סערה בחדר המורים: גילו לפתע כי החנייה הסמוכה למקיף ז' בתשלום
מורים בתיכון מקיף ז', גילו להפתעתם אתמול בבוקר כי החנייה הסמוכה לבית הספר, שגם ככה עמוסה מידי יום, באישון לילה נצבעה 'כחול- לבן' והוצבו שלטים המכריזים כי זהו אזור חנייה בתשלום. "לא ייתכן שנצטרך לשלם מאות שקלים בחודש עבור חנייה, בזמן שאנחנו בעבודה בגלל שאין חנייה מוסדרת לכל הפחות לצוות", אמרה אחת המורות ל'אשדודי'. כל הפרטים בכתבה
השילוט החדש המורה על חנייה בתשלום ליד מקיף ז'. צילום: אשדודי
נתחיל ב"מחמאה" – בעיריית אשדוד אוהבים לעבוד בלילה: כמו שנעשה במרכז ב', במרכז ו' וכעת גם מול בית הספר התיכון מקיף ז' בלב רובע הסיטי, מורים ומורות המלמדים בבית הספר גילו אתמול בבוקר (רביעי) להפתעתם כי במהלך הלילה – החנייה הסמוכה לבית הספר נצבעה בכחול לבן ומעתה יהיה עליהם לשלם עבורה במהלך השעות בהם הם מלמדים.
המורים ההמומים הביעו כעסם אל הנהלת בית הספר, שבעצמה הופתעה ולא ידעה לספק הסברים או פתרון: "האם עיריית אשדוד מודעת לכך שאין חנייה באזור גם ככה? למי נשמע הגיוני המורים (שגם ככה לא מרוויחים סכומים גבוהים) ישלמו מאות שקלים מידי חודש עבור חנייה? (ממוצע של 8 שעות ביום, למשך 5 ימים בשבוע) האם בכוונתה של עיריית אשדוד להציע סידור אחר לצוות החינוכי? תו מיוחד? חנייה מסודרת אחרת?", אמרו בקרב המורים.
בחישוב מהיר, מורה שמדי יום מפעיל שירות פנגו על מנת להחנות סמוך לבית הספר, ישלם כ-400 ש"ח, אם הוא עובד במשרה מלאה מה שאומר שעלות החנייה יכולה להוות 5% מהשכר (אם השכר הממוצע נטו של המורה הוא 8,000 ש"ח), מה שללא ספק מהווה בעיה כיוון שמדובר בסכום גבוה יחסית, כשהם בסך הכול מנסים לעשות את עבודתם ולהתפרנס.
קחו בחשבון, כי המורים מחויבים בשעה 8:00 כבר לעמוד מול הכיתה, ולכן אין להם אפשרות לחפש חנייה ללא תשלום או ללכת מרחק גדול מהרכב לבית הספר.
"לא ייתכן שנצטרך לשלם מאות שקלים בחודש עבור חנייה, בזמן שאנחנו בעבודה בגלל שאין חנייה מוסדרת לכל הפחות לצוות", אמרה אחת המורות ל'אשדודי' והוסיפה: "המורים רותחים, מהשכר העלוב מצפים שנשלם פנגו יומי של 8 שעות עבודה במינימום ל5- ימים בשבוע. שווה שיארגנו לנו הסעות. איפה בכלל נשמע שחנייה של בית ספר היא בתשלום??"
צוות המורים של מקיף ז' יאלץ לשלם כ- 5% משכרו על חנייה סמוך למקום עבודתם בחסות עיריית אשדוד
"לסרי התחייב לחרדים במיליוני שקלים – ואנחנו נממן"
עיריית אשדוד החליטה לאחרונה לסמן במרץ עוד ועוד חניות כשטח אכיפה בתשלום. אט אט נצבעות חניות סמוכות למרכזים מסחריים ובסמוך לשדרות עסקים וחנויות ברחבי העיר בכחול לבן. רק אתמול פרסמנו כי הסוחרים הרובע ו' גילו להפתעתם שהוצבו שלטים המורים על "אזור חנייה מוסדר תשלום" בחנייה הסמוכה למרכז המסחרי, זאת לאחר שגם בסמוך למרכז המסחרי ברובע ב' פעלו בדומה.
על חשבון מי מנסה עיריית אשדוד לעשות כסף?
האם מורים, שגם ככה מתלוננים על שכר נמוך ביחס לעבודה שהם משקיעים, או סוחרים במרכזים וותיקים בעיר הם אלו שאמורים לשלם ולממן את עיריית אשדוד? מדוע אין מי שיגדיל ראש ויבוא לקראת אותם סוחרים, או צוות חינוכי של בית ספר ויחליט לדחות החלטה שכזו? או לכל הפחות להציע פתרון יצירתי לאלתר כדי שלא לפגוע בהם.
גורם המעורה במהלכים הפוליטיים הנעשים בקומה החמישית אומר את האמת הפשוטה: "ראש העיר יחיאל לסרי התחייב מעל ומעבר לעסקנים החרדים כדי להבטיח את המשך כהונתו גם בקדנציה הנוכחית – ואת כל זה צריך לממן… בתקופה בה יוקר המחיה רק הולך ועולה, המדינה במלחמה, צריך להיות "יצירתי" ולייצר הכנסות, אז מה יותר נוח מלהטיל על התושבים עוד ועוד היטלים וקנסות?"
התושבים היו צריכים להקשיב לו. ראש העיר יחיאל לסרי
עוד כתבות
המלצות נוספות
13:16 | 23/12/2024