אנשי היחידה לדרי רחוב יוצאים לעזור לחסרי הישע בגשם ובקור- ומה עם מורדי ללום מתחת לבניין העירייה?
עיריית אשדוד פרסמה הודעה לתקשורת על "אנשי היחידה לדרי רחוב" שעושים עבודת קודש ויוצאים גם במזג האוויר הסוער (גם במהלך הסופה "ברברה" בשבוע שעבר) לתור אחר דרי הרחוב ברחובות העיר ובבניינים נטושים ועוזרים להם. עם כל הכבוד לפעילות המבורכת של אנשי היחידה, עצוב שבעירייה עדיין לא מצאו את הדרך לעזור לעובד העירייה מורדי ללום שמתגורר מתחת לאף שלהם בכוך קפוא בבניין העירייה כבר 3 חודשים
אנשי היחידה מהרווחה שמסייעים לדרי הרחוב. מה עם זה שמתחת לבניין שלכם? (צילום: עיריית אשדוד)
עניי עירך קודמים – וקופאים: לפני כשלושה חודשים פרסמנו לראשונה על עובד העירייה לשעבר מורדי ללום, שהפך לדר רחוב המתגורר מתחת לבניין העירייה כשהוא מבקש סיוע מגורמי הרווחה למציאת פתרון עבור דיור ותנאים לאור מצבו הבריאותי והנפשי. מאז, "עברו הרבה מים בנחל לכיש" אבל פתרון עבור ללום לא נמצא, גם לא בהתערבות ראש העיר ד"ר יחיאל לסרי שקיים פגישה מיוחדת בלשכתו.
על אף הביקורת הקשה ברשתות החברתיות על ההתעלמות ואי מתן הפתרון מטעם העירייה וגורמי הרווחה למי שהיה עובד עיריית אשדוד והפך לדר רחוב המתגורר בכניסה, מתפארת עיריית אשדוד על סיירת מיוחדת שעוזרת לדרי רחוב ברחבי העיר, בדגש כי: כולם פועלים יחד למימוש עקרון שקבע ראש העיר: "אין דר רחוב שירצה ולא ימצא לו פתרון מתאים".
גורמי הרווחה בעיר מתפארים: "בעבודה הזאת יש משמעות עמוקה לביטויים כמו "עבודה מכל הלב", "מסירות נפש"..." ומורדי ללום (בתמונה) עדיין מתגורר מתחת לבניין העירייה
עיריית אשדוד וגורמי הרווחה מציגה את אנשי "היחידה לדרי רחוב" ואת פועלם:
וכך נמסר בהודעה לתקשורת מטעם העירייה:
"סערת החורף האחרונה שהתרגשה עלינו וזכתה לשם "ברברה", הביאה איתה כמויות גשמים נדירות, רוחות סוערות וקור מקפיא שהניס את כולנו לתוך הבתים. רק דרי הרחוב נותרו בחוץ, מכורבלים בכל מיני אתרים נטושים ומנסים להעביר עוד לילה בתנאי חורף קשים. הסערה הבליטה אמנם את מצבם הקשה אך האירה על עבודתם המסורה של אנשי היחידה לדרי רחוב, ועל המאבק שהם מוכנים לעשות למען דרי הרחוב בעיר. בביקור שערכנו באחד מבתי דרי הרחוב שמפעילה עמותת "אל חיים" עבור תושבי העיר, אפשר היה לראות את מפעלי החסד של אנשי היחידה לדרי רחוב ואת העבודה המסורה והמקצועית שנעשית בשקט בשקט מחוץ לזרקורים.
"בספרות המקצועית, דרי רחוב מוגדרים כאנשים מגיל 18 ומעלה אשר חיים בבתים נטושים וברחובות העיר, ללא מסגרת חיים נורמטיבית, כשרובם המוחלט מכורים לאלכוהול או סמים וחלקם עם בעיות נפשיות" אומרת טלי קפלן מנהלת היחידה לדרי רחוב ומודה לצוות שלה ולאנשי העמותה המפעילה את בתי המחסה לדרי הרחוב. רונית צור, ראש מינהל שירותים חברתיים בעיריית אשדוד, מתארת בהתרגשות גדולה את העבודה שמבצעים אנשי היחידה ומציינת כי "את טלי ועובדי היחידה אפשר לראות בכל שעה משעות היממה, בכל עונת השנה ובכל תנאי מזג אויר, כשהם תרים אחר דרי רחוב ומושיטים להם יד אוהבת".
צור אומרת כי בעבודה הזאת יש משמעות עמוקה לביטויים כמו "עבודה מכל הלב", "מסירות נפש", "לתת את הנשמה" ועוד, אשר מבטאים את המחויבות העמוקה של אנשי היחידה למשימתם המקצועית, בדגש על הצלת חיים!
במינהל מציינים את קשרי העבודה של אנשי היחידה עם גופים נוספים בסביבת החיים העירוניים ועם המוקד העירוני, כך שהם מגיבים מידית לכל מקרה שבו דר/ת רחוב זקוקים לעזרה:
"הם אומנם מגיבים מיד לכל קריאה אך גם מקיימים סיורים יזומים בכל מקום על מנת לאתר ולהעניק סיוע מידי לדרי הרחוב" הם אומרים".
מורדי ללום, ונמשיך להזכיר זאת – כבר 3 חודשים גר מתחת לבניין העירייה.
מחפשים דרי רחוב? יש לכם אחד משלכם מתחת לבניין. תתחילו איתו.
עוד כתבות
המלצות נוספות
16:34 | 02/12/2024