הרישום לגנים ולכיתות א' יצא לדרך – ותלונות ההורים נערמות
השבוע החל הרישום לכיתות א' וגני הילדים לשנת תשפ''ד באשדוד, וחלק מההורים כבר מעלים טענות על השיבוצים השונים, היעדר מקום במוסד המבוקש, אופי הרישום והאיטיות בהליך ההרשמה דרך הפלטפורמות השונות. האם יש עוד מספיק זמן לשנות את המצב? ליקטנו כמה תגובות בנושא.
בית ספר ממלכתי צמח - מבוקש בקרב ההורים
חריקות בהליך הרישום: הליך ההרשמה לגני הילדים וכיתות א' לשנת תשפ"ד יצא לדרך השבוע ועבור ההורים יש עוד למעלה משבועיים להשלים את הרישום עבור ילדיהם – אולם יש כאלה שכבר עתה איבדו סבלנות ומתלוננים מדוע עליהם לרשום את היקרים להם מכל למוסד חינוכי רחוק מהבית.
רשת הפייסבוק מלאה בטענות של הורים בפורומים השונים על הליך ההרשמה: המקרים היותר שכיחים הם כמובן ההורים שמבקשים לרשום את הילדים שלהם לבית הספר הקרוב למקום מגוריהם, אחריהם אלה שמבקשים לרשום את ילדיהם בתבי ספר הנחשבים טובים ומסודרים יותר וכן הלאה.
למשל בית הספר הממלכתי צמח ברובע ח' – הורים רבים, גם כאלה הגרים בקרבתו, מבקשים לרשום את ילדיהם אליו אבל נאלצו לרשום אותו רק כאופציה שנייה. מדובר על הילדים שעומדים לסיים בתום השנה את גן חובה (גן מבוא אדמומית) אבל כאשר ניסו להרשם לבית ספר הקרוב לביתם (צמח) הן גילו שהוא נמצא ברשימה כבר רק כאופציה שנייה. הסיבה: אין מספיק מקום לתלמידים המבקשים ללמוד בו.
בשיחה שערכנו עם אמא לילדה בגן מבוא אדמומית, שביקשה לרשום את ביתה לצמח היא חשפה: " הופתעתי מאד לגלות את זה. אני אם חד הורית ויש לי עוד שתי ילדות גדולות, לא ברור לי איך מבקשים ממני לרשום לבית ספר ברובע ט' כשיש לי אחד אחר מרחק הליכה מהבית. לא הגיוני שמדי בוקר אני אצטרך להתנייד בתחבורה ציבורית כדי לשלוח את הילדה לכיתה – מצד שני, אם היא תתקבל אז היא יכולה ללכת ברגל כמה דקות כי זה מאד קרוב לבית שלנו והגיוני עבור ילדה בת 6".
רישום למוסדות דתיים יש בשפע, אבל מי שמבקש ב"ס ממלכתי רגיל – ייאלץ לחכות להגרלה
מצד שני, אמא אחרת הוסיפה: "נתבקשתי לרשום לבית ספר ברובע ט' אבל אם היתי רוצה לרשום לבית ספר דתי ברובע שלי זאת לא היתה בעיה. הרובע הזה הוא לא דתי בהגדרתו עד כמה שידוע לי אבל האופציות הן מגוונות יותר כמו "נועם" ו"בית יעקב" למשל. התקשרתי למח' החינוך ואמרו לי שאני צריכה לחכות להגרלה מאחר ואין מספיק מקום בצמח. למה זה הבי"ס הממלכתי היחיד ברובע שלנו? הנציגה אמרה לי שזה 50-50 שהילד ילמד בצמח, אז מה שנשאר לי זה רק לחכות לקיץ כנראה כדי לגלות אם היה לנו מזל. זה מאד מאכזב".
עוד אמרה: "בשביל להגיע לבית ספר אשכול ברובע ט' אצטרך לקחת אוטובוס עם הילדה, זה מאד מבאס. אין הרבה מה לעשות זה מאד מאכזב, אני שוקלת כרגע לבדוק אולי יש בסיטי בית ספר יותר קרוב מאשכול ואולי לשם ארשום אותו. כך או כך, הילדה יצטרך להיפרד מהחברים שלו, כי יש גם כמה שבלית ברירה מעדיפים שלא לקחת סיכון בהגרלות ורשמו לבית הספר הדתי. אני לחלוטין חושבת שיש מקום לבנות עוד בית ספר, זה לא ברור לי למה ברובע ח' אין עוד בית ספר ממלכתי".
טענות אלו ועוד מצטרפות להליך הרישום שהלך קשה ביום הראשון, מבחינת נפילות האתר ואי ההצלחה ברישום. בעיריה אף הודו שהיו בעיות תקשורת כאשר ציינו כי בתהליכי הרישום חלו שיבושי הרשמה בשל תקלה ארצית בקליטת תשלום הקרדיט בכרטיסי האשראי.
מהעירייה נמסר: "במוסדות חינוך יסודיים, בהם קיימת חטיבה גנית, ילדי הגנים בחטיבה עולים אוטומטית לכיתות א' בבית הספר. כך בבית ספר אמירים וכך בבית ספר צמח שבהם יש חטיבה גנית וילדי כיתות הגן (במקרה של צמח – צמח א1, צמח א2) עולים באופן אוטומטי לכתה א' בבית הספר. המשמעות היא כי בית ספר צמח כלל לא עולה לרישום אינטרנטי, כי הוא מלא בילדי החטיבה ששובצו בו אוטומטית.
יחד עם זאת ועל אף העיקרון הנ"ל, ייתכן ויהיו העברות מבתי ספר שונים או שיתפנו מקומות, ועל כן תתקיים הגרלה וישובצו ילדים בהתאם למספר מבקשי העברות. במקרה זה ובהיות צמח בית ספר על אזורי, משרד החינוך קבע מפתח חלוקה לפיו השיבוץ ייעשה באופן יחסי: עד 50% מכלל המשובצים יהיו תושבי הרובע והיתרה פתוחה לשאר הרובעים. כל האמור לעיל מפורט בהרחבה במידעון הרישום לכיתות א' המצ"ב (עמוד 6), שמפורסם באתר העירוני".
עוד כתבות
המלצות נוספות
08:30 | 29/09/2024