כיוונים לגוף ולנפש: יוזמה להתמודדות עם טבח 'נובה' בקרב צעירי העיר
במרכז הצעירים "כיוונים" הבינו כי מאחר וחלק עיקרי וגדול של הנפגעים ב'חרבות ברזל' הם חבר'ה צעירים - ישנו צורך להעניק כלים לבני הדור הצעיר כדי להתמודד עם החרדה, הפחדים והכאב העמוק שנפער בעקבות האובדן - ויזמו כמה פרויקטים להתמודדות.
צילום: כיוונים
במרכז הצעירים ״כיוונים״ באשדוד הבינו כבר בראשית ימי המלחמה כי העובדה שהמון מהנפגעים הם חבר׳ה צעירים, בין אם מדובר בחיילי צה״ל או בבליינים שבסך הכל יצאו לבלות ולרקוד במסיבה… הביאה למצב בו רבים מקרב בני הדור הצעיר בעיר מגלים תחושות של חרדה ופחד, לצד עצב ודיכאון.
החבר'ה הצעירים, שרוייים רוב היום בין מהדורות החדשות הבלתי פוסקות בערוצי הטלוויזיה השונים, לצפייה בסרטונים ברשתות החברתיות… וחלקם גם כאלו שעברו מהלוויה להלוויה ואבדו לא מעט חברים וקרובים.
אתי לוגסי טורקניץ׳ מנהלת כיוונים, לקחה החלטה, למרות האזעקות וההגבלות להפוך את המרכז בימים אלו למקום מפגש ויתרה מכך, לעודד את הצעירים לעשות, ליצור ולהתנדב כדי להעביר את הזמן, להעלות את המורל ולצאת מתחושת הדיכאון שאופפת את כולנו מאז פרוץ ״חרבות ברזל״ והטבח הנוראי שעשו מחבלי חמאס.
״הקמנו חמ״ל תרומות לחיילי צה״ל ולמשפחות העוטף תוך יומיים. גילינו לשמחתנו המון אנשים שרוצים לתרום ולא יודעים לאן להביא מה… אז בנינו מערך שמקבל תרומות, אורז ומעביר לפי דרישות. תוך כדי בנינו גם קבוצת התנדבות של מעל 400 מצעירי העיר שעובדים יחד כדי לקבל דרישות מהשטח ולתת מענה בעבור כולם״, מספרת לוגסי טורקניץ.
'בלוז פסידכלי' בכיוונים - פודקאסט עם סיפורי הניצולים תושבי אשדוד מהטבח הנוראי במסיבה 'נובה'
פודקאסט בלוז פסיכדלי:
מיזם נוסף הוא קבוצת צעירים שעוסקים במדיה- נעשה סיעור מוחין של כמה מאנשי הדיגיטל המובילים בעיר והוחלט על הסברה דיגיטלית ברשתות החברתיות בדגש על צעירים והמסיבה ׳נובה׳.
בהמשך לכך, הוקם בהאב אולפן הקלטות שתכניו יעלו בערוץ ״בקטע מקומי״, שם מארחים ביומיים האחרונים (אתמול והיום) תושבי ותושבות אשדוד שהיו במסיבה וניצלו, ומספרים את הסיפורים האישיים שלהם ושל חבריהם ולא רק- הם מסבירים על הקונספט של המסיבות הללו, האנשים שהולכים אליהן- אנשי טבע ואהבה שמחוברים לאני העצמי שלי, לתחושות של חופש מוחלט, לטבע… ועל הדיסוננס הנוראי שהופר עם הטבח הנוראי והאכזר שביצעו מחבלי החמאס.
את הפודקאסט מובילים אופק מליק, סמדר מלכה ואורי מלול והתיעוד כולל פודקאסט מוקלט ומצולם של עדויות ניצולים מהטבח במסיבות. את העדויות שיאספו הם ילחינו מחדש במטרה להחיות את המוזיקה – מהיום בו המוזיקה מתה. אותם ישמיעו בכמה שפות על מנת שיוכל לשמש להסברה העולמית על מה שאירע, וגם יושמע ברקע של וידאו ארט שייעצבו (אנימציה מופשטת) כדי לצאת מאזור הדוקו לאזור האומנות וכך לגעת ברגש. בכדי שהעדויות הללו יישארו לעוד שנים רבות.
דגש על גוף ונפש
דווקא בזמנים כאלה, בכיוונים מבינים את הצורך בטיפול, עזרה ומרחב בו ניתן לפרוק את הכאב, הסטרס והחרדות, שלא איחרו לצוץ אצל כולנו. לשם כך הוקם בגלריה של כיוונים (בכניסה לאודיטוריום) ״מרחב גוף ונפש״ לחיזוק, הפועל מידי יום בין השעות 11:00-16:00 בו מנגישים לקהל מדיטציות, סאונד הילינג, מיינד פולס, תנועה ועוד…
מרכז הצעירים פועל בשעת חירום כפי שפועל ביומיום – עושים עם צעירים למען צעירים, כמו בשיגרה אבל בהתאמה למצב ה"חדש".
יוגה ומיידפולנס עם הדר שלם בכיוונים. לגוף ולנפש
כמו כן, מידי יום במרכז כיוונים בשעות אחה״צ מתקיימת הדלקת נרות לזכר הנרצחים והנרצחות, ועם המון תקווה להחזרתם של כל החטופים. כולם מוזמנים להגיע ולהתייחד.
** מרכז כיוונים מחפש מתנדבים ומתנדבות להקמת חמ״ל לסיוע לקשישים ומארזים לקשישים שיפעל החל מהשבוע הבא. וכן עבור מהדורה מיוחדת של מגזין 'ואקום' – כותבים ויוצרים שמעוניינים לקחת חלק בגיליון הקרוב.
לפרטים נוספים פנו לכיוונים ברשתות החברתיות: פייסבוק | אינסטגרם
עוד כתבות
המלצות נוספות