מחקר חדש קובע: ניתוח לקיצור קיבה מפחית סיכוי תמותה וסיכון לחלות בסרטן
בית החולים אסותא הציג ביסוס של מחקר שנערך בצרפת בין השנים 2010-2017 על 2 מיליון נבדקים ובו נקבע כי מטופלים שסבלו מהשמנת יתר ועברו ניתוח לקיצור קיבה, העמידו חוסן מלחלות במחלות שונות כולל מחלת הסרטן ואף שיפרו את שיעור תוחלת החיים שלהם. ד"ר עידן כרמלי מנהל היחידה לכירורגיה לפרוסקופית בביה"ח: "המחקר שב ומוכיח כי ניתוח בריאטרי מקטין את התחלואה ואת התמותה למטופלים החולים בהשמנת יתר".
ד"ר עידן כרמלי. ממצאי המחקר החדש עוזרים לחולים בהשמנת יתר (דוברות בית החולים אסותא)
האם נמצאה בשורה טובה עבור חולים הסובלים בהשמנת יתר? עושה רושם שכן. במחקר חדש שנערך בצרפת אותו פרסם בית החולים 'אסותא', אובחן כי בני אדם מגילאים שונים שסובלים מהשמנת יתר ועוברים ניתוח לקיצור קיבה (בריאטרי), מקטינים את התחלואה שלהם ואף את הסיכוי לחלות במחלות קשות כמו למשל מחלת הסרטן.
המחקר עצמו שפורסם באחד מעיתוני המחקר המובילים בעולם, JAMA Surgery, העיד על כך שניתוח בריאטרי מוריד את הסיכון לחלות בסרטן הוושט או בסרטן הקיבה ב-25% ואף מקטין את שיעורי התמותה מכל סיבה שהיא ב-40%. זאת בקרב קבוצת מנתוחים שעברה ניתוח לקיצור קיבה לבין קבוצה של מטופלים בעלי מאפיינים דומים שלא עברה את הניתוח לטיפול בהשמנת יתר חולנית. המחקר עצמו נערך בין השנים 2010-2017 על כמעט 2 מיליון נבדקים בעלי מאפיינים דומים כמו, גיל ומחלות נלוות להשמנה, וכל מנותח הושווה לשני מטופלים בעלי אותם מאפיינים זהים.
ד"ר עידן כרמלי מנהל היחידה לכירורגיה לפרוסקופית בביה"ח הציבורי אסותא אשדוד הגיב על ממצאי המחקר ואמר:
"יותר ויותר מחקרים המתפרסמים בספרות המדעית המובילה בעולם מצביעים על הקשר בין השמנה לבין מחלות שונות לרבות סרטן ועל היכולת של ניתוח בריאטרי (קיצור קיבה) להקטין את התחלואה והתמותה ממחלות אלו כולל מסרטן. למטופלים הסובלים מהשמנת יתר חולנית בטוח יותר לעבור ניתוח בריאטרי מאשר להמשיך לחיות עם מחלת ההשמנה".
עוד הוסיף כרמלי "המחקר שב ומוכיח כי ניתוח בריאטרי מקטין את התחלואה ואת התמותה למטופלים החולים בהשמנת יתר".
עוד כתבות
המלצות נוספות