תלמידי התיכונים בעיר מפגינים ברחבת העירייה נגד עיצומי ארגון המורים
שלושה ימים אחרי שתכנית ההשבתה שלהם יצאה לדרך, כמאה תלמידים הגיעו היום בצהריים לרחבת העירייה על מנת למחות נגד התנהלות ארגון המורים, שלטענתם הפך אותם ל''כלי משחק'' במאבק שלהם מול משרד האוצר. האם המחאה הצעירה תזיז משהו אצל הקודקודים? התלמידים מאמינים שהכל אפשרי
התלמידים מפגינים ברחבת העירייה. צילום: מקס גלקובסקי
התלמידים מוחים: בשעה שארגון המורים ממשיך בעיצומים במחאה נגד משרד האוצר, התלמידים החליטו להפסיק לשתוק. במקום ללכת לבית הספר שלהם היום בשעה 12.00 בצהריים (תום שעת עיצומי המורים), אט-אט התגודדו להם עוד ועוד נערים צעירים ברחבת הערייה על מנת לקחת חלק בהפגנה הגדולה.
כ-100 תלמידים הגיעו לעירייה עם שלטים, מגה-פון ועוד כמה כלים רועשים על מנת להשמיע קול. מראשי ההפגנה נמסר: "ארגון המורים מנסה להשיג את מטרותיו על חשבוננו. לאחר שהודיעו לנו שמבטלים את המסע הישראלי שכל כך חיכינו לו פשוט נשברנו. החלטנו שאנחנו לא יכולים לעמוד יותר מהצד ושאנחנו צריכים לעשות מעשה. קראנו לכל התלמידים באשדוד להשבית את הלימודים עד שארגון המורים המנותק יבטל את העיצומים. אנחנו מתכננים להמשיך לשבות ואף לארגן הפגנות כולל אחת מול ביתו של רן ארז".
יו"ר מועצת התלמידים, יובל ברשישת, מסר: "אין במחאתנו דבר וחצי דבר נגד טענות ארגון המורים. אנו מסכימים שיש להעלות את שכר עובדי ההוראה בחינוך הפורמלי. יתר על כן, אנו מוסיפים ואומרים שיש להעלות את שכר עובדי ההוראה גם בחינוך הבלתי פורמלי, המקום בו אנו, כמועצה, צומחים. אך, אנו מתנגדים לעיצומי ארגון המורים בנושא. אנו שולחים מכתב זה כדי להדגיש שמחאתנו היא לא נגד עיריית אשדוד, בעלי התפקידים בה ומנהיגיה. מחאתנו היא אך ורק נגד פעולות ארגון המורים ושכר עובדי ההוראה הזעום. אנו מוחאים כי אנו פועלים מטעם הנוער, שבחר בנו כהנהגתו ומחויבים אליו – מחויבים להשמיע את קולו ולהביא לפועל את רצונותיו. יש להדגיש כי אנו לא ניתן למחאתנו ללבוש גוונים פוליטיים כלל ומתנגדים לכך בתוקף. על כן, אנו בטוחים שעיריית אשדוד תבין את שיקולינו ובחירתנו וכמובן תמשיך להיות שותפתנו. אנו לא מעוניינים לפגוע ולו במעט בשיתוף הפעולה הפורה בינינו. לראיה, בחרתי לשלוח מכתב זה אליכם ולהודיע לכם על כוונותינו, דבר שלא כל המועצות הרשותיות של רשויות מקומיות אחרות עשו".
חבר מועצת העיר יניב קקון מתנועת אשדודים הגיע גם כן לתמוך בתלמידים ואמר: "התלמידים משמיעים את קולם באופן ברור בדרישתם לצאת לפעילות ערכית בכל רחבי הארץ לצד שנות לימוד מאומצות, זה לא פחות חשוב מציונים. יחד עם המורים שמלווים אותם שנים, חברי הילדות הם אומרים כן לעצומי המורים, אבל יחד, באופן שרואה גם אותם. הם לא מוחים או פעילים רק כשמדובר ב"טיולים". אלו אותם בני הנוער שבמשך תקופת הקורונה פעלו בכל העיר בכדי לדאוג למשפחות ולקשישים בחלוקת מזון ותרופות. אלו אותם בני נוער שיצאו למחות כאשר המדינה רצתה לקצץ בתקציבי הנוער. אלו אותם בני הנוער שמתנדבים במד"א, פעילים בתנועות וארגוני הנוער, אותם בני הנוער שמתגייסים בעוד רגע לצה"ל להגן על כולנו. לאורך כל חיי וביתר שאת בארבע שהים האחרונות אני נמצא איתם בשטח יום יום, אני מכיר אותם מקרוב. הם מוחים על מה שמגיע להם בזכות ולא בחסד".
גם בהנהגת ההורים תמכו בתלמידים: "איננו יכולים להישאר אדישים נוכח החלטות שמזלזלות בחשיבות הילדים , וזו בלשון המעטה. החלטות שגורמות לילדים שלנו , כולם, לשלם מחיר כבד- הפדגוגי, נפשי ורגשי . מחיר שמשלמים כעת וישלמו בעתיד. הדרישות של הנהגת ההורים הארצית ממשרד החינוך הם להתערב במהלכים הפוגעניים של ארגון המורים ולשים סוף לפגיעה הבלתי מידתית בתלמידים. כמו כן נדרש לבצע שינויים ברפורמת הבגרויות, להיות קשובים למגמות העולמיות, למחקרים, לעמדת גורמי המקצוע, למנהלים ולדרישות הנהגות ההורים – להפחית את מספר הבגרויות החיצוניות ולשנות את תמהיל המתווה באופן שייבטה את המיומנויות הנלמדות והנדרשות במאה ה-21 ובמדינות ה-OECD ושאין להן ביטוי במתווה החדש, שפוגע בילדים ובעתידם החינוכי באופן ישיר".
ארגון המורים מסר כי הסיבה לעיצומים היא: "ההתנהלות המזלזלת והמחפירה של משרד האוצר כלפי מורי החינוך העל-יסודי, וההצעות המשפילות והפוגעניות של משרד האוצר למורים". לדברי יו"ר ארגון המורים רן ארז, "לא נעצור עד ששכר המורים המתחילים בחינוך העל-יסודי יהיה 12 אלף שקל לפחות, ושכר המורים הוותיקים יעלה בהתאמה. לא ניתן יד להמשך השפלת מורי החינוך העל יסודי בישראל".
צילום: מקס גלקובסקי
עוד כתבות
המלצות נוספות