התנכלות מכוונת? בעקבות הפרסום הוחמרו תנאי ההסעות לילד האוטיסט בן ה-4
יאיר אסולין בן ה-4 מאשדוד המתמודד עם אוטיזם ושיתוק מוחין, נאלץ מידי בוקר ללכת ברגל בוקר כמה מאות מטרים עד להסעה. לטענת המשפחה, לאחר שהתייאשו מאטימות העירייה ופנו לתקשורת המקומית עם סיפור ההתעמרות בילד - העירייה במקום לתקן - החמירה את ההוראות לחברת ההסעות ומערימה קשיים נוספים על המשפחה, שטוענת כי יש כאן התנכלות על רקע אישי מצד גורם בכיר בעירייה. תגובת עיריית אשדוד: "קצין הבטיחות אוסר על הנהג לבצע רוורס באזור החנייה". כל הפרטים בכתבה
שמקבלי ההחלטות בעיריית אשדוד יסתכלו ליאיר בעיניים. התמונה באדיבות המשפחה
התנהלות "ביריונית" לכאורה מצד עיריית אשדוד: לאחר שמשפחתו של יאיר אסולין בן ה-4, הסובל משיתוק מוחין ונאלץ לדדות מידי בוקר מרחק כמה מאות מטרים מביתו על מנת שנהג ההסעות יאסוף אותו למסגרות – פנתה עם סיפורה לתקשורת המקומית במטרה לעורר את הגורמים השונים להתערב ולעזור לתקן את העוול – עיריית אשדוד בתגובה, במקום לתקן העיוות – מחמירה את ההתעמרות בילד עם הצרכים המיוחדים.
עד לפני שבוע, באיסוף חזרה של יאיר לביתו, נהג אחר של אותה חברת הסעות היה נכנס ומוריד אותו בסמוך למגוריו ללא שום בעיה. אלא שלאחר פרסום הדברים באתרים המקומיים, נראה כי גורם כלשהוא בעיריית אשדוד החליט לבוא חשבון עם הילד ובני משפחתו וכעת נתנה הוראה לכל נהגי חברת ההסעות, באשר למקרה הספציפי של יאיר – כי חל איסור מוחלט לאסוף אותו מביתו וכל הנהגים על פי הוראה מפורשת מחכים אך ורק על הכביש הראשי.
חשוב לציין כי לפני פרסום המקרה, נהג ההסעות של הצהריים היה נכנס לרחוב ללא כל בעיה. “איך יכול להיות שמסוכן להיכנס לרחוב, אם הנהג של הצהריים נכנס בלי בעיה?”, תהה חיים בן זיכרי, סבו של יאיר, שאומר כי אחד מהנהגים סיפר לו על שינוי המדיניות הפתאומי: "דיברנו עם הנהג והוא אומר שאין לנו מה לעשות והוא צריך לבצע את מה שאומרים לו”.
מול מי נלחמים? ילד בן 4 עם מוגבלות?
צפוי/מתבקש היה שמישהו מבין מקבלי ההחלטות בעיריית אשדוד יגלה מינימום של אמפתיה ואחריות וידאג לטפל בבעיה במהירות האפשרית, שהרי לא מתקבל על הדעת שגורמי חינוך, לרבות מנהלי מחלקות יערימו קשיים נוספים על ילד עם מוגבלויות ובני משפחתו. אלא שבמקרה הזה, ערלות הלב ויצר הנקם ככל הנראה השתלטו על השכל הטוב והישר.
נורית טופז יו"רית תנועת "תושווים": "מסתבר שעיריית אשדוד בוחרת להלחם בילד עם צרכים מיוחדים בן ארבע שכל מבוקשו זה להגיע לגן, דבר בסיסי. אך במקום להתעסק בפתרון הבעיה ולהגיע עם תובנות חיוביים למשפחה, לצערי מתעסקת במתן הסברים לא מובנים ומשאירה את המשפחה חסרת אונים. הפתרונות קיימים, אחד מהם מונית קטנה עבור יאיר".
חיים וקרן בן זכרי. סבו ואימו של יאיר אסולין נלחמים עבור הילד
האם בעיריית אשדוד יש מי שמתנכל על רקע אישי?
לאתר "אשדודי" נודע כי לפני מספר חודשים, במהלך דיון מקצועי שנערך בכנסת בהשתתפות נציג בכיר של עיריית אשדוד (שיש לו קשר ישיר לנושא של הילד), התנהלו חילופי דברים שהגיעו לטון גבוה בינו לבין בן משפחתו של יאיר, ובסביבת המשפחה טוענים כעת בתוקף כי לא מן הנמנע שיש כאן התנכלות מכוונת, או לכל הפחות "עצימת עין" של אותו בכיר בעירייה – אל מול הסבל שעובר יאיר בן ה-4 ובני משפחתו.
לא נגענו: תגובת העירייה: "לנהגי ההסעות אסור לבצע נסיעת רוורס"
"מעיריית אשדוד נמסר בתגובה לפניית התקשורת המקומית:
“המקרה ידוע ונבדק בכל דרך על מנת לסייע לילד ככל שניתן. לצערנו, מדובר במקרה בעייתי לפיו בשעות הבוקר, לאור כך שהחניה צפופה ומכוניות עדיין חונות במקום, נהג האוטובוס לא יכול להיכנס ולצאת מהחניה בצורה בטיחותית. לעומת זאת, בשעות הצהריים העומס בחנייה פוחת, ולכן ניתן להיכנס פנימה. מנהלת יחידת ההסעות ביקשה לבחון את הדברים גם עם קצין הבטיחות העירוני והם יצאו יחד לשטח, לכתובתו של הילד. גם קצין הבטיחות, לאחר שבדק את נתוני השטח, הגיע למסקנה שלא ניתן להיכנס לחניה ולצאת ממנה בצורה בטוחה.
מסקנתו היא כי הנהג יצטרך לעשות מספר נסיעות לאחור (רוורסים) עם שדה ראיה מצומצם מאוד ובניגוד לכללי הבטיחות. יודגש כי על פי חוקי התעבורה לרכב הסעות אסור לבצע רברס מהסיבה שציינתי קודם. בחוזר מנכ”ל משרד החינוך מצוין כי ‘חל איסור מוחלט על הסעת רכב הסעות לאחור בעת איסוף או פיזור תלמידים למעט ביציאה ממסוף ההסעות של ביה”ס (תקנה 45 לתקנות התעבורה)’.
מנהלת היחידה עדכנה את האם כבר לפני החגים. ככל שיש להורה התייחסות ספציפית, הוא מוזמן לברר זאת ישירות מול העירייה”.
צפו בדרך הארוכה אותה עושה הילד מביתו עד להסעה:
עוד כתבות
המלצות נוספות