ברכות לצד תלונות: החזרה לשגרת הלימודים לא עברה חלק
בזמן שבעיריית אשדוד הכריזו על "חזרה לשגרה" שכללה גם את ילדי הגנים והכיתות הנמוכות, הסתבר כי לא כולם מרוצים מהסטטוס. כך למשל בבתי הספר ארזים ורננים, לא כל התלמידים הורשו להגיע עקב מחסור במרחבים מוגנים, וחלקם נשלחו ללמוד במע''ר. בעיות נרשמו גם במעונים פרטיים וגני עירייה. ההורים מלאי טענות: "העיקר אשדוד הוכרזה "ירוקה", אבל בפועל ישנם ילדים שנותרו בבית, ואנחנו ממשיכים להחסיר ימי עבודה"
תלמידי בית ספר ארזים נאלצו לנדוד למע''ר. צילום: בי''ס ארזים
חזרה לשגרה? תלוי למי. עם חזרתם המבורכת של ילדי הגנים והכיתות הנמוכות למוסדות הלימוד, חלק מההורים הרגישו אתמול כמו ה-1 בספטמבר. אולם, יש עדין בעיות רבות שבעירייה צריכים להתמודד איתן ולתת עליהן מענה בהקדם.
בבית הספר ארזים (רובע ד'), כל תלמידי בית הספר למדו אתמול בזום, אחרי שביום חמישי האחרון ילדי כיתות ה-ו חזרו ליום אחד (כיתה אחת למדה באולם ספורט ועוד שתי כיתות בגנים שצמודים לביה"ס, בצמוד לאולם ספורט, מתוך כוונה שאם תהיה אזעקה יספיקו לרוץ למקלט שממוקם ליד האולם). בבית הספר בחנו אפשרות להעביר את כל התלמידים לבית ספר המע"ר (הכינור 31) אבל ההורים התרעמו על הפיתרון, מאחר וחלקם אינם ניידים ומדובר כאמור בזמן נסיעה לא מבוטל עבור חלק אחר שצריך להגיע לעבודה. אתמול התלמידים למדו כאמור מהבתים, מאחר ובי"ס מע"ר אינו היה ערוך כשורה לקליטת מספר רב של ילדים.
ההורים זעמו על ההחלטה לשלוח אותם למקום מרוחק וביקשו לקבל מתחמי לימוד ברובע ד'. אחד האבות מתאר: "בעירייה רצו שהילדים יתחילו ללמוד בביה"ס במע"ר אבל זה לא פתרון רציני כי הרבה הורים לא יכולים לקחת ולהחזיר אותם משם. לא כולם ניידים וברגל זה לא אפשרי מבחינת המרחק. זה פשוט ביזיון שהעירייה לא דאגה עד היום לפתרון לבית הספר ארזים, ואני לא מדבר על תקופת המלחמה אלא הרבה לפניה – זה לא משהו הגיוני בעיר כמו שלנו".
למרות הניסיונות להיערכות מיטבית, אתמול לא ניתן היה לקיים למידה פיזית במע"ר בשל אתגרים לוגיסטיים (ניוד ציוד וארגון הכיתות) אבל בהנהלת בית הספר, הודיעו להורים כי החל מהיום כל שכבה תלמד יומיים בשבוע במע"ר והשאר בזום.
דיויד פרטיאלי, יו"ר הנהגת ההורים של בי"ס ארזים, התייחס לסוגיה: "בעיר אשדוד קיימים מספר בתי ספר שאינם מוגנים כנדרש. כרגע אנו במערכה ארוכה ובית הספר ארזים במצבו לא יכול לשוב לשגרת לימודים. ברור לכולנו שכרגע זה המצב הנתון ובהיעדר מרחב מוגן נמצאה חלופה בסיוע מנהלת בית הספר, הנהגת ההורים ומנהל החינוך בעיריית אשדוד. נכון, החלופה שהוצעה אינה מושלמת, אולם עדיפה על למידה מרחוק לפרק זמן בלתי ידוע. כולי תקווה שבמשרד החינוך ויתר הגורמים הרלוונטיים ישכילו למגן את בתי הספר בהקדם ולא להמתין לסבב הבא".
גן ילדים סמוך לאתר בניה
מה קורה בגני הילדים?
במעונות הפרטיים הבעיות נמשכות כשחלקם עדין לא נפתחו עקב מחסור בממ"ד. ההורים כועסים מאחר ובמקומות העבודה שלהם דורשים הסברים להיעדרויות הרבות, כשחלקם אף איבדו את הפרנסה בעקבות כך.
אחת האמהות: "הבן שלי ללא מסגרת כלל כי אין מרחב מוגן מספק ב45 שניות, בעלי במילואים ואני לא יכולה לעבוד למרות שאני עובדת חיונית. אני לא מרגישה שהעירייה עושה מאמץ לחפש מקומות חלופים למעונות כי אפשר להסב מתנ"סים למעונות על מנת שנחזור לשגרה. לא הגיוני שאשדוד מוכרזת "ירוקה" כשבפועל המון ילדים קטנים בבתים או לומדים מהזום במקרה הטוב. את הבוס שלי לא מענין הדברים האלה, הוא רואה עיר ירוקה ומבחינתו הכל תקין מבחינת הילדים באשדוד".
בגני העירייה, שחזרו ללמוד בקפסולות, היתה היענות רבה אבל מצד שני, העובדה כי חלק מהגנים נמצאים ליד אתרי בניה עם פועלים ערבים בשטחם הביאו לחשש כבד. ההורים פנו למוקד העירוני, שטען כי יש להם אישורי עבודה.
ההורים דורשים נוכחות קבועה של שומר חמוש בקרבת המוסד, כל שעות הפעילות.
אחד האבות אמר: "תשובה שלא מתקבלת על הדעת. מאיפה במערכת יודעים אם אותו פועל ערבי מתכוון להרוג אותנו או לא? מן הראוי שיספקו להם הגנה בסיסית ויציבו שומר. אם מישהו יקרה לילדים שלנו זה על הידיים של מי שאישר לפתוח את הגנים הסמוכים לאתרי הבניה המסוכנים".
מעיריית אשדוד טרם נמסרה תגובה.
עוד כתבות