טען להתנכלות מצד הפקח – וחוייב לשלם לו פיצויים על לשון הרע
בית משפט השלום בבאר שבע הכריע בשבוע שעבר לקבל את תביעת הדיבה של פקח עירייה אשר טען כי בעל עסק ברובע א' מגדף אותו משמיץ אותו בפייסבוק. בעל העסק טען מנגד, כי אותו פקח מתנכל לו בכוונה ואף לוקח סחורה מבלי לשלם עליה. השופטת קבעה בהחלטתה כי לא נמצאו ראיות שיתמכו בגרסת בעל העסק, וחייבה אותו בתשלום פיצויים והוצאות משפט על סך 65 אלף שקלים
בית המשפט שלל את טענות בעל העסק כנגד הפקח. ניידת פיקוח עירוני (צילום: דוברות עיריית אשדוד)
"סמרטוט ריצפה", "פח אשפה" ותגובות זועמות בפייסבוק: בית משפט השלום בבאר שבע הכריע בשבוע שעבר לטובת ד', פקח בעיריית אשדוד, אשר הגיש תביעת דיבה נגד בעל עסק ברובע א', אשר לטענתו של הפקח – קילל אותו ברחוב במספר הזדמנויות ואף הכפיש אותו ברשת הפייסבוק.
בעל העסק מנגד, טען כי אותו פקח מתנכל אליו בכוונה מאחר וסירב לתת לו סחורה בחינם, ואף האשים אותו כי הוא נוהג לקחת סחורה ללא תשלום מבעלי עסקים – בתמורה ל"שקט תעשייתי".
הפקח, עובד עירייה מזה כעשור, נתן לבעל העסק בשנת 2019 שלושה דו"חות בגין הצבת מתקנים וסטנדים של העסק מחוץ לחנות ללא היתר, וקנס אותו בסכום של 730 ₪ – עבור כל אחד מהדו"חות.
לטענת הפקח, בעל העסק בתגובה החל מקלל אותו בכינויי גנאי כגון "סמרטוט ריצפה" ו"פח אשפה", צילם אותו במופגן, ואף כתב ברשת הפייסבוק תגובות בהן השמיץ אותו כאשר האשים כי הוא (הפקח) "רגיל למלא שקיות בחנויות כדי לתת לא לתת דוחות ולתת שקט… אצלי זה לא קורה אז האפס הזה כל בוקר בא אלי לחנות, מצלם, נותן דו"ח על כלום והולך".
מנגד, בעל העסק טען כי עוד קודם למתן הדו"חות והקנסות, הפקח הגיע לחנות וביקש מאביו שעבד באותה עת – לקחת 4 מגבות, לבדוק עם אשתו האם היא רוצה אותן, ולשוב לשלם אח"כ. לטענתו, כעבור זמן מה כאשר התבקש הפקח לשלם בעבור המגבות – החזירן לחנות כאשר הן משומשות ומלוכלכות, מבלי לשלם בעבורן – וזה הבסיס להתנכלותו של הפקח לעסק, לטענתו.
במהלך חודש 07/2019, בשל הטענות של בעל העסק להתנכלות מכוונת של הפקח – פנה בעל העסק ללשכת ראש העיר ד"ר יחיאל לסרי, בבקשה כי יסייעו לו לעצור את ההתנכלות המדוברת. לטענתו – באמצע אותו חודש – התקיימה פגישה בלשכת ראש העיר, בנוכחות יועצי ראש העיר, מר שמואל דוד ומר דניאל אוקנין (אינו עובד יותר בלשכת ראש העיר), וכן בהשתתפות בעל העסק ובני משפחתו. לדבריו הנ"ל גוללו בפני יועצי ראש העיר את האירועים, ואלו בתגובה מסרו כי הפקח יועמד לבירור משמעתי מול מנהל התפעול, אך בפועל דבר לא השתנה.
"פגיעה בשמו הטוב של האדם והלבנת פניו - עלולה לעלות ביוקר". עו"ד נבון קצב, מומחה ללשון הרע (צילום:ענת קזולה)
בית המשפט שולל את טענות בעל העסק
כבוד השופטת הגב' רחלי טיקטין, בהיעדר ראיות תומכות, דחתה את טענות בעל העסק להתנכלות מכוונת או ללקיחת סחורה ללא תשלום ע"י הפקח. לדבריה, כמות הדוחות והקנסות שנתנו לבעל העסק, כמו גם מרווח הזמן ביניהם, אינן מלמדות על התנכלות מכוונת.
בהמשך לכך, קיבלה השופטת טיקטין את תביעת הדיבה של הפקח לאחר שקבעה כי הגידופים מצד בעל העסק, כמו גם יתר הפרסומים בתגובות בפייסבוק – מהווים לשון הרע, ובעל החנות אינו זכאי להגנת תום הלב, וגם בגין העובדה כי לא טרח לברר אם יש אמת בהאשמותיו.
בהתחשב בהיקף הגדול של הפרסומים ובחומרתם חייבה השופטת את בעל החנות לפצות את הפקח ב-45 אלף שקל בתוספת הוצאות בסך 5,000 שקל ושכר טרחת עו"ד בסך 15 אלף שקל, ובסה"כ – 65 אלף שקלים שעל בעל העסק לשלם בגין תביעת הדיבה.
עורך הדין נבון קצב, מומחה לנושא לשון הרע : "שמו הטוב של האדם הוא הנכס היקר לו מכל. חשוב לדעת שפגיעה בשמו הטוב של האדם והלבנת פניו ברבים עלולה לעלות לעיתים ביוקר רב בדיוק כמו שקרה בפסיקת בית המשפט במקרה זה, וגם אם מדובר בעובד ציבור פקח הממלא את תפקידו."
עוד כתבות
המלצות נוספות