בתחילת השבוע: תינוקת אושפזה באסותא במצב קשה בעקבות שפעת
לפני מספר ימים תינוקת בת שנה אושפזה בטיפול נמרץ בבית החולים אסותא. אחרי טיפול ראוי היא יצאה מכלל סכנה אך מספר חולי השפעת שהגיעו לאחרונה לבית החולים רק עלה. ד"ר נוי כהן, סגן מנהלת המחלקה לרפואה דחופה (מלר"ד) ילדים באסותא אשדוד, מספר: ''אנחנו רואים מספרים גדולים מאוד של מטופלים חולים בהופעה מאוד שונה של תסמינים. הם מגיעים עם כאבי ראש, גרון, אוזניים, חום, בלי חום, הקאות''.
בית החולים אסותא. צילום: דוברות אסותא
מחלת השפעת בשיאה: בתחילת השבוע הובהלה לבית החולים אסותא בעיר תינוקת בת שנה כשהיא במצב קשה, לאחר שאובחנה בשפעת. מצבה התייצב והיא יצאה מכלל סכנה אך הסיפור הזה מצטרף לאחד אחר שארע לפני עשרה ימים, אז הגיעה לבית החלים ילדה בת 8, כאשר היא סובלת מחוסר חמצן, מחלת חום ואי תפקוד לבבי. עם הגעתה ולאור המשך הדרדרות מצבה, החלו הרופאים במתן טיפולי החייאה עד ייצוב מצבה ובהמשך הובהר כי היא חולה בשפעת מסוג A.
ד"ר נעה רוזנפלד, מנהלת מחלקת טיפול נמרץ ילדים בביה"ח הציבורי אסותא אשדוד, אמרה: "חשוב להתחסן כמה שיותר מהר ובכל גיל. אנו עדים כי בכל הקשור לחיסוני שפעת יש שאננות ציבורית, מדובר במציאות מסוכנת שעלולה לסכן את חיינו. לצערי, את תוצאות אי ההתחסנות אנו פוגשים חדשות לבקרים במחלקות טיפול הנמרץ של בתי החולים. לכו להתחסן".
גם ד"ר נוי כהן, סגן מנהלת המחלקה לרפואה דחופה (מלר"ד) ילדים באסותא אשדוד, התייחס למצב: "אנחנו רואים מספרים גדולים מאוד של מטופלים חולים בהופעה מאוד שונה של תסמינים. הם מגיעים עם כאבי ראש, גרון, אוזניים, חום, בלי חום, הקאות. אנחנו רואים ילדים מאוד חולים שבסוף כל מה שיש להם זו שפעת, אבל השפעת הזו מאוד משפיעה עליהם ועל המשפחה שלהם".
על התינוקת שהגיעה בתחילת השבוע אמר: "היא הגיעה מפרכסת. בהתחלה לא ידענו שזו שפעת. כמעט הגענו איתה למצב של הנשמה, ואז עשינו לה בדיקות שונות, ביניהן CT כדי לשלול דלקת קרום המוח. בסופו של דבר היא הפסיקה לפרכס ומצבה התייצב, ואכן אובחן כי יש לה שפעת, אבל זה יכול היה להסתיים אחרת".
כך או כך, נראה כי המצב השנה מבחינת השפעת הוא קשה יותר משנים עברו מאחר ומנתוני משרד הבריאות המעודכנים על תחלואה נשימתית, עד תחילת פברואר, עולה כי נמשכת העלייה בתחלואה דמוית שפעת בישראל וכי שיעור הפניות למרפאות בשל תחלואה דמוית שפעת ממשיך להימצא מעל לסף האפידמי. העלייה נצפתה בכל קבוצות הגיל, למעט בתינוקות בני שנתיים ומטה ובקשישים בני 65 שנים ומעלה.