תושב אשדוד נפצע במקום עבודתו ותובע מאות אלפי שקלים
תושב העיר שאצבעו נקטעה ממסור שרשרת, תובע מאות אלפי שקלים פיצויים ממפעל לעיבוד עץ. מתברר כי מאז התאונה, בחודש מרץ שעבר, העובד לא שב לעבודתו ובשל אופי הפגיעה בידו הדומיננטית הוא גם לא יוכל לשוב אליה בעתיד
תושב העיר שנפצע, מייחל לקבל פיצויים נוספים בסך של מאות אלפי שקלים
עבור תושב אשדוד בשנות השישים לחייו, זה היה אמור להיות עוד יום עבודה במפעל לעיבוד עץ בדרום, אלא שאתרע מזלו, ובשעת צהריים בעודו עסוק בחיתוך בולי עץ, מסור השרשרת שאיתו עבד פגע בידו ואחת מאצבעות יד ימינו נחתכה בצורה קשה, ונקטעה בקצותיה. ממקום התאונה הובהל תושב העיר באמבולנס לבית החולים, כשהוא סובל מחוסר תחושה באצבעות ומכאבים עזים בכף יד ימין. בבדיקות שבוצעו נמצא, כי בנוסף לפציעה העמוקה באחת האצבעות, העובד סובל גם משבר באצבע נוספת.
הוא אושפז למשך יומיים, במהלכם עבר תפירה וניתוח אך קצה האצבע הפגועה נותר קטוע. במקום הפציעה נותרה צלקת ניתוחית קשה ומשמעותית. כמו כן סבל מהפרעה תפקודית קשה, שכן כתוצאה מהפגיעה הוא אינו מצליח לסגור את אצבעות כף יד ימין. לפיכך, הוא פנה לעורכי דין מקומיים, אשר הגישו בשמו תביעה למוסד לביטוח לאומי להכיר בו כנפגע עבודה ולקבוע לו אחוזי נכות.
עוה"ד טענו בתביעה כי מאז התאונה בחודש מרץ אשתקד, העובד לא שב לעבודתו, ובשל אופי הפגיעה בידו הדומיננטית הוא גם לא יוכל לשוב אליה בעתיד. לפיכך, ביקשו עורכי הדין מהמל"ל להפעיל את תקנה 15 במלואה, אשר נועדה לפצות עובד, שעקב הפגיעה בעבודה נותר עם נכות קבועה, הפוגעת גם קשות בתפקודו, ובין השאר מונעת ממנו לשוב ולעבוד באותה עבודה שבה עבד כשנפגע.
הפעלת תקנה 15 מאפשרת לעובד לקבל הכרה נוספת של עד מחצית משיעור הנכות הרפואית שבה כבר הוכר. הדבר עשוי להגדיל משמעותית את גובה הקצבה או המענק שלהם יהיה זכאי ואכן, במהרה הכיר המוסד לביטוח לאומי במקרה כתאונת עבודה – ועדה רפואית שבדקה את העובד קבעה כי הוא סובל מנכות צמיתה בשיעור של 18.13 אחוזים. עקב ההכרה, והפעלת סעיף 15, זכה העובד בפיצוי חד פעמי בסך 64 אלף שקלים.
כך או כך, בימים אלה עומדים עורכי הדין להגיש תביעת נזיקין גם נגד חברת הביטוח המבטחת את המפעל שהעסיק את העובד. עקב הנכות הגבוהה שנקבעה לו, עשוי העובד לזכות לפיצויים נוספים בסך של מאות אלפי שקלים.
עוד כתבות
המלצות נוספות