החל מה- 1 בספטמבר > ילדי החינוך המיוחד בעיר יפסיקו לקבל טיפול בריאותי מקדם בגן
מחסור חמור בכוח אדם לשירותי טיפול בריאותי מקדם (טב''מ) הביא לכך שהעמותה לילדים בסיכון הודיעה להורי ילדי החינוך המיוחד בעיר כי הם יפסיקו לקבל את הטיפול המדובר בגן כבר עם פתיחת שנה''ל הקרובה וההורים זועמים על המצב החדש: "הילד שלי לא מדבר והוא כבר בן 4. ללא טיפולים בגן הזה - למה הוא שם? פשוט פוגעים באוכלוסיה החלשה בבטן הרכה"
בשנת הלימודים הנוכחית קיבל כל ילד בגן החינוך המיוחד את סל הטיפול הבריאותי המקדם (טב"מ) על ידי העמותה לילדים בסיכון מטעם משרד הבריאות. עתה, עקב מצוקה קשה בגיוס כוח אדם טיפולי לעבודה בגן בשנת הלימודים הבאה, נבצר מהעמותה לספק את המינימום הנדרש על ידי משרד הבריאות ולכן הם הודיעו להורים כי לא יוכלו להמשיך ולהעניק את הטב"מ בגן.
לדוגמה, בשמונה השנים האחרונות בגן רפסודה ברובע סיטי, הטב"מ היה דבר שבשגרה אך בסוף השבוע החולף ההורים קיבלו מכתב שמהשנה הבאה אין יותר טיפולים בגן הזה, כאשר "העמותה לילדים בסיכון" הודיעה שהיא לא משתפת פעולה עם הגן הזה ועם עד מספר גנים כמו 'עדורים' (רובע ד').
אחת האימהות לילד בגן רפסודה אמרה > "קיבלנו הודעה על חוסר בכוח אדם ובשנה הבאה אין טיפולים בגן – משמע הוא הופך להיות גן רגיל כי השינוי היחיד בין גן רגיל לגן מיוחד הוא שפה יש 8 ילידם ושם יש 35 ילדים. ברגע שאין טיפולים זה לא גם מיוחד".
איך זה ישפיע עליכם?
"זה אומר שנצטרך לקחת את הילדים בזמן הגן לטיפולים, החל מכלינאית תקשורת, טיפול רגשי, ריפוי ועיסוק, מפתחת התנהגות – כל הטיפולים הבסיסיים הללו שקיבלנו כבר לא יהיו עוד. הורים יצטרכו לעזוב את העבודה בגלל המצב הזה. עברו עלינו שנים קשות, החליפו גננת וצוות בלי הודעה מוקדמת מהיום למחר. זה משהו שמשפיע על ילדים. בכל פעם נפלה עלינו בשורה חדשה ועכשיו עוד מכה נופלת עלינו".
צריך להבין כי מדובר בילדים על הרצף האוטיסטי שאמורים לקבל בגן את כל מה שהטב"מ מספק על מנת שהם יתקדמו בחיים שלהם ויצליחו אולי להשתלב בחברה בעתיד".
הורה לילד בגן עדורים הוסיף:" בשיחה שלי עם הגננת המפקחת אמרה שאולי היא תביא משהו לטיפול קבוצתי אבל זאת בדיחה. יושבת מישהי שמזיזה ילדים ואנשים כאילו לא מדובר בבני אדם, מדובר בילדים על הרצף ולא ילדים רגילים. נקודת הפתיחה שלהם היא קשה יותר. הילד שלי לא מדבר והוא כבר בן 4. לולא טיפולים בגן הזה אז למה הוא שם? פשוט פוגעים באוכ' החלשה בבטן הרכה. הם צריכים להבין שיש ילדי אומנה שעברו דבר או שניים קשים בחיים, כל שינוי כזה שעובר עליו זה משהו בלתי נתפס. יש המון בעיות רגשיות שהוא צריך להתמודד איתם".
העמותה לילדים בסיכון ציינה בפני ההורים כי הם זכאים לטיפול בקופת החולים שלהם וכי מתן טיפול שהינו מתחת לשעות המינימום הנדרשות בסל שולל מהם זכאות זו. "הטיפול בילדכם/ילדתכם חשוב לנו ועל כן עשינו ככל יכולתנו על מנת למצות את כל האפשרויות למתן טיפול והחלטנו על סיום השירות בגן רק לאחר בדיקה מעמיקה של כלל החלופות" נכתב בין היתר במכתב ששוגר להורים הזועמים.
אסתי ברגר מנהלת המתי"א (מרכז תמיכה יישובי אזורי) הגיבה: "השירות שהופסק הוא שירות הטב"מ (טיפול בריאותי מקדם) הניתן בגנים ע"י העמותה לילדים בסיכון, לכן איני יכולה להגיב לעניין הפסקת השירות. הנושא נמצא בטיפול מול הרשות- המחלקה לחינוך מיוחד ופיקוח החינוך המיוחד מטעם משרד החינוך. שירותי המתי"א ימשיכו להינתן בגנים".
רינת אריאלי, אחראית פניות הורים ותחום המעונות במרכז לטיפול וחקר באוטיזם – עמותה לילדים בסיכון מסרה: " אנחנו נמצאים בעיצומו של משבר הולך ומחריף הנובע ממצוקת כ"א של מטפלים בתחומים השונים. העמותה פועלת כל העת, בשיתוף עם עמותות וארגונים נוספים העוסקים בתחום, אל מול משרדי הממשלה השונים במטרה לנסות ולקדם מציאת פתרון למשבר. נשלח מכתב התרעה מטעם העמותה שנשלח למנכ"ל משרד הבריאות ולמנהלת תחום אוטיזם במשרד הבריאות".
בעיריית אשדוד סרבו להגיב.
עוד כתבות
המלצות נוספות