מדגמנת עוצמה: עברה תקיפה מינית בילדותה והיום מובילה קמפייני אופנה
כשאלה-אור דרורי נייבלט הייתה בת 14, היא חוותה אונס נוראי. בתעצומות נפש כבירות היא לא נתנה לעצמה לשקוע בטראומה - ויצאה מהמשבר חזקה ונחושה. היום בגיל 25 היא מובילה קמפייני אופנה שונים - החל מהלבשה תחתונה ועד לאופנה צנועה, מפתחת קריירת משחק ואפילו מעבירה הרצאה יחד עם אמא שלה בשם "למה לא סיפרת?"- על התמודדות עם אונס ופוסט טראומה.
אלה אור דרורי נייבלט ל- Fluff by yafit (צילום: רותם לבל)
"הדוגמנות היא תראפיה עבורי" : תכירו את אלה אור דרורי נייבלט (25) מאשדוד, סטודנטית למשחק וקולנוע במכללת 'ספיר', מדגמנת מזה כשנתיים ורק החודש יש לה שלושה קמפיינים שונים ברשתות אופנה שרצים ברשתות החכרתיות ובפוסטרים בחנויות הרשתות השונות:
בימים אלה ממש היא מובילה קמפיין של הלבשה תחתונה למותג Fluff, במקביל רץ קמפיין שלה לרשת חדשה של בגדי בוטיק לנשים בשם – Jul והיא אפילו מככבת בקמפיין לאופנה צנועה של המעצבת עדי שרעבי. היא אמנם רק באמצע השנה השלישית ללימודיה וכבר הספיקה לשחק בשני תפקידים – בסדרה 'בלאדי מורי' של YES ותפקיד אורח בעונה השלישית של 'להיות איתה'.
דרורי נייבלט למעצבת עדי שרעבי (צילום: ניר סלקמן)
מלבד עסקי האופנה והמשחק, היא גם מעבירה יחד עם אמא שלה הרצאה משותפת בשם "למה לא סיפרת?" – העוסקת על כיצד נשים מתמודדות עם טראומה במשפחה, זאת לאחר שעברה אונס כשהייתה בת 14 בלבד, על ידי איש זר ביום העצמאות בעיר בה גדלה (חיפה). רק לאחר שנה וחצי סיפרה את שאירע ומאז היא מתמודדת עם פוסט טראומה כתוצאה מהאירוע הנוראי…
בהרצאה השתיים מציגות שיח פתוח ביניהן, על מערכת היחסים המורכבת בין אמא לבת וההתמודדות עם מקרה נוראי שכזה. זה לא איך להתגבר עם טראומה כמו איך חיים ומתמודדים איתה.
זאת הפעם הראשונה שהצטלמת להלבשה תחתונה?
"הציעו לי בעבר לדגמן ל'דלתא' וסירבתי. הצילומים הללו היו עבורי סוג של תיקון. התביישתי בגוף שלי במשך שנים ולא הרגשתי בנוח לחשוף את עצמי באופן כלשהו. המותג של ההלבשה תחתונה הזו הרגישה לי נוחה ונעימה – החל מהבדים וכלה בזה שלא נעשה שום ריטוש לתמונות והרגשתי מאוד טבעית".
פעם ראשונה שמדגמנת הלבשה תחתונה
ואיך את מצליחה להתמודד עם אינטימיות / זוגיות לאחר המקרה הנוראי הז?
"התחתנתי בחודש אוגוסט האחרון, האמת שכבר בדייט הראשון סיפרתי לבעלי על המקרה הזה…. בעבר לצערי היו בחורים אחרים שהכרתי ולא ידעו להתמודד עם זה. החלטתי שאני מספרת בדייט הראשון ומתיאס (בעלי) חשף בפניי את החולשות והפחדים שלו ומיד נוצר חיבור של לב אל לב. זו התמודדות, גם עבורו… הכי קשה לאנשים להבין שטראומה לא נעלמת ככה פתאום, זה משהו שנשאר אבל עם תמיכה והבנה אפשר להתמודד עם דברים".
משהו שהיית רוצה להעביר לנשים שחוו משהו דומה?
"לא להתבייש. התהליך הכי גדול שעברתי היה לוותר על הזעם שאכל לי את הנפש ואת הגוף. עם הזמן למדתי לפעול מתוך הבנה שכשאני כועסת אני נותנת כוח לאדם שעשה לי את זה והמטרה היא לנתק את הכוח שיש לו על החיים שלי".
עוד כתבות