מתנה על תנאי? מחלקים צעצועים לילדי אשדוד תוך התחייבות להחזרתם בתום המלחמה
בזמן שכל החברה האזרחית וראשי הרשויות המקומיות מקדישים מאמצים ותרומות במטרה להקל על תושבי העיר ולנסות איכשהו להנעים את זמנם בימי המלחמה - דווקא יוזמה של החברה העירונית לתרבות ופנאי ועיריית אשדוד לחלק צעצועים לילדים במקלט, גררה לא מעט תלונות של תושבים: החל מצעצועים שהגיעו במצב גרוע וכמעט בלתי ניתן לשימוש, חלוקה לא הוגנת ומקומם מכל - טופס עליו צריך לחתום מקבל "התרומה", המתחייב להחזיר את הצעצועים בשלמותם בסיום המערכה. אחת האמהות: "מה הולך פה, חצי מקבלים וחצי לא? בניין שלם משחק, צריכה להיות שוטרת עכשיו שתדאג להחזיר הכל?"
צבעי פנדה משומשים לצד מכתב התנאי שקיבלו מהעירייה
אם נותנים – אז לא לוקחים: מאז פרוץ המערכה הצבאית כולנו חווים ימים קשים ומאתגרים במיוחד. יש מי ששינס מותניו והחליט לצאת להתנדב ולתרום עבור החיילים, כוחות הביטחון ותושבי העוטף וכמובן שגם ראשי הערים מנסים להנעים ככל האפשר את ההתמודדות של התושבים במקלטים, בדגש על המשפחות והילדים, ובכלל לדאוג למיגון ראוי ולהקלות בתחומי העסקים ועוד.
ראש עירית אשקלון – תומר גלאם למשל, שרק לפני יומיים זעק ו"הפך שולחנות" בכנסת על מתן הטבות עבור תושבי עירו ("איפה הסיוע? קיבינימט!"), התבשר היום ע"י שר האוצר בצאלאל סמוטריץ' כי ככל הנראה יכריזו על חבילת הקלות והטבות משמעותיות לתושבי אשקלון, אשר תנאיהם יושוו לשאר תושבי עוטף עזה, עד לסיום המלחמה.
ראש מועצת גן יבנה דרור אהרון – פצח במבצע לפיזור מיגוניות בטון ברחבי היישוב, בדגש על בית העלמין והפארקים – על מנת לספק תחושת הגנה מיטבית לתושבים.
ובנתיים כאן אצלנו בעיריית אשדוד והחברה למתנסים: ביוזמה מבורכת לכשעצמה , החברה העירונית לתרבות ופנאי חילקה צעצועים שהגדירה כ"חדשים" למתנסים קהילתיים כמו רובע ג, רובע י' ועוד – אולם בצעד לא ברור, היא דורשת את חתימתו של הורה\ מבוגר אחראי על כל הצעצועים שנתנו – שאכן יוחזרו באותו מצב "חדש" שבו הם נתנו אותם בסיום הלחימה.
לטענת התושבים, חלק מהצעצועים כלל אינם חדשים,וחלקם כלל אינם שלמים, דוגמת ערכות של צבעי פנדה במצב כמעט בלתי ניתן לשימוש.
את הצעצועים הם חילקו רק לבניינים ספציפיים בכל אזור בעיר, כך שקרה מצב שיש ילדים שקיבלו 'ערכת התרעננות' ויש כאלו שלא – ואנחנו שואלים את עצמנו, על פי מה הם קובעים שם בקומה החמישית בעירייה למי לתת ולמי לא ואיך אפשר בכלל להפלות בין ילדים כשמדובר בצעצועים?
מבחינת כמות הצעצועים, מדובר בכמות דלה במיוחד שלא מספיקה לכל ילדי הבניין כך שזה יותר מעיק על כולם מאשר עוזר ובסופו של דבר לא מדובר בצעצועים איכותיים במיוחד כמו סוני פלייסטיישן או נינטנדו שיש באמת צורך אמיתי לשמור ולהחזיר בסיום – אלא על צבעים, כדורים, משחקי קלפים וקופסא ובשורה התחתונה – מה העניין לדרוש צעצועים בחזרה?
המשחקים מהעירייה עבור כל ילדי הבניין. יוזמה ברוכה, אז למה להציב תנאי להחזרה?
"באו עם כוונה טובה , אבל הביצוע גרוע"
היוזמה שאמורה הייתה להיות שמחה וחיובית, גררה למרבה הצער גם תגובות ותלונות של תושבים, שחלקם אף העלו לפייסבוק פוסטים זועמים, מתייגים את עיריית אשדוד:
"בושה לעיריית אשדוד שמבטיחים כבר כמה ימים שנקבל 'ערכות התרעננות' לילדים ושהם מביאים הם מבקשים ת.ז ומחתימים אותך שאם יקרה משהו לאחד המשחקים – נצטרך לשלם! חצי מהדברים משומשים שלא ניתן כלל להשתמש", כתבה אחת האמהות.
אמהות אחרות הגיבו: "גם אני לא הבנתי, בניין שלם משחק מה אני צריכה להיות שוטרת עכשיו על כל משחק?", "הלם!", גם לנו אמרו ככה ולא לקחנו, מי ישמע הביאו להם נינטנדו או סוני פלייסטישן שצריך לחתום ולהיות אחראי להחזיר","מה הולך פה חצי מקבלים וחצי לא?" , "לי אפילו את זה לא הציעו…אני ממש נעלבתי…"
עדכון, 19.10: בעקבות פרסום הכתבה והביקורת הרבה אל מול העירייה – עיריית אשדוד הוציאו הודעה הבוקר:
"בהערכת מצב הבוקר, בראשות ראש העיר, התקבלה ההחלטה הבאה:
ממשיכים לחלק באמצעות המרכזים הקהילתיים לוועדי הבתים ערכות הפגה חדשות לרווחת ילדי העיר, על מנת להעניק חווית פעילות מעשירה ומעניינת להפגת המתח לכל ילדי הבניין במשותף ולגילוי שותפות וערבות הדדית. ערכות ההפגה שחולקו עד כה, שייכים לדיירי הבניין כולם ויישארו בידי ועדי הבתים ללא כל התחייבות להחזרה. יום שקט ומוגן לכולם".
עוד כתבות
המלצות נוספות
15:50 | 05/11/2024