פרסום ראשון: התפרצות אבעבועות רוח בגן עירייה באשדוד
בסוף חודש אוקטובר דווח על מקרה תחלואה של אבעבועות רוח באחד מגני העירייה באשדוד, ומאז נדבקו עוד ארבעה ילדים. ביום חמישי האחרון, הגיעו ההורים במהלך היום לחיסון דחף מוקדם בסניף טיפת חלב הסמוך לגן (שאמור להתבצע בכיתה א'). רשויות הבריאות קוראות להורים לחסן את הילדים. כל מה שצריך לדעת על המחלה והטיפול בה, בכתבה הבאה
התפרצות אבעבועות רוח בגן עירייה באשדוד (אילוסטרציה, CANVA PRO)
בלי פאניקה, אבל נא להישמע להוראות משרד הבריאות: באחד מגני העירייה באשדוד דווח בתאריך ה-30 באוקטובר כי התפרצות של מחלת האבעבועות רוח באחד מגני העירייה.
מאז, נמצאו נגעים אצל ארבעה ילדים וקיים חשש סביר שהמחלה, שלרוב דוגרת במשך כשבועיים ורק לאחר מכן מתפרצת – תגיע לעוד ילדים.
בהתאם למצב ובתיאום עם צוות הגן , נשלח מכתב להורי הילדים מטעם צוות היחידה האפידמיולוגית של משרד החינוך, לגשת ולחסן בטיפת חלב ילדים שטרם חוסנו בגיל שנה ביחד עם תרכיב נגד חצבת, חזרת ואדמת.
בהתאם לכך קיבלו ואמצו הורי הגן המלצה מטעם משרד הבריאות לקדים את חיסון הדחף כנגד המחלה, שניתן בדרך כלל בכיתה א', שכן חיסון שכזה עשוי להפחית משמעותית את התופעות במידה והילדים אכן נדבקו אך טרם פרצה אצלם המחלה.
על פי נתוני משרד הבריאות, מתחילת השנה הנוכחית ועד תחילת חודש מאי נרשמו 320 מקרי תחלואה באבעבועות רוח, לעומת 197 מקרים בתקופה דומה אשתקד. גם בשנת 2023 נרשמה קפיצה דרמטית בשיעור ההדבקות: בהשוואה ל-496 מקרים שדווחו בשנת 2022 כולה, עלו מספר מקרי ההדבקה בשנת 2023 ל-761. מספר מקרי ההדבקות האמיתי גבוה הרבה יותר, שכן רק חלק ממקרי ההדבקה מדווחים לקופות החולים.
הודעת משרד הבריאות על התפרצות המחלה בגן באשדוד
קצת על אבעבועות רוח
אבעבועות רוח היא אחת ממחלות הילדים השכיחות ביותר בעולם. בעבר, המחלה הנגרמת על ידי הנגיף "וריסלה זוסטר" נחשבה למסוכנת מאוד, גרמה להופעת מאות נגעים על העור, ובמקרים מסוימים אף הייתה קטלנית.
מאז שהחיסון נגד אבעבועות רוח ניתן בטיפת חלב בגיל שנה ובכיתה א', המחלה הפכה לקלה יחסית. בעבר התבטאה המחלה בהופעה של בין 250 ל-500 נגעים על כל הגוף וחלק מהילדים שחלו אושפזו בבתי חולים עם זיהום של הנגעים ואף דלקות קרום המוח. אחוז התמותה מהמחלה עמד על אחד לכל 100 אלף ילדים חולים. אלא שבד בבד עם הפיכת המחלה לקלה יחסית, נרשמת בשנים האחרונות מגמת עלייה בהתפרצויות המחלה. על פי הערכות משרד הבריאות, מרבית מקרי ההדבקה מתרחשים בגני הילדים.
המחלה מתבטאת בדרך כלל בחום גבוה והרגשה כללית רעה למשך יום עד ארבעה ימים, לאחריהם פריחה בצורת בועות ונגעים על פני הגוף, מכף רגל ועד ראש. הנגיף, ממשפחת נגיפי ההרפס, דוגר בגוף במשך 10 עד 21 יום, עד שהמחלה פורצת. כאמור, מאז הכנסת החיסון בשנת 2008 לשגרת החיסונים בישראל הפכה המחלה הקשה לקלה יחסית, עם נגעים בודדים על הגוף. הטיפול במחלה הוא בדרך כלל טיפול תומך, וכולל הורדת חום, הקפדה על היגיינת העור, טיפול מקומי בנגעים, ואנטיביוטיקה לטיפול בזיהום חיידקי של העור במידת הצורך. לפי חומרת המחלה משתמשים באמצעים נוספים, כמו אנטי-ויראליות במקרים של הדבקת פגים, או חולים הסובלים מדיכוי מערכת החיסון.
על ההורים לגלות אחריות ולעשות כל שנדרש כדי למנוע את הפצת המחלה
ניתן להידבק במחלה כתוצאה מחשיפה לרסיסי רוק של אדם חולה, דרך התעטשות, שיעול, אכילה או שתייה של מזון ומשקאות שאדם חולה צרך. כמו כן, נגיעה בנוזל שנמצא בתוך האבעבועה עצמה יגרום להדבקה במחלה. מעבר לזה שמדובר במחלה מסוכנת למי שאינו מחוסן, ובטח שמחלה עם תופעות לא נעימות כמו פצעים, חום וגרד, אנשים נמצאים בסיכון לחלות באבעבועות רוח הם אלו שלא חוסנו נגדה ולא לקו בה מעולם, במיוחד כשגרים עם מישהו שחולה עקב המגע הקרוב- כך שאם קיים חשד שילד או אדם נדבק במחלה יש מן הנמנע ליצור חיכוך עם הציבור, בטח שלא לשלוח את הילד לגן הילדים.
שימו לב:
סעיף 218 לחוק העונשין קובע כי "העושה בהתרשלות מעשה העלול להפיץ מחלה שיש בה סכנת נפשות, דינו – מאסר שלוש שנים; עשה את המעשה במזיד, דינו – מאסר שבע שנים".
מעיריית אשדוד לא נתקבלה תגובה
עוד כתבות
המלצות נוספות