ירידה חדה בכמות הדו"חות המשטרתיים בעיר
בבדיקה שנערכה נמצא כי אשתקד נרשמו 310 דו''חות לנהגים בעיר שנסעו או הסיעו נוסע לא חגור בחגורת בטיחות. מדובר בירידה של 45% בכמות הדוחות בהשוואה לשנת 2020 שבמהלכה נרשמו בעיר הנמל 567 דוחות.
מעל 52 אלף דוחות בגין אי חגירת חגורת בטיחות רשמו שוטרי משטרת ישראל בשנת 2021, כך עולה מנתוני עמותת אור ירוק המבוססים על נתוני המשטרה. בהשוואה לנתוני שנת 2020 מדובר בעליה של כ-12% במספר הדוחות כאשר באותה שנה נרשמו כ-46 אלף דוחות.
למרות העליה הארצית, תושבי עיר הנמל יכולים להיות מעודדים יחסית מאחר ובבדיקה שנערכה נמצא כי בשנת 2021 נרשמו 310 דו"חות לנהגים בעיר שנסעו או הסיעו נוסע לא חגור בחגורת בטיחות. מדובר בירידה של 45% בכמות הדוחות בהשוואה לשנת 2020 שבמהלכה נרשמו 567 דוחות.
מנתוני עמותת אור ירוק המבוססים על נתוני הלמ"ס עולה כי בשנת 2021 נהרגו 29 אנשים שלא חגרו חגורת בטיחות/לא השתמשו באמצעי בטיחות לעומת שנת 2020 שנהרגו 24 בני אדם. מדובר בעליה של 20% במספר הרוגים.
עו"ד יניב יעקב מנכ"ל עמותת אור ירוק אמר: "חגורת הבטיחות הוכחה כאביזר שבמקרים רבים יכול לעשות את ההבדל בין חיים למוות. חגורת הבטיחות הוא אביזר בטיחות חובה שבלעדיו לא נוסעים ולמרות זאת אנחנו עדים מדי שנה לכך שנוסעים רבים עדיין לא חוגרים בנסיעה, מסכנים את עצמם ואת יתר הנוסעים ברכב. בהיעדר נראות משטרתית מספקת בכבישים נהגים רבים פשוט לא מפחדים להיתפס על ידי המשטרה ומסכנים את עצמם את שאר נוסעי הרכב הוספת ניידות משטרה והגברת הנראות שלהן בכבישים תסייע בהרתעת נהגים שלא חוגרים חגורת בטיחות, או מסיעים נוסעים שאינם חגורים. רק תוספת של ניידות ושוטרים יגבירו את ההרתעה וכך ניתן יהיה לצמצם את התופעה שגובה את חייהם של רבים מדי שנה".
אגב, על פי ארגוני הבטיחות המובילים בעולם, חגורת בטיחות מפחיתה את הסיכון למוות בקרב נהגים ויושבי המושב הקדמי ב -45%-50%, ואת הסיכון למוות ופציעות חמורות בקרב יושבי המושב האחורי ב-25%. השימוש בהתקן ריסון לילדים יכול להוביל להורדה של 60% במקרי מוות.
עוד כתבות
המלצות נוספות