מדוע עיריית אשדוד מפיקה אירוע בעיר לוד?
המרכז לפיוט ושירה של אשדוד, הממומן מכספי ציבור מטעם עיריית אשדוד ותקציב מטעם משרד התרבות יקיים הערב (שני) קונצרט ללא מטרות רווח אך עם לא מעט הוצאות לזכרו של רבי דוד אמיתי ז"ל בבית כנסת בעיר לוד, בהשתתפות אנסמבל הפייטנים של המרכז. עיריית לוד דווקא לא משתתפת במימון האירוע. אז מי נושא בהוצאות? האם ייתכן כי כל התכלית היא "לתקוע אצבע" בעין של מוטי מלכא, מי שעושה חיל בתחום השירה והפיוט בלוד? תשובות טרם קיבלנו
האם לכאורה המרכז מקיים מופע בעיר אחרת - על חשבון משלמי המיסים באשדוד?
בחודש ינואר האחרון פרסמנו כי מוטי מלכא – מנכ"ל המשכן לאמנויות בעיר, העביר את את "מפעל חייו" ועשייתו העניפה בקידום התרבות והשירה האנדלוסית – אל העיר לוד, שם קיים לראשונה בחודש פברואר האחרון את "הכנס הבינלאומי לשירה ותרבות אנדלוסית", הפקת ענק שכללה עשרות פייטנים, אנשי רוח ואקדמיה מכל העולם והייתה להצלחה כבירה, זאת לאחר שנים ארוכות בהן הקים והוביל באשדוד את המרכז לפיוט ושירה / לתרבות האנדלוסית, אלא שהוא "התפוטר" מתפקידו כחלק מסכסוך בינו לבין חבר הילדות הטוב שלו (לשעבר) – ראש העיר ד"ר יחיאל לסרי, ותחתיו מונו אנשים אחרים.
אתמול (ראשון), פורסם בדף הפייסבוק של המרכז לתרבות האנדלוסית ולפיוט בישראל פרסום על קונצרט שיתקיים בחסות (ומימון) של עיריית אשדוד, המרכז לפיוט ושירה ומשרד התרבות והספורט – בבית כנסת בעיר לוד הערב (שני), בהשתתפותם של שני פייטנים מוכרים – מני מימון כהן ושמעון אילוז ואנסמבל הפיוט של המרכז לפיוט ושירה, אלא שלהבדיל מעיריית אשדוד – עיריית לוד דווקא אינה לוקחת חסות או מממנת את האירוע.
יתרה מכך, לאור פועלו של מוטי מלכא בעיר לוד והצלחתו במסגרת הפעילות של "מרכז מטרוז" אותו ייסד בהצלחה שם, נראה כי יש בעיריית אשדוד וגופיה מי שאינם מסתפקים ב'השתלטות' על פועלו של מלכא כאן באשדוד, ומנסים (בקטנוניות רבה, יש לציין) לנגוס גם בפועלו מחוץ לעיר – לכאורה על חשבון משלמי המיסים תושבי אשדוד.
הלוגו של אשדוד, אבל האירוע בלוד. אז מי משלם? הכרזה לאירוע הערב
יש שאלות, אך אין תשובות (בינתיים):
במענה לפנייתנו – גורם במרכז לפיוט אמר כי מדובר במופע אחד מתוך כמה מופעים שהמרכז מקיים מחוץ לעיר במסגרת "מסע חשיפה", אולם עדיין לא ברור מדוע בפרסום מופיע הלוגו של עיריית אשדוד ולא של העיר המארחת?
כמו כן, טרם מצאנו פרסומים המלמדים על אותו "מופע נודד" של המרכז בערים אחרות – וגם שם נידרש כמובן הבירור לגבי הגורם המממן את המופע.
פנינו גם אל מנכ"ל המרכז לפיוט ושירה בשאלות הבאות:
1. מדוע גוף עירוני אשדודי מממן ומפיק אירוע לתושבי לוד?
2. מדוע עיריית לוד לא משתתפת במימון/חסות?
3. האם הדבר נעשה כ"קונטרה" למוטי מלכא?
עד לרגע כתיבת שורות אלה כאמור, לא נתקבלה תשובה לאף אחת מן השאלות.
בסביבתו של מלכא מסרבים להגיב. מוטי מלכא (צילום: חן בוקר-אמר)
מנסים להעלים את מוטי מלכא? נזכיר כי מוטי מלכא הינו מייסד ויו״ר המרכז לתרבות האנדלוסית ולפיוט בישראל, שהיה בראשית ימיו "המרכז לפיוט ושירה" ויש לו ברזומה לא מעט הצלחות ופרסים שקיבל על פועלו לאורח השנים כמו פרס ישראל יחד עם ראש העיר ד"ר יחיאל לסרי על הקמת התזמורת האנדלוסית, חתן פרס גאון לשנת תשע"ח – 2018 בתחום הנחלת מורשת יהודי צפון אפריקה, חתן פרס מפעל חיים של אמ"י ועוד…
בעיון בדף הפייסבוק של "המרכז לתרבות האנדלוסית ולפיוט בישראל" ניכר כי מישהו שם לקח החלטה לעשות שיכתוב של ההיסטוריה- מחקו את מוטי בכל הקשור למרכז והשאירו את אלי בן חמו ומקביל נכתב כי אלי בן חמו ויחיאל לסרי הקימו את המרכז ללא שום איזכור למוטי מלכא.
צילום מסך... לא נגענו
עוד כתבות
המלצות נוספות