מה ישחרר את הפקק?
תושבי רחוב העצמאות והתקומה מתריעים לאחרונה על עומסים רבים בבקרים ובצהריים בקרב בית הספר היובל, גני העירייה הצמודים לו והגנים הפרטיים שלידם. הם דורשים הוספת מעבר חציה בצומת, על מנת לשחרר את הלחץ ביציאה מהרחוב אבל זכו לתשובות מאכזבות. העירייה: "מעברי חציה במקומות רבים אינם הפתרון אלא דווקא מוקד סיכון''.
העומסים ברחוב התקומה פינת העצמאות
הורים רבים טוענים לעומסים כבדים בבקרים ובצהריים באיזור בית ספר היובל ברחוב העצמאות. הסיבה: מאחר ולתלמידים אין אפשרות לעבור ישירות למדרכה המקבילה, והם חייבים לעשות סיבוב, הדבר מביא לכך שרחוב אחד תקוע והשני בנסיעה ללא הפרעה. מספר הורים התאגדו לאחרונה על מנת לבדוק האם ניתן להוסיף מעברי חציה ברחוב התקומה פינת העצמאות על מנת לשחרר את הלחץ – לטענתם, הם ניסו להשיג את אחראית הביטחון של היובל אך ללא הצלחה.
נעשה לכם סדר: בית ספר היובל ברובע הקריה נמצא בין רחוב העצמאות לרחוב התקומה. כאשר רכבים מגיעים מהתקומה, הם פונים ימינה למקיף ז', שמאלה לגני עיריה ובית הספר היסודי (היובל) נמצא ממש שם, לצד גנים פרטיים. העובדה כי לתלמידים אין אפשרות לעבור ישירות למדרכה המקבילה, מחייבת אותם לעשות סיבוב.
לטענת ההורים, במקום שורר כאוס מדי בוקר וצהריים: "משמרות הזה"ב לא יודעות את החוקים והטענה היא לא אליהם. פשוט הם נותנים לצומת להתמלא ברכבים או במקרה הרע, אי התנועה מתמלא בילדים שמכורח הנסיבות חוצים את הכביש גם בלי אישור לחצות. זה קורה עקב העומס והרצון שלא לאחר לכיתה. נוצרים פקקי ענק בשעות העומס, בטח בימי שישי".
יש לציין כי התמונות בידיעה צולמו אחרי הצלצול, כלומר כך נראה העומס באיזור השעה 8.05 בבוקר. ההורים התאגדו וביקשו להוסיף עוד מעברי חציה. לטענתם הדבר יוריד לחץ ועומס משאר הנתיבים. "ילד שרוצה לעבור את הכביש, צריך ללכת לעצמאות 4 ואז לחזור בחזרה לכייון בית הספר כי אין מעבר חציה מולו. יש שם 300 תלמידים, חלק יעבור מהמעבר השמאלי וחלק מהימני. ברגע שיפנו לשני הצדדים העומס יירד על אי התנועה וגם בכביש – כרגע יש קושי להשתלב בתוך הצומת".
הורה אחר סיכם: "מאד קל לבוא ולומר יש ארבעה מעברי חציה תתמודדו, אבל ברגע שביום שישי ב12 כולם מגיעים לאסוף ילדים מהיובל, גני עיריה וגנים פרטיים זאת סכנה ממשית. אנחנו מבקשים פיתרון למצב הזה כי הדבר מעכב את היוצאים ובאים ב15 דקות לפעמים – הוספה של מעברי חציה תוריד את העומס. יהיו שני צמתים, פחות תלמידים על מעבר חציה אחד ופחות סכנה, ברגע שתלמידים מאחרים לצלצול הם עוברים למרות המשמרות ומדובר בסכנה ממשית".
מהעירייה נמסר: "עקרונית, ההחלטה על סימון מעברי חציה הינה החלטה מקצועית הנקבעת בוועדת תחבורה ובאישור משטרה, והיא נקבעת בהתאם לשורה של פרמטרים אשר נועדו להבטיח את שלום המשתמשים בדרך. על פי הניסיון וחוות הדעת המקצועיות, מעברי חצה במקומות רבים אינם הפתרון אלא דווקא מוקד סיכון. כך גם בכתובת אותה ציינת שכן זהו כביש דו נתיבי, האחד לנסיעה ישר והשני לפניה שמאלה לרחוב התקומה, וסימון מעבר חציה במקום זה עלול להביא לכך שהנוסע שמאלה יעצור לפני מעבר החציה ויסתיר את הולך הרגל לרכב הנוסע ישר. במוסדות החינוך מתקיימים שיעורי חינוך והסברה בנושא הזהירות בדרכים ובכלל זה השימוש הנכון והמושכל במעברי החציה".
עוד כתבות
המלצות נוספות