ההתעללויות בגני הילדים: עו"ד חיים אומסי על הצד השני של הסיפור – נשות הצוות
ריבוי המקרים בתקשורת על התעללויות של צוותים בגן בחסרי הישע, עוסקים בעיקר בכל אותם 'גני זוועות" ובמקרים הבלתי מתקבלים על הדעת של פגיעה בילדים, אולם כמעט ולא עוסקים במקרים בהן מתברר לבסוף כי מדובר בתלונות סרק כנגד גננות וסייעות שהואשמו ע"י הורים ללא עוול בכפן. עו"ד חיים אומסי הספיק לייצג לאחרונה כבר מספר מקרים שכאלה, וכעת הוא מבקש לספר על הצד השני של הסיפור – הצד המואשם: "הקלות הבלתי נסבלת בהגשת תלונות סרק כנגד הצוות בגן הפכה לתופעה מדאיגה"
הצד השני של הסיפור. גן ילדים (אילוסטרציה)
"שומר הסף" של הגננות והעוזרות: עו"ד חיים אומסי מאשדוד מייצג בתקופה האחרונה גננות וסייעות אשר הואשמו ע"י הורים בהתנהגות לא תקינה בעליל עם ילדים. לדבריו, ישנה תופעה הולכת ומתרחבת של "תלונות סרק" שאינן מצדיקות את ה'עליהום' המגיע בעקבותיו – ומכאן יוצא שנגרם לדבריו עוול גדול עבור אותן נשות צוות וכמובן שמו של המוסד בו הן עובדות.
עו"ד אומסי ייצג בין השאר את הגננת מרובע ט' לאחר שתלונות נגדה ונגד הגן בו עבדה עלו בתקשורת (גם באתר זה), כאשר זוג הורים לילד כבן שנתיים וחצי הגישו תלונה במשטרה לאחר שבנם חזר מהגן עם חבלה בידו. המשטרה הגיעה בעקבות התלונה ואספה חומרים ממצלמות האבטחה ובעקבות כל זה – הגננת הושעתה מעבודתה ע"י משרד החינוך.
אולם, מקץ זמן מה ולאחר שבוצעו פעולות חקירה נוספות ומקיפות, בסופו של הליך מעמיק נבדקה התלונה והוחלט לסגור את התיק שנפתח כנגדה 'מחוסר אשמה פלילית'.
במקרה נוסף בגן פעוטות אחר, אף הוא באשדוד, גננת אשר נחשדה כי פגעה בבנה הבגיר בביתם (וכלל לא בגן בו היא עובדת), כתוצאה משמועה שהתרוצצה במוסד בו הוא לומד, נחקרה הגננת במשטרה, והושעתה מעבודתה. גם במקרה זה, נסגרה התלונה כנגדה, לא לאחר שנגרם לה עוול רב.
את שתי הגננות ייצג עו"ד חיים אומסי, עו"ד המתמחה בתחום הפלילי המייצג חשודים ונאשמים ונפגעי עבירה בהליכים פליליים שונים, אך לדבריו כאשר מדובר בקטינים ויותר נכון בפעוטות הוא בוחן שבעתיים אם לקבל את הייצוג לידיו, ורק לאחר בחינת החומר הקיים, והתרשמותו ככל הניתן מראיות קיימות, גרסאות ודברים נוספים – רק אז הוא מחליט אם לקחת את הייצוג במקרים אלה.
"כולנו לפני הכל, הורים לילדים ועד כמה שיש לבצע הפרדה רגשית במקצוע לעניין הייצוג אף במקרים קשים, בכל הקשור בפעוטות ובחסרי ישע -אני די ברור והחלטי בברירת הייצוג, כמובן שברמה המוסרית – שום הון שבעולם לא ישכנע אותי לייצג במקום בו אני משוכנע כי בוצעה התעללות שיש עליה ראיות מוצקות בחסרי ישע".
מבין גם ללבם של ההורים. הפגנת מחאה מחוץ לביתה של גננת שהואשמה בהתעללות
"יד קלה על ההדק"
עו"ד אומסי יוצא נגד מה שהוא מכנה כ"תופעה" בה הורים ש"ידם קלה על ההדק" , ממהרים לפנות לתקשורת ביוזמתם כאשר הם חושדים במקרה אלימות שהתרחש לכאורה בגן בו נמצאים ילדיהם, ללא בחינת האירוע לעומק, ללא סבלנות מינימלית כי הדברים בחקירה על ידי מס' גורמים גם במשרד החינוך וגם במשטרת ישראל והפרקליטות.
בהתייחס למקרה בו פורסמה הכתבה בה הורים חשדו שגננת מגן פעוטות הייתה אלימה לכאורה כנגד בנם, מדגיש עו"ד אומסי כי – "באחרונה איבדו חלק מההורים המלינים כל פרופורציה, בתחילה החשדות היו כנגד גננת מהגן ולאחר מכן כנגד גננת אחרת מהצוות. לכאורה 'כולם' הפכו אוטומטית ל"חשודים ולשותפים לפשע" בעיניהם, ולקונספירציה שלמה.
"בנוסף טענו ההורים כי, המשטרה לא פעלה באופן תקין והתמהמה בבדיקת צילומי המצלמות בגן, נטען כי צוות הגן מטייח ומסתיר ראיות שאולי ידועות לו, נטען כי משרד החינוך לא פועל כשורה… ההיסטריה חגגה, וכל זאת על חשבונן של אותן גננות/סייעות שעושות עבודת קודש, אימהות בעצמן שמתמודדות עם מיקרים אישיים קשים בביתם ומגיעות באהבה לבצע את עבודתן תחת אחריות עצומה.. ואני שואל שאלה פשוטה : אם כהורים אתם מפרסמים חשד למקרה מזעזע מעין זה, מדוע בכל זאת אתם נותנים ל"מפלצת" כזאת לשמור על ילדיכם? ואם ידעתם לכאורה על מקרה הזוי וחמור מעין זה -מדוע שתקתם ולא התלוננתם עד כה?
אבל באותו מקרה ההורים הציגו אבחון רפואי..
"להציג בפני התקשורת מסמך רפואי ובו מצוין כי 'ייתכן והילד נפגע כתוצאה מאחיזה של מבוגר…'
זה חוטא לאמת כאשר המילה 'ייתכן' היא היפוכה של 'וודאות', וכאשר מצוין מפורשות כי הסיבה לפנייה היא "שהאם חוששת כי גננת החזיקה חזק מידי ביד שמאל", וזה רק מקרה אחד מיני רבות…
במקרה אחר, שמע מורה בבי"ס לחינוך מיוחד כי אחד התלמידים שוחח עם חברו והבין באופן הזוי כי 'אימו של התלמיד פוגעת בו מינית', מיד רץ והתלונן במשטרה כנגד אותה אם שמקצועה הוא גננת, וללא קשר למקום עבודתה, נפתחה כנגדה מיידית חקירה ובמקביל היא הושעתה מעבודתה."
עו"ד אומסי מספר על מקרה נוסף בו לטענתו פרצה "מהומה רבה על לא דבר":
"אב שהגיע לאסוף את בנו הפעוט מוקדם מהרגיל, שכח לסגור אחריו את שער הגן שנותר פתוח ושני ילדים שובבים החליטו לצאת לטיול בפארק הצמוד לגן, מיותר לציין שכשהגיעו הוריהם לגן וראו זאת מיד הוגשה תלונות ונפתח אירוע 'הפקרת חסר ישע' הכולל חקירה משטרתית והשעיה כמעט אוטומטית על ידי משרד החינוך.
למרבה הצער, רבים הם המקרים והזויים אף יותר שבגינן גננות /מטפלות משלמות את המחיר בעקבות התנהגותן של בודדות אשר מתנהגות באופן מזוויע כנגד ילדי הגנים."
"היד של ההורים קלה על ההדק". עו"ד חיים אומסי
עצה לגננות: פנייה למשטרה ולמשרד החינוך שיפעלו לבירור המקרה בהקדם
בתור עו"ד שצבר ניסיון בייצוג נשות צוות בגנים שהואשמו ע"י הורים על לא עוול בכפן, הוא משרטט את אופן הטיפול במקרים מסוג זה:
"הטיפול הוא בשני מישורים: ראשית, טיפול מול המשטרה והפרקליטות אליהן מועבר התיק, בכדי שיחקרו את האירוע מיידית ויציפו את האמת ללא משיכת זמן מיותר ,שנית ובמקביל, מול משרד החינוך במטרה להחזיר את הגננות לעבודתן ומתוך הקטנת הנזק שנגרם להן."
"בשלב נוסף, נפתחות תביעות נזיקיות כנגד אותם המלינים בגין לשון הרע, אובדן שכר ושאר נזקים שגרמו בהתנהגותם לאותן גננות/סייעות, וזאת במטרה לזרות מעט דבש על פצעיהן אותם הן אמורות לשאת בהמשך דרכן."
לסיכום – מדגיש עו"ד אומסי כי – " לצערי ישנם כמובן מקרים של התעללויות בגנים שאיתם אכן אמורים וחייבים למצות את הדין, אך ברבים מהמקרים האחרים הורים מאבדים כל פרופורציה, וגם לא מתרצים מההסבר שניתן להם ע"י צוות הגן לעניין חבלת הילד שנגרמה לו כתוצאה מנפילה או מפגיעת ילד אחר בגן, ומבחינתם כל סימן קטן מיידית מדליק את 'משואת המסוכנות' מצד צוות הגן ומהווה אינדיקציה להגשת תלונה ולדרישה לפתיחת מצלמות בכדי להגיע לחקר האמת.
"זאת ההזדמנות כאן גם להודות למשטרת ישראל ולפרקליטות שמנתקת לחלוטין את רעשי הרקע התקשורתיים ובודקת את המקרים לגופם, במקצועיות וללא השפעה בלתי הוגנת.
תחשבו לרגע כיצד אותה גננת שנחקרה במשטרה ואף יצאה נקייה 'מחוסר אשמה' אמורה להרגיש בעת חזרתה לגן, מול עיניהם החשדניות של שאר ההורים, מול עיניו של שאר צוות הגן, מול הסביבה בה נפוצה השמועה על "הגננת שמתעללת בילדים" כאשר אין מודעות לתוצאות ההליך והבדיקה, ולא תמיד הן מפורסמות?
ההתייחסות ל'גננת שנחשדת בהתעללות לכאורה בפעוט' גרועה במשקלה מעבריין שהורשע בעבירות מין מאחר ומדובר בחסרי ישע לפי הגדרת החוק."
"ולכן בסופו של יום, כולי תקווה ליותר זהירות ופרופורציה לעובדה שמעבר לעבודת הגננות/ הסייעות שאינה קלה ואחראית ביותר בשמירה על הפעוטות, יגלו הבנה ורגישות לכך שלא כל מקרה הוא 'גן זוועות"., מסכם עו"ד אומסי
לא מוכן לקחת על עצמו תיקים בהם החומר הראייתי מצביע על התעללות מוכחת. עו"ד חיים אומסי בהרצאה.
עוד כתבות
המלצות נוספות
21:11 | 14/11/2024