאר רגועים ובשליטה וכתוצאה מכך תחושת הכאב נדחקת הצידה, אולם, לאחר התפוגגותם עלולים להופיע תסמיני כאב שאירעו בעקבות התאונה ולכן, חשוב מאוד לגשת לבירור רפואי גם אם אינכם מרגישים כאובים באותם רגעים."
על אף הבלבול וההלם, חשוב לזכור כיצד להתנהל נכון לאחר מעורבות בתאונה. עו"ד בנימין בן דוד
בעת קבלת הטיפול הרפואי, על הנפגע לציין בפני הרופא המטפל את האיברים הכאובים מהם הוא סובל לרבות כאב גופני או נפשי, ולוודא שתלונותיו אכן עולות על הכתב ומתועדות במסמכים הרפואיים.
חשוב לציין שיש לעשות זאת בסמוך למועד קרות התאונה, משום שיש להוכיח "קשר סיבתי", שכן, כאבים שלא תועדו אצל הרופא המטפל בסמוך למועד התרחשות התאונה, ייתכן ולא יוכרו כקשורים אליה, ולכן חשוב להדגיש לרופא המטפל מה הם הכאבים מהם הנפגע סובל ורצוי כמה שיותר קרוב למועד התרחשותה.
זאת ועוד, על הנפגע לשמור את המסמכים הרפואיים שקיבל מיום התאונה, לרבות, סיכומי ביקור, מרשמים רפואיים, קבלות על הוצאות שהוצאו בעקבות התאונה ועוד.
יש לשים לב ל"מרוץ ההתיישנות" שחל מיום התאונה, שכן, ניתן להגיש תביעה עד תקופה של 7 שנים מיום התאונה (למעט מקרים חריגים).
עורך הדין בנימין בן דוד מסביר שרצוי מאוד לפנות לעורך דין המתמחה בתחום, כדי שינהל את הטיפול בתיק עוד מהשלב ההתחלתי שבו. יצוין כי יש לכך השפעה רבה על קבלת זכויות הנפגע בהמשך הדרך, עורך הדין ידע לנווט את התיק ולהדריך את הנפגע מהשלב ההתחלתי ועד קבלת הפיצויים המגיעים לו.
סעו בזהירות ושמרו על עצמכם!
האמור לעיל אינו מהווה ייעוץ משפטי.
עו"ד בנימין בן דוד עוסק בתחום הנזיקין לרבות בתביעות תאונות דרכים, נזקי גוף, תאונות עבודה ועוד.
עוד כתבות
המלצות נוספות
13:40 | 22/10/2024