חנייה משלהם: רחבת עיריית אשדוד הפכה לחנייה פרטית שמסכנת וחוסמת גישה להולכי רגל
במהלך החודש האחרון, מספר תושבי העיר הביאו לתשומת לבנו את העובדה כי כמעט מידי יום - על המדרכה ברחבה שמול בניין העירייה ובירידה אל כיוון מרכז 'מונארט' חונים באין מפריע רכבים פרטיים במשך שעות ארוכות, בלי לקבל דו"ח כמובן שכן אף פקח חנייה לא מתקרב. האם נפתחה חנייה חדשה ובחינם לרווחת התושבים? בעירייה מגיבים: עקב מצוקת חניה בעקבות שיפוצים, בעלי תו נכה מורשים לחנות על הרחבה"
ה"חניון החדש" של עיריית אשדוד (צילום: אתר אשדודי)
מתי בפעם האחרונה הצלחתם למצוא חנייה פנויה באזור גן העיר / עיריית אשדוד ולא נאלצתם להפעיל פנגו או לחנות בחנייה בתשלום? לא קורה הרבה, נכון? לא כך הדבר עבור חלק מעובדי עיריית אשדוד שעושים כל העולה על רוחם ומעבר לזה שהפכו את ה'פרונט' של עיריית אשדוד לחניון פרטי – מה שלא נראה טוב, הם גם חוסמים דרכי מעבר של הולכי רגל ומסכנים את הציבור.
סביר להניח, שאם אדם פרטי היה מחליט על דעת עצמו הוא היה מיד מקבל דו"ח חנייה– בכל מקום אחר. אלא שיש ככל הנראה הוראה מפורשת או אישור מוסכם בין פיקוח החנייה בעיר לגבי רכבים מסוימים שככל הנראה קבלו אישור לעשות כל העולה על רוחם מבלי לדפוק חשבון לאף אחד.
נדגיש, כי בדרך כלל, קיימת מדיניות בלתי מתפשרת במקרה של חסימת מדרכות להולכי רגל. מדובר בבעיה שנכון להיום אין לה פתרון וכי הפתרון אמור להיות גרירה של רכב שחוסם את מעבר להולכי רגל ולהעבירו למגרש עם קנס כספי.
בחוק עזר לאשדוד (העמדת רכב וחנייתו), התשנ"א -19 כתוב:
" גרירת רכב ונעילתו (תיקון: התשס"ז)
7) .א) רכב העומד או החונה במקום שהעמדתו אסורה על פי חיקוק, או בנסיבות שיש בהן כדי הפרת סדרי
תנועה או שלדעת הפקח דרושה הרחקתו לשם הסדרת התנועה או לבטיחותה או לבטיחות הציבור, רשאי פקח
להורות למי שהרכב ברשותו באותה שעה, להרחיקו או ולגררו".
רכב 'עבודה'? תו נכה? עדיין, למה לסכן את הולכי הרגל?
מעיריית אשדוד נמסר: "בבניין העירייה מבוצעות עבודות בינוי ושדרוג ומעת לעת ישנה תנועת כלי רכב של קבלנים, לפריקת ציוד ו/או לפינוי ציוד. על אף העומס, מחלקת הפיקוח על החניה מבצעת אכיפה ברחבת העירייה, באופן תמידי. הרכבים המותרים בחניה הם אלה האוחזים בתו נכה וכנגדם אין אכיפה".
*למען הסדר הטוב, נדגיש כי בכל מקום שמותר לחנות, בין אם יש בו סימון חניית נכים ובין אם לא, ניתן להעמיד רכב נכה עם תו. אך בנוסף, במידה ובעל תו נכה מגיע למחוז חפצו ואין הוא מוצא חניית נכים מסומנת, ביכולתו להעמיד את רכבו במקומות שבהם החוק לרוב לא מתיר להחנות את הרכב. כך למשל ניתן להעמיד את הרכב ולחנות על גבי מדרכה או בכל מקום אחר שאסור לחנות בו, במידה ואין בכך הפרעה. אם העמדת הרכב במקום לא מסכנת הולכי רגל אחרים, מותר להחנות. עם העמדת הרכב איננה חוסמת מעבר של כלי רכב או של הולכי רגל, במקום שמותר מעבר כזה, אפשר להעמיד את הרכב. כך לדוגמא, אין להחנות את הרכב באופן שחוסם כניסה לחניון, לבניין, סמוך למעבר חציה וכדומה. כן ניתן להחנות באזורי פריקה וטעינה, במקומות המסומנים לכך ובשעות שלא מתקיימת פעילות אחרת במקום.
עוד כתבות
המלצות נוספות