מקיף א': המרחב המוגן צר מלהכיל את כל התלמידים
המרחב המוגן של מקיף א' נמצא באולם הספורט וגודלו לא מספיק עבור כלל התלמידים שמגיעים ובנוסף הוא מרוחק ממבנה בית הספר, מה שהופך את המרחב המוגן המדובר ללא שמיש עבור התלמידים באזעקת אמת. קצין בטיחות קבע כי הכיתות בטוחות תחת ההגדרה ''הכי מוגן שיש'' אבל ההורים זועמים על ההחלטה: ''אנחנו במצב מאוד בעייתי. אף גורם מבית הספר לא מעדכן ולא מדבר איתנו, עד עכשיו לא קיבלנו שום הודעה או הסבר על המצב הזה". ראש מנהל החינוך אריה מימון: "אין זה מתפקידה של הרשות המקומית למגן מוסדות אלא של מדינת ישראל"
מקיף א'. ההורים מחכים לתשובות
אין ביטוח מקיף: מאז החזרה למתווה הקפסולות (שהגיע אחרי תום הפסקת האש בתחילת דצמבר), הורי תלמידי מקיף א' חשים כי לא מתייחסים לטענותיהם ברצינות.
ראשית נסביר כי בבית הספר המדובר, המרחב המוגן קטן ונמצא באולם הספורט, בגודל של חדר. בנוסף, אולם הספורט מרוחק מאוד ממבנה בית הספר ואינו יכול להכיל את כלל התלמידים – מה שהופך את המרחב המוגן ללא שמיש עבור ילדי בית הספר.
לאחר חג החנוכה, ביקשו ברשות להחזיר את התלמידים תחת מתווה "הכי מוגן שיש", כלומר חזרה ללמידה מלאה והישארות בכיתות בזמן אזעקות. לאחר מכן, המתווה שונה ל"קפסולות", כלומר הילדים חולקו לקבוצות על מנת לצמצם את מספר התלמידים שיהיו ליד מרחב מוגן. הבעיה: בבית הספר מקיף א' אמנם צומצמו ימי הלימוד, אך אין מרחב מוגן ראוי לכולם, מה שאומר שהמתווה הזה אינו מתקיים בפועל.
בשיחות שערכנו עם מספר הורים בנושא, דווח כי הם פנו למחנכת וזאת אמרה שקצין ביטחון בית הספר בדק את המוסד וקבע כי הכיתה בטוחה ביותר. אחת מהן אף ביקשה לשוחח ולראות אישור רשמי של פיקוד העורף, שאחראי על אזור אשדוד, אבל לדבריה עד כה לא קיבלה שום מסמך כזה: "השארתי גם הודעה במזכירות בית ספר בכדי לשוחח עם המנהלת, אך מהשבוע שעבר אף אחד עוד לא חזר אלי. גם ניסינו לשוחח עם מנהל החינוך בעיריה, אריה מימון, אך התבקשנו להעביר מייל – עדיין אין תשובה בנושא". אמרה אחת האמהות.
אמא אחרת מספרת: "התנאי לקפסולות הוא שיש מרחב מוגן תקני, מה שאין בכלל בבית ספרנו. אי לכך, הקפסולות לא רלוונטיות בבית הספר ואין סיבה ממשית ללמידה של רק 3 פעמים בשבוע כי המטרה של הקפסולה היא להפחית עומס ילדים במרחב מוגן תקני. אנחנו ההורים במצב שבו מצד אחד לא ניתן להחזיק את הילדים בבית כשבפועל יש למידה פרונטלית, כי הילדים לומדים חומר מאוד קשה שלא יוכלו להשלים לבד, כמו גם מבחינה חברתית. מצד שני אנו נאלצים לוותר על זכות בסיסית לביטחונם, לכן אנחנו במצב מאוד בעייתי. אף גורם מבית הספר לא מעדכן ולא מדבר איתנו, עד עכשיו לא קיבלנו שום הודעה או הסבר על המצב הזה. זה פשוט מקומם".
מהעירייה טרם נמסרה תגובה אבל אריה מימון התייחס לנושא כאשר שיגר מכתב לאחת האמהות. תשובתו לפניכם:
מגלגל אחריות אל המדינה. ראש מנהל החינוך אריה מימון
תגובת ראש מנהל החינוך אריה מימון:
בכל האיזורים הישנים בעיר קיימים מוסדות ללא מיגון תקני וביניהם גם מקיף א'.
אין זה מתפקידה של הרשות המקומית למגן מוסדות אלא של מדינת ישראל אשר עד עתה החזיקה במדיניות של חוסר מיגון המערכות בכל הארץ.
המערכה המלחמתית הנוכחית שונה מכל מה שחוינו עד עתה הן מבחינת אורך המערכה והן מבחינת עוצמתה והסכנה הכרוכה בה הן מדרום והן מצפון.
בשל אופייה המיוחד של המערכה ולאחר שהבנו שהישועה לא תבוא מממשלת ישראל, אנו נאלצים להתקיים מרחבים מוגנים תקניים ברמה מצומצמת מתקציב העירייה
בין המוסדות בהם נציב מיגון יהיה גם מקיף א'.
המיגון יבוצע בשני שלבים:
א. א. טווח ארוך- בניית ממדים לכל גובה המבנה תוך פריצת קירות חיצוניים (שמונה חודשי עבודה).
ב. ב. טווח קצר- הצבת מס מרחבים מוגנים ניידים אשר יתנו פתרון לכ- 150 תלמידים בלבד.
אני מבקש לציין כי בביה"ס קיים מרחב מוגן בקומת הקרקע וכן בחצר האחורית אך האחד אינו תקני למצב המלחמה הנוכחית והשני אינו מאפשר הגעה תוך 45 שניות אלא למס קטן של תלמידים.
עוד כתבות
המלצות נוספות