מדוע הגננות במעונות הפרטיים באשדוד מעדיפות לסגור את הגן?
מחסור במרחבים מוגנים, הורים חסכנים, חוסר תפקוד והעדפה לקבל דמי אבטלה – אלו הסיבות המרכזיות שהובילו מספר גנים פרטיים בעיר לסגור את שעריהם באמצע השנה ולשלוח הורים לחפש אלטרנטיבות בגנים אחרים. אחת האמהות שנשארה ללא גן עבור בנה בן השנתיים מתארת: "הגננת העדיפה לחסוך הוצאות כי מתווה הקפסולות פגע בה – הורים ביטלו לה תשלומים''
אזעקה אחת שינתה את כל התכניות. גן פרטי (אילוסטרציה).
זה לא כל כך נעים לראות גן סגור: ביום ראשון הקרוב צפויים לחזור למסגרות גני הילדים לגילאי 3-6, אבל לאחרונה אנו עדים לעוד ועוד הורים שמלינים על כך שמעונות פרטיים נסגרים ברחבי העיר, דבר אשר לא מאפשר מסגרת לילדים בגילאי 0-3. הסיבות מגוונות: החל מגננות שלא יכולות לעמוד בנטל, בזמן שהבעל במילואים, מחסור במרחבים מוגנים, קפסולות שגורמות להורים לבטל תשלומים והעדפה "לזכות" בדמי אבטלה בתקופה הקשה הזאת.
באחד המקרים, גננת בגן פרטי ל- 15 ילדים, שמעבירה אותו בביתה, הודיעה להורים לאחר שהפקידה את הצ'קים של חודש אוקטובר, כי היא סוגרת את הגן. הסיבה: בביתה יש ממ"ד אך אינו יכול להכיל שמונה ילדים (מתווה קפסולות) לפעילות קבועה בו מאחר ומדובר בחדר שינה של אחד מילדיה. תחילה היא עוד ניסתה למצוא פיתרון אבל אזעקה אחת שינתה את כל התכניות. הגננת הסבירה להורים שיש כמה מהם שביטלו לה תשלום ולכן היא לא יכולה לתפקד עם מחסור בהכנסות לצד ההוצאות השוטפות.
ההורים ששלחו את הפעוטות לגן הרגישו כבר מהרגע הראשון שהגננת לא ממש מעוניינת להמשיך את פעילות הגן, למרות שהוא עובד כבר עשר שנים. אחת האמהות מספרת: "הגננת העדיפה לחסוך הוצאות כי מתווה הקפסולות פגע בה – הורים ביטלו לה תשלומים והיא מצידה מעדיפה לקבל כסף מביטוח לאומי ולשבת בבית".
אמא אחרת, שביתה הייתה בגן פרטי אחר, זו השנה השנייה ברציפות, היתה המומה: "הינו בטוחים שהגן יחזור כרגיל, בטח אחרי שהיא גבתה תשלום מלא. אז בהתחלה היא פתחה את הגן מ8.00 עד 12.00, כשחצי ממנו הולך הביתה וחצי אחר נשאר לישון. חשבנו שזה יסתדר ככל שיעבור הזמן אבל אחר כך קיבלנו הודעה שבעקבות המצב היא נאלצת לסגור. כבר שבועיים שלא מצאתי מסגרת חדשה לילד כי הכל מלא באיזור שלי".
כאמור, לאור המקרים הללו, הורים רבים חיפשו מסגרות חדשות לילדים, בעוד אחרים פשוט נשארו איתם בבית כי פוטרו מעבודתם המקורית או שהם עובדים מרחוק ויכולים לתפקד, כשעל הדרך גם לחסוך. כך או כך, נראה כי המצב הכלכלי הקשה אצל תושבי העיר יורגש גם בתקופה שתבוא אחרי המלחמה, לכן אנשים נערכים וחוסכים ככל הניתן בימים אלו.
עוד כתבות
המלצות נוספות