צעד משמעותי נוסף בקידום פארק ההייטק בהובלת אלי נכט
הגיע הזמן למעשים, לא רק להצהרות: עיריית אשדוד העבירה לועדה המחוזית לדגשים ואישור את המדיניות החדשה שלה לפארק ההייטק. למעט אלבטק,מרבית בעלי הקרקע "יושבים על הגדר" ומכוונים לעירוב שימושים. סגן רה"ע והממונה על האגף לפיתוח תעשיה וחדשנות, עו"ד אלי נכט: "מרגע כניסתי לתפקיד כסגן ראש העיר וכממונה על תחום התעסוקה, תעשייה והחדשנות בעיר, קיבלתי החלטה כי כל המשאבים של האגף יופנו לקידום פארק ההיי-טק שהיה תקוע מזה שנים''.
היזם היחיד שפועל במרץ לקידום חזון פארק ההיטק. מפעל אלבטק בבנייה מתקדמת (צילום: מייק אדרי)
לתרגם את החזון למעשים בשטח: שנים רבות חלפו מאז הוכרז על הקמת פארק ההייטק באשדוד ועד כה, התוכנית הנוכחית דיברה על אזור המכיל תעסוקה ומשרדים בלבד, בנפחים מזעריים.
בשנים שחלפו, למעט חברת אלבטק, בבעלות משותפת של משפחת אבו וחברת "אלתא", שבונה ומקדמת הייטק ומספקת תעסוק לכמעט אלף בתי אב, רובם מאשדוד – כל שאר בעלי הקרקעות החליטו לשבת על הגדר או לנסות להגיש תוכניות נקודתיות לקבלת תוספת זכויות בניה ועירוב שימושים.
בשנה האחרונה הוביל האגף לפיתוח תעשיה בעיריית אשדוד יחד עם הצוות המקצועי של חברת BUILD , מהלך ליצירת מסמך מדיניות אחיד אשר ישרת את כל צרכי העיר. המדיניות אשר הוביל סגן ראש העיר, עו"ד אלי נכט, בתמיכה ואישורו של ראש העיר שואפת להפוך את אשדוד לעיר מטרופולין עשירה בתעסוקה איכותית במטרה למשוך לפארק חברות היי טק משמעותיות ויזמי על, דוגמת גב ים, אמות, קבוצת עזריאלי ועוד; המתמחים בניהול אזורי תעסוקה העשירים חברות עתירות ידע.
המסמך אמור להגדיר מדיניות ברורה ומפורטת אשר מחד תהיה אטרקטיבית מספיק לבעלי הקרקעות והיזמים כדי לקדם תוכניות במהירות; ומאידך מפורטת מספיק ומקובלת ע"י ועדות התכנון ומנהל ההנדסה שיאפשרו קידום מהיר שלהן.
בשבוע האחרון הוגשה המלצתה של עיריית אשדוד לועדת המחוזית, ובמידה ותאושר ע"י מתכנן המחוז, אלה יהיו עקרונותיה העיקריים:
- בניה רוויה אשר תאפשר נפח מקומות תעסוקה הראוי לאזור תעסוקה של עיר מחוז
- סטנדרטים של תכנון ובניה ההולמים את הנהוג באזורי תעסוקה מתקדמים
- עירוב שימושים – הוספת זכויות לדירות להשכרה לעובדי הייטק אשר יבטיחו רובע חי ותוסס בכל שעות היממה וכיוצ"ב שדרה עסקית חזקה
- תוספת זכויות רק כנגד איחודי קרקעות אשר ייצרו בבת אחת פרויקטים בהיקפים רחבים מאוד
- הגדרת הנפח המירבי של הזכויות שהפארק יכול לשאת וחלוקת נפח זה ע"פ מודל של "כל הקודם זוכה"
- תכנון המתחשב בסמיכות לדיונה ואף ממנפת אותה ליצירת רובע יוצא דופן מבחינה אדריכלית
- הגבלה בזמן מבחינת מועדי ההגשה, כך שבכל ההטבות יזכו אותם יזמים שיגישו את התוכניות שלהם כבר בזמן הקרוב, ולא ימשיכו לשבת על הגדר.
עו"ד נכט סיכם את פני הדברים: " תוך שנה מקבלת האחריות על תחום התעשייה והחדשנות, כבר אפשר לראות תוצאות בשטח. לאחר אישור התוכנית נכנס לשלב של קידום תוכניות מאסיבי בכל שטחי הפארק. תעסוקה איכותית היא אחד העוגנים החשובים לכל עיר מתקדמת אשר מעונייננת לשמור ולעודד אוכלוסייה צעירה ויצרנית. וזה מה שאנו עושים ביום יום! רובע תעסוקה גדול ומרכזי, עתיר משרות איכותיות ושוקק חיים הוא רק עניין של זמן.
הדמיה של פארק ההייטק העתידי.
לחלץ את הפקק! חלופות חיבור העיר למחלף הדרומי שמציע לקדם שמעון כצנלסון
עוד כתבות
המלצות נוספות