פרסום ראשון: בשל הארנונה הגבוהה חברת 'איקאה' מודיעה לעיריית אשדוד על ביטול הכוונה להגיע לעיר
בחברת 'איקאה' נדהמו לגלות כי בכוונת העירייה לגבות מהם חיוב ארנונה פי 3 מהמתוכנן – והם הודיעו בתגובה כי מבחינתם "אין היתכנות לפתיחת הסניף". בעוד ראש העיר מתגאה כי הוא מפתח את אשדוד בקצב מואץ להיות "מטרופולין חברתי-כלכלי" – העירייה בפועל לא רק שאינה מעודדת חברות תעשייה, הייטק ומסחר להגיע לעיר – אלא אף מרחיקה אותן
החשש הגדול - חברות נוספות יחששו להשקיע באשדוד (צילום: שאטרסטוק)
ככה לא בונים מטרופולין: הארנונה הגבוהה לעסקים באשדוד היא דבר ידוע – וכעת נראה כי חברת "איקאה", ענקית הרהיטים הבינלאומית משבדיה אשר הודיעה כי היא מתכננת לפתוח סניף ענק באשדוד – עושה חישוב מחדש בשל החיוב המופקע אותו דורשת העירייה – ושוקלת שלא להגיע לעיר.
תזכורת: בתחילת חודש אפריל השנה הודיעה חברת איקאה כי היא מתכננת לפתוח את הסניף השביעי שלה בארץ – באשדוד, העתיד להתפרש על שטח של 24,000 מ"ר בסמוך לתחנת הרכבת. מסמך הבנות כבר נחתם בנושא מול בעלי השטח (חברת 'ארי נדל"ן') וראש העיר אף מיהר לברך ולהתגאות בעמוד הפייסבוק על בחירתה של חברת ענק דוגמת איקאה (וחברות נוספות) – לבוא ולהקים בעירנו סניפים שיביאו לשגשוג כלכלי וליצירת מקומות תעסוקה נוספים.
עיריית אשדוד גאה להציג: יד אחת מזמינה, יד שנייה מגרשת. (צילום מסך פייסבוק ראש העיר)
באיקאה, כאמור, כבר היו בהתנהלות מתקדמת להוציא את התוכניות לפועל – אולם בבדיקה שעשו בחברה מול גזבר עיריית אשדוד, עודד לוי – הם גילו להפתעתם כי בכוונת האגף בראשו הוא עומד לגבות מהם תעריף ארנונה מופקע וגבוה פי 3 מהמצופה, ובתגובה הודיעו בחברה לעיריית אשדוד כי בתעריפים שכאלה אין היתכנות לפתיחת הסניף באשדוד.
מוביל מדיניות גבייה נלהבת - ומה לגבי חזון ראש העיר לעידוד העסקים? גזבר העירייה עודד לוי (צילום: פייסבוק)
הגזבר קיבל תיאבון: בנתניה גובים 80 ₪ למטר רבוע, ובאשדוד – 205 ₪
על אף היותה של אשדוד ידועה בתעריפי הארנונה הגבוהים בה למסחר – ישנם תעריפי ארנונה מקובלים בכל רחבי הארץ לסוגי עסקים שונים, ובוודאי שגם לחנויות ריהוט מסוגה של 'איקאה'.
לשם השוואה – בנתניה, שם פתחה החברה את אחד מסניפיה המוקדמים והמוצלחים – משלמת החברה לעירייה סכום של 80 ₪ למ"ר.
על פי הערכה תחשיבית שכזאת, ב'איקאה' ציפו כי חיוב הארנונה אותו יידרשו לשלם לעיריית אשדוד עבור שטח של 24,000 מ"ר יעמוד על מעט פחות מ-2 מיליון שקלים בשנה, אולם לתדהמתם התברר כי בכוונת עיריית אשדוד לגבות לא פחות מ-205 ₪ בעבור מ"ר אחד, ובעסקה שכזאת – הרי שמדובר בחיוב של כמעט 5 מיליון שקלים בשנה!
בשורה התחתונה – אם עיריית אשדוד בהובלת הגזבר של יתעקשו לגבות תעריף גבוה פי 3 מהמקובל – העסקה לא תצא אל הפועל, וגם חברות ענק נוספות שכבר הודיעו על כוונתן להגיע לעיר (דוגמת אימפריית הקמעונאות "קארפור" וענקית העצוב "רי-דיזיין") – בוודאי שיתפנו לעשות חשבון מחדש לאור התנהלות העירייה.
השטח עליו עתיד לקום מתחם איקאה (צילום באדיבות: ארי נדלן)
"בעיריית אשדוד "גרידיים" – ככה לא מעודדים חברות להגיע"
בשיחה של אתר "אשדודי" עם גורם בכיר בחברת 'איקאה' – אותו גורם מאשר כי העסקה למעשה סגורה ומוכנה לחתימה כבר מזה זמן רב, אולם באיקאה עיכבו את החתימה על מנת לקבל הבהרות מעיריית אשדוד לגבי חיוב הארנונה הצפוי בשטח עליו עתיד להיבנות הסניף – ומשגילו לתדהמתם את כוונת גזבר העירייה לגבות סכומים מופרזים – הם בוחרים לשקול מחדש את הכל.
"תשמע, זה פשוט מדהים מה שמנסים בעיריית אשדוד לעשות. מגיעה חברת ענק אטרקטיבית, שהמון רשויות מתחננות בפנייה שתפתח סניף בשטחן – כל חברה בסדר גודל שכזה מהווה מוקד משיכה לקהל לקוחות עצום שמגיע לעיר, העסקים מסביב נהנים וכמובן שנוצרים כך עוד מקומות תעסוקה לתושבי העיר" – ובמקום לבוא לקראתה (על אף שלא עיריית אשדוד "הביאה" אותה לאשדוד אלא יזמות עסקית פרטית) – הגזבר מגיע ומנסה לעשות עליה "קופה" ולגבות ממנה חיוב ארנונה כפול מהנדרש? זאת מדיניות ראש העיר או יוזמה פרטית של עובד נלהב? אנחנו מצפים להבהרות נוספות בנושא".
מקווים שבעירייה יתעשתו. חברת איקאה (צילום: שאטרסטוק)
עוד כתבות
המלצות נוספות
15:50 | 05/11/2024