היום הבינלאומי ללא עישון: האם יש בכם מספיק רצון להיגמל?
היום מצוין היום הבינלאומי ללא עישון, בו מדגישים את החסרונות בחיים מלאי עשן ובעיקר התמכרות. אך האם ידעתם שניתן לטפל בתופעה באמצעות מדבקות ייחודיות? יצאנו לבדוק יחד עם מומחה לרפואה סינית בעיר ומטופל אחד אשדודי, שעושה כמיטב יכולתו להיגמל ובמהירות
העישון מזיק לבריאות שלנו ושל הסובבים אותנו
"שאכטה אחרונה ודי": גם אתם מכירים מישהו שאמר לעצמו את המשפט הזה, רגע לפני שניסה להיגמל מעישון סיגריות? מעטים האנשים שהפסיקו והצליחו להתמיד בכך, רבים לא הצליחו כלל. זו גמילה קשה, במיוחד לאור העובדה שכולנו חשופים לעולם העישון בין אם במישרין ובין אם בעקיפין, דרך בני משפחה, חברים, בני ובנות זוג וכל הסביבה הקרובה והרחוקה.
ברור לנו שעישון הוא לא בריא ומזיק לנו ולסובבים אותנו, בין אם מדובר בסיגריה רגילה או אלקטרונית, שתיהן מכילות ניקוטין ונחשבות לעישון. התירוצים המוכרים הם שהעישון מרגיע, עוזר בריכוז וגם חברתי, אבל אם נודה באמת- זה לא שווה את זה.
על מנת להבין את עולם הגמילה וההתמכרויות לסיגריות, שוחחנו עם מיכאל קרשנבוים, בעל קליניקה לרפואה סינית בעיר, שמטפל בהתמכרות לעישון דרך נקודות לחץ באוזניים (יש 50 כאלו!): "טיפול בעישון לא מצריך יותר מדי פגישות, יש מספר נקודות באוזן בהן אני מדביק מדבקות מיוחדות, הנקודות האלו משפיעות על הצורך והסיפוק שאדם רוצה להרגיש. ברגע שלוחצים עלייהן, המוח מקבל את הצרכים שלו ללא העישון עצמו.
את המדבקות משאירים על האוזן במשך 5 ימים והן עמידות במים. אני מסביר למטופלים שאם יש בהם אמונה שזה יעזור והם רוצים מספיק, זה יעבוד. הטיפול כולל 2-3 מפגשים הפרושים לאורך 3 שבועות.
יש כמה מקרים שהגיעו אליי של אנשים מעשנים שניסו להפסיק ולאחר זמן מה חזרו לעשן, אחד מהם למשל, הוא גבר מעל גיל 50 שעישן כ-40 שנה קופסא ביום ואשתו שלחה אותו לטיפול אצלי. הוא הגיע סקפטי, עד שלאחר שבוע ראה שינוי וירד בחצי מכמות העישון. אך הוא לא התמיד בטיפול, כי לא היה בו רצון, אלא הרצון היה שייך לאשתו.
אין ספק שהטיפול מזיז משהו ועוזר למטופלים, אבל בסופו של דבר מה שקובע הוא כוח הרצון שלהם".
מיכאל קרשנבוים (צילום: פרטי)
דני, בן 30, משתף בניסיון שלו להפסיק את ההתמכרות לעישון:
"לצערי התחלתי לעשן באזור גיל 16-17 והייתי מעשן 2 קופסאות ביום. מיכאל עזר לי מאוד, החשק העז שהיה לי נעלם והיום כבר אין לי את הרצון החזק, לפעמים בא לי סיגריה אבל לא כמו בעבר. העישון אצלי התחיל מלחץ חברתי".
לסיכום, מי שלא מעשן ולא נגע בסיגריות- אנו ממליצים לא להתחיל! על כן המשפט הידוע 'נגעת-נסעת', במיוחד עבור מי שהסביבה שלו היא סביבה מעשנת, מומלץ לקחת מרחק פיזי על מנת לא להפוך למעשן פסיבי (עשן סיגריות יכול לנדוד עד 9 מטרים מהמעשן עצמו). אם אתם בעצמכם שייכים לקבוצת המעשנים, זכרו שמה שחשוב הוא כוח הרצון שלכם לסיים עם זה ולהיגמל. בהצלחה!
יום ללא עישון שמח לכולם!
עוד כתבות
המלצות נוספות