האם חברת אחזקות מקומית עשתה שימוש אסור בכספי דיירים?
בית משפט השלום בעיר חייב, על דרך של פשרה, את חברת הניהול והאחזקה "גולד סיטי" להחזיר לועד בית ברובע הסיטי כ-78,500 ₪. הפרשה החלה באמצע שנת 2020, אז נתגלו, לכאורה, חוסרים בחשבון הבנק – הדיירים הוציאו מכתב התראה לחברת הניהול, כאשר לטענתם, בתגובת החברה לא היתה תשובה ראויה לטענות, לכן הוגשה תביעה בנושא. מטעם גולד סיטי נמסר: ''הטענות של התובעים בבימ''ש הוכחשו ועדין מוכחשות על ידי חברת גולד סיטי''.
בניינים ברובע הסיטי (אילוסטרציה)
חויבה להחזיר כסף לדיירים: נציגות ועד בית, מאחד המגדלים ברובע הסיטי בעיר, אשר קיבלה שירותי ניהול ואחזקה לבניין מחברת הניהול והאחזקה "גולד סיטי בע"מ" חשדה שחברת הניהול עושה שימוש פסול בכספים שהיא גובה מבעלי הדירות בבניין. לאחר חקירה קצרה שביצעו נציגי ועד הבית נתגלו, לכאורה, חוסרים של עשרות אלפי שקלים בחשבון הבנק של הנציגות, כאשר את אותו חשבון בנק ניהלה חברת הניהול בעצמה.
נציג הדיירים החליט לעלות מדרגה בנושא ופנה למשרד עורכי הדין, אשר תבע בשם הנציגות את חברת הניהול ואת מנהליה ובעלי המניות בה בבית המשפט השלום באשדוד. לפי הטענות, במסגרת ניהול ההליך המשפטי ניסו, לכאורה, מנהלי חברת הניהול להסתיר ולהעלים מבית המשפט את הפעולות שנעשו בחשבון הבנק ואת העתקי השיקים שמשכו מהחשבון. השופט יהודה ליבליין הוציא צווים המחייבים את חברת הניהול לגלות את מלוא הפעולות שביצעו בחשבון הבנק ואת השימוש שעשו בכספי הנציגות.
אחד הדיירים תיאר לנו: "אחרי זמן מה גילינו כי בעלי החברה פשוט עשו בחשבון הבנק של הנציגות, באופן מקומם ובמעשי מרמה, שימוש לצרכיהם האישיים. שימוש שאין בינו לבין אחזקת וניקיון הרכוש המשותף ולא כלום. הלקח שלמדנו הוא שחשוב לעקוב ולבדוק איזה שימוש נעשה על ידי חברת הניהול בכספי ועד הבית".
כך או כך, בסופו של הליך משפטי ממושך, במסגרתו חקר עו"ד מייק שטרית, נציג הדיירים, את מנהלי החברה בבית המשפט, חייב השופט את חברת הניהול ומנהליה להחזיר לנציגי הוועד 78,500₪ כשהיתרה 16,500 ₪ ישולמו עבור שכר טירחה והוצאות.
עו"ד מייק שטרית, הגיב: "מתוך 3 שנים של התנהלות משפטית מול "גולד סיטי" ומנהליה, התרשמתי שהם עשו כל שביכולתם כדי להסתיר את הפעולות שביצעו בחשבון הבנק של הנציגות. ראיה לכך היא שחרף בקשות חוזרות ונשנות שלנו לקבל גישה מלאה לחשבון הבנק של הנציגות – שהרי הכספים שמופקדים בו שייכים לועד הבית ולדיירים בלבד, ולא לגולד סיטי – הם סירבו בתוקף לאפשר לנו גישה לצפייה ולהעתקה של הפעולות בחשבון הבנק. בגלל ההתנהלות הפסולה והמסתורית הזו נאלצנו לחזור ולבקש מבית המשפט, פעם אחר פעם, צווים מתאימים כדי לעיין בחשבון ולהעתיק את הפעולות שבו. כתוצאה מכך נתגלו הפעולות שעשו הנתבעים בכספי הנציגות. אותן פעולות שהביאו את בית המשפט לפסוק כפי שפסק".
לסיכום ציין: "אני סבור כי בעלי הדירות שבעי רצון מהתוצאה המשפטית, שהרי אלמלא המאמץ והאנרגיות שהשקענו בניהול ההליך המשפטי במשך 3 שנים ארוכות, לא היו מושבים לחשבון הנציגות כל אותם עשרות אלפי שקלים שנלקחו ממנו שלא כדין. כעת תוכל נציגות הדיירים לעשות שימוש נבון בכספים כדי לשפר את מראה הסניין והרכוש המשותף. מרגע פרסום פסק הדין משרדנו קיבל מספר פניות של ועדי בתים, הן כאלה שבהם נותנת גולד סיטי שירותי ניהול, והן כאלה שעובדים עם חברות ניהול אחרות".
עו"ד אשר קדוש אשר מייצג את גולד סיטי מסר: "פסק הדין ניתן על בסיס סעיף 79 א' לחוק בתי המשפט לדרך של פשרה בלבד. אין בפס"ד שום קביעה או שום ממצא שבו נקבע ע"י בימ"ש כי חברת גולד סיטי עשתה שימוש בכספים שבחשבון שלא כדין. הטענות של התובעים בבימ"ש הוכחשו ועדין מוכחשות על ידי חברת גולד סיטי. החברה העדיפה להסמיך את בימ"ש לפסוק בפשרה על מנת לחסוך זמן שיפוטי יקר".
פסק הדין
עוד כתבות
המלצות נוספות