כוכב השווארמה: הספר ואושיית הרשת גמליאל אדרי פותח דוכן בשוק הכרמל

גמליאל אדרי מוכר לרבים בזכות המספרה ובית הספר לספרות שמהווה מסגרת לעשרות בני נוער אותו הוא מפעיל בהצלחה יחד עם אשתו אורפז – אבל בשנים האחרונות הוא בעיקר מוכר למאות אלפי עוקביו באינסטגרם ובטיקטוק בתור מבקר אוכל ססגוני במיוחד. כעת הוא פותח דוכן שווארמה משלו שיעבוד כל שישי ב"שוק הכרמל" בת"א, אשר יציג לא רק בשר איכותי אלא גם גישה חברתית מבורכת. ראיון בטעם טוב>>

image 4501 צפיות imageתגובות imageהדפסה
article

שובר את הרשת, ועכשיו גם את השוק. גמליאל אדרי והגלגל של שרדר

 

בשבוע שעבר צצו כותרות המבשרות כי נוסרט גקצ'ה, השף הטורקי הנודע  בתנועת היד המפזרת מלח מעל הבשר ("סולט ביי"), עתיד לפתוח בתל אביב מסעדה חדשה ברשת מסעדות היוקרה שלו, עם מחירי מנות הנעים בין כמה מאות ועד כמה אלפי שקלים.

 

מצד שני, יש את גמליאל אדרי האשדודי, בעל מספרת גברים וב"ס לאומנות השיער אותו הוא מפעיל ביחד עם אשתו אורפז,. גמליאל אולי אינו מוכר עדיין כמו השף הטורקי אך לא יהיה מוגזם לומר כי  בארץ אין חובב שווארמה שמכבד את עצמו – שאינו מכיר את אותו.

גמליאל מפעיל ערוצי אינסטגרם ו"טיקטוק" עם מאות אלפי עוקבים , שם הוא מעלה ביקורות אוכל העוסקות (איך לא) בבשר , עם דגש על שווארמה.

 

כעת פורסם כי אדרי פותח דוכן שווארמה בעצמו בשוק הכרמל בתל אביב אשר יעבוד בימי שישי בלבד, שם יגיש מנת שווארמה במחיר "חברתי" של 40 ₪ בלבד, כולל שתייה וצ'יפס.

 

את הפריצה הגדולה אדרי חייב למגיפת הקורונה: מקומות רבים סגרו שערים ואחרים היו מנועים מלקבל את קהל הלקוחות ועברו למתכונת של טייק-אוואי, אז אדרי ואשתו פשוט החלו "נודדים" בין שווארמיות ברחבי הארץ, לוקחים מנה ויושבים בחזרה ברכב – שם גמליאל העלה לרשת את הביקורת על המנה התורנית בידיו.

sss

עוד לפני השווארמה, שיגע את הרשת עם הציורי ראש. גמליאל אדרי (צילום: פייסבוק)

 

מדבר עם בני הנוער בגובה העיניים

 

עוד לפני השווארמה, אדרי מפעיל יחד עם אשתו אורפז מספרה ובית ספר לספרות המשמש מסגרת לעשרות בני נוער.

"התחלנו עם הפרויקט הזה לפני 4 שנים בערך. בעבודה הזאת אני פוגש המון בני נוער בכל מיני מסגרות. אנחנו עובדים עם כל בתי הספר, אני מגיע ל"אורט", "מפתן", אני פוגש ילדים ברווחה… ושם מנסה להשפיע עליהם לטובה. יש לי איתם את החיבור ואני מדבר אליהם בגובה העיניים."

"הם ממוקדים בספרות אבל היום הם יותר מתלהבים ממני ומגיעים כי אני איתם… חלקם לוקחים ברצינות את המקצוע ואין לי ספק שגם יעשו קריירה יפה בתחום."

 

"אני מוציא סרטונים יחד איתם – אני מנסה להעביר את המציאות ואת המסרים הנכונים לנוער, שיראו את עצמם, איך הם מתנהגים, שיהיו הרבה יותר מודעים למה נכון ולא נכון עבורם ובכלל. "

 

"בתקופת הקורונה עוד הייתי מספר בעצמי, היו לי רק 2 כיתות בשבוע.  אני זה שהתחיל עם התספורות היצירתיות והציורי ראש,  והיה על זה באז מאד גדול.  "

 

עושה עבודה מדהימה עם בני נוער. גמליאל ואורפז עם סיום קורס נוער בקרית שלום (צילום:פרטי)

 

שובר את הרשת – ועכשיו גם את השוק

אני מודה שעל גמיליאל שמעתי רק לאחרונה מחבר, שתפס את הראש איך אני לא מכיר את האדם והתופעת רשת. האמת? תקלה שלי.

הבנאדם מחזיק ערוצי אינסטגרם וטיקטוק קורעים עם מאות אלפי צפיות ותגובות נלהבות, עם ביקורות אוכל על שווארמות כמעט בכל פינה בארץ, ואת הכל הוא עושה עם הומור וסגנון, עם משפטים שכבר הפכו לקאלט..

 

איך הגעת להיות מעצמת טיקטוק?

 

"איזה יוטיובר אמר לי "תשמע גמליאל הסרטונים שאתה עושה באינטסגרם יהיו להיט מטורף גם בטיקטוק". אז הורדתי טיקטוק והתחלתי להעלות סרטונים ואחד הסרטונים הראשונים הגיע ל3 מיליון צפיות!! אני זוכר שהעליתי אותו ביום שישי, ופתאום ביום ראשון אני קולט שהסרטון הגיע לחצי מיליון צפיות.  אני בהלם עדיין מכמה זה התפתח"

 

בתור אחד שמעביר ביקורות על מקומות של שווארמה, מה דעתך על המחירים?

 

"אני לא מאשים את בעלי העסקים בכלל… יש גבול כמה בעל העסק יכול לספוג עליית מחיר בלי לגלגל אותה לצרכן. אני מאשים את השיטה במדינה, את כל מי שגובה מאחורי הקלעים.. אנשים כועסים על בעלי המסעדות אבל בסופו של דבר נשאר מעט מאד לבעלי הבית, אני מלווה בעלי מסעדות ורואה כמה התחום הזה קשוח."

 

אבל בדוכן שלך אתה מראה שאפשר גם אחרת

 

"אני עשיתי 40 שקלים עם שתייה וצ'יפס, אבל אל תשכח שבגלל הפרסום אני מקבל הנחות עצומות ואני לא מקרה מייצג, בנסיבות אחרות לא היינו גובים פחות מ50 שקל ומעלה לפיתה שווארמה,  לא כולל שתייה. כל עסק שיגבה מתחת לזה – הוא יפסיד.

עיקר הכאב ראש זה הכוח אדם.. מדובר בעבודה שחורה והעובדים יקרים מאד.

בפתיחה שלי ביום שישי שילמתי 2500 שקל לעובד פס.. וכל עובד ניקיון זה גם 600-700 שקל.. אין ברירה, היינו 11 עובדים."

 

 

 

שמעת על נוסרט התורכי והמחירים שהוא גובה, אתה בקצה השני של הסקאלה… מוצדק לדעתך לגבות מאות שקלים על שווארמה?

 

"לדעתי הכל עניין של מיתוג. אני יכולתי לקחת גם 300 שקל לתספורת אצלי במספרה אם הייתי רוצה.  הוא בנה לעצמו כזה שם, שגם אם הסטייק יהיה רגיל וזהה בטעם למקומות אחרים… אנשים עדיין ישלמו מחיר מופרז, בשביל הפוזה והאמירה של "הנה, היינו אצלו", משלמים בשביל סטורי… הישראלים מאד אוהבים לפרגן לכל מה שמרגיש חו"ל, לישראלים קצת פחות"

 

אבל אתה מקבל חיבוק גדול..

 

"נכון, ברחוב אני מקבל אהבה מטורפת פנים מול פנים, לא רק הילדים והבני נוער… גם ההורים שלהם באים ומחבקים ומבקשים להצטלם וזה מרגש אותי כל פעם מחדש.  אבל יש גם צד אחר… יש ברשתות לא מעט טוקבקים רעים, בלי סיבה של ממש.. .אבל ככה זה.  אני עושה לפעמים דברים מוקצנים, אני משחק עם הרשתות… אני בין האושיות רשת שמצליח לשמור על תוכן רציף לאורך זמן. ברוך השם".

@gamlielbarberi

הגלגל של שרדר ביחד עם מיט פלייס הכנו לכם את הגלגל הכי טעים בעולם // פרטים בהמשך תחזיקו חזק #שווארמה #צמרמורות #fyp

♬ Babel (Remix) - 染哥

 

"הגלגל של שרדר" – הדוכן החדש בשוק הכרמל

 

"יום אחד התקשרו אלי חברה של גלגלי שווארמה שמייצרים לכל הארץ,  אמרו לי שעקבו אחרי והזמינו אותי לפגישה במפעל שלהם. עף לי הראש, הכניסו אותי ממש אל תוך העולם הזה וקיבלתי המון פרספקטיבה לגבי תהליכי הייצור. ישבנו ביחד ופיתחנו את הרעיון של לפתוח דוכן שווארמה בשוק ביום שישי. יש גם  תכנון להפוך את זה לרשת מזון מהיר כמו מקדונלדס , אבל של שווארמה".

 

ואיך היו התגובות בשישי הראשון שלכם?

"זה היה פשוט מטורף. בגלל כל הבילד-אפ שהיה ברשתות, הגיעו מאות של אנשים ואני וכל הצוות עפנו באוויר ממש. באו מכל הארץ, אפילו מאילת! אני אפילו לא זוכר כמויות.. בגלל העבודה שלי מול המסעדות אז נערכתי מבעוד מועד לכמויות גדולות, היינו ערוכים טוב. אחרי היום הזה קיבלנו המון טלפונים ופרגונים, שזה היה מדהים ושמח ומרגש.. וכל מיני בעלי מסעדות רוצים את הגלגל של שרדר…"

 

מה באמת הסיפור עם ה"שרדר" הזה?

"(גמליאל צוחק), זה התחיל עוד בצחוקים שלי, מי לא זוכר את שרדר, הרשע מ"צבי הנינג'ה"? אז הייתה שם עוד דמות, יותר מרושעת.. של קריינג, שהיה צועק לשרדר כל פעם הוראות, ומשם זה התגלגל עם הצחוקים.. בביקורות אוכל שלי אני כל פעם אומר "שרדר, תביא עוד כבשים…"

 

איך מתמרנים עכשיו בין הדוכן, לביקורות, לבית הספר לספרות?

 

"אין ספק שיותר עמוס לי מבעבר. אני לא מקבל יותר לקוחות ואני לא מספר בעצמי… אני מתעסק בלימודים שזה בשעות הערב ועושה השתלמויות אז ברוב היום אני יחסית פנוי, כנ"ל ביום שישי – ולכן אני מנצל אותו לתפעול הדוכן בשוק"

 

הביקורות שווארמה ימשיכו?

 

"כן כן אני ממשיך לעשות ולבדוק…  לא נשארו לי כבר שווארמות לבקר בהן, הייתי בכל המדינה. אני אמשיך לעשות פרסומות וביקורות. אני באמת אוהב לעשות את זה".

 

באיזה מקום  הכי אהבת לאכול?

"שאלה קשה.. אבל אם אני ממש חייב לבחור, אז 2 המקומות המובילים עבורי נמצאים בתל אביב: שווארמה צור ברחוב המסגר, מקום לא הכי נגיש ודי נחבא מהעין, בהתחלה היה האבא ועכשיו הבן שלו מוביל את העסק. עובדים פשוט וצנוע אבל הכי טעימים שיש. הם מכינים גלגל בבוקר, וסוגרים את המקום מיד כשהוא מסתיים. עובדים עם אנטריקוט בעיקר.

המקום השני שאני אוהב הוא איציק הגדול.  מגדל בעצמו את הבקר, אבל גם לא זול.. לוקח מעל 60 שקלים לפיתה. "

 

איך השווארמה בטורקיה?

 

"הייתי, טעמתי, וזה היה מחריד. מאד התאכזבתי. אני לא אוכל כשר תעודה אבל נמנע מפירות ים ולא מערבב בשר וחלב. מבחינתי אין כמו בארץ".

 

כמה מילים על השווארמה האשדודית?

 

"השווארמות בעיר פה טובות, אבל שוב, נפגעה לי קצת ההנאה… בגלל שנכנסתי לעולם הזה ואני מכיר את תהליך ההכנה מלפנים ומאחור, אז אני בוחן את המקומות בפרמטרים יותר מקצועיים משבחנתי בהתחלה. אני משתדל לפרגן בדר"כ, במיוחד לאשדודים, אבל יש מצב שמקומות שקיבלו ממני ציון גבוה בעבר הפעם יקבלו ציון אחר..  אני אוהב את "פאשה", "בוטרא" שעושה עבודה טובה, גם "השובע"…

 

והמוצר שאתה מגיש בדוכן שלך?

 

"היום ה-דבר זה גלגל אנטריקוט ושומן.. עם נגיעה צ'ימיצ'ורי וזה הכי מושלם.

נתתי בו גם נגיעות קטנות של כבש.. והתגובות היו מטורפות.

 

"זה הכל היא". גמליאל ואשתו אורפז (צילום:פרטי)

 

האישה שאיתו

 

גמליאל (32) נשוי באושר לאורפז (במקור מקרית מלאכי), ולהם שתי בנות (4, 2.5).

 

איך זה לעבוד עם האישה?

 

"אני אסיר תודה לאלוהים על אורפז. בלעדיה לא הייתי מוצא את הידיים והרגליים…"

 

איך החלוקת עבודה ביניכם?

 

"אני מתעסק בקריאייטיב והיא בניהול המסחרי. היא מפנה אותי ליצור ולפתח את החזון, אבל היא זאת שמפקחת ומנהלת את הכל. אני מרגיש זכות גדולה לשתף פעולה עם האישה שאני אוהב, שותפה אמיתית בהכל".

 

imageעוד כתבות

baner

מתנדבי תנועות נוער באשדוד? האירוע הזה בשבילכם

13:17 | 21/11/2024
baner

אהבה במחלקה: הכירו באבטחה של אסותא והפכו להורים

10:17 | 21/11/2024
baner

עד סוף נובמבר: חגיגת ספרים בסניף 'סיפור חוזר' באשדוד

09:51 | 21/11/2024
baner

מסעותיו של גרגיר החול: אירוע ההפקה המיוחד של יום הילדים הבינלאומי

17:35 | 20/11/2024
baner

עם יובל דיין ושמעון בוסקילה: פסטיבל "לב ישראלי נפתח באשדוד"

19:48 | 18/11/2024
baner

הרצאה של השראה: ראש מטה ההסברה האזרחי בכנס מועצות התלמידים של אשדוד

15:18 | 18/11/2024
baner

גם במהלך המלחמה: מיזם גני ים ממשיך את פעילותו

14:45 | 18/11/2024

imageהמלצות נוספות

sss

מתנדבי תנועות נוער באשדוד? האירוע הזה בשבילכם

מאור לוי

13:17 | 21/11/2024

sss

אהבה במחלקה: הכירו באבטחה של אסותא והפכו להורים

‫חן בוקר‬‎ אמר

10:17 | 21/11/2024

sss

עד סוף נובמבר: חגיגת ספרים בסניף 'סיפור חוזר' באשדוד

‫חן בוקר‬‎ אמר

09:51 | 21/11/2024

sss

מסעותיו של גרגיר החול: אירוע ההפקה המיוחד של יום הילדים הבינלאומי

מאור לוי

17:35 | 20/11/2024

imageעוד כתבות

baner

מתנדבי תנועות נוער באשדוד? האירוע הזה בשבילכם

13:17 | 21/11/2024
baner

אהבה במחלקה: הכירו באבטחה של אסותא והפכו להורים

10:17 | 21/11/2024
baner

עד סוף נובמבר: חגיגת ספרים בסניף 'סיפור חוזר' באשדוד

09:51 | 21/11/2024
baner

מסעותיו של גרגיר החול: אירוע ההפקה המיוחד של יום הילדים הבינלאומי

17:35 | 20/11/2024
baner

עם יובל דיין ושמעון בוסקילה: פסטיבל "לב ישראלי נפתח באשדוד"

19:48 | 18/11/2024
baner

הרצאה של השראה: ראש מטה ההסברה האזרחי בכנס מועצות התלמידים של אשדוד

15:18 | 18/11/2024
baner

גם במהלך המלחמה: מיזם גני ים ממשיך את פעילותו

14:45 | 18/11/2024
WordPress Ads
בודק...