סאגת 'איקאה' – כצנלסון מציג מתווה פשרה: "נקדם בברכה חברות ענק"
תגיע או לא תגיע? לאחר הודעת 'איקאה' לעיריית אשדוד כי בכוונתה לשקול מחדש את החלטתה לפתוח את סניפה החדש צמוד לתחנת הרכבת בשל חיובי ארנונה גבוהים מהמקובל, נכנס לסיפור סגן ראש העיר אינג' שמעון כצנלסון ופעל במרץ למצוא מתווה חדש על מנת לשמור על התכנון המקורי של ענקית הריהוט הבינלאומית - להקים סניף ענק על שטח של 24,000 מ"ר באשדוד - ולא באחת הערים הסמוכות. כצנלסון: "קידום התעסוקה והמסחר לנגד עינינו - נקדם אתכם בברכה". כעת הכדור חוזר לחברת איקאה
מוכיח פעם נוספת כי הוא "בולדוזר" אמיתי שיודע למצוא את הדרך לבצע ולהוציא לפועל דברים. סגן ראש העיר שמעון כצנלסון על רקע איקאה (שאטרסטוק)
כצנלסון מתערב: למן הרגע בו חברת 'איקאה' הודיעה לגזבר עיריית אשדוד עודד לוי כי לאור כוונתו של האחרון לחייב את החברה בתשלום ארנונה לעסקים גבוה משמעותית בשטח הסניף העתידי באשדוד – היא שוקלת מחדש את החלטתה להגיע לעיר- פעל סגן ראש העיר אינג' שמעון כצנלסון מסביב לשעון כדי למצוא מתווה חדש אשר יתקן את המשבר שנוצר ולמעשה "יציל" את התכנון המקורי של החברה להקים את סניפה בעיר.
כזכור, הדרמה הגדולה החלה בראשון בבוקר, כאשר לאחר שבבדיקה שערכה חברת איקאה מול עודד לוי גזבר עיריית אשדוד – לקראת החתימה הסופית על הקמת סניף החברה החדש על שטח של 24,000 מ"ר בסמוך לרכבת – התברר לתדהמת החברה כי בכוונתו לוי לגבות מהם חיוב ארנונה הגבוה כמעט פי 3 מהסכום הריאלי והמקובל מבחינתם (205 ₪ למ"ר לעומת 80 ₪ למ"ר שהחברה משלמת עבור הסניף בנתניה).
מיד לאחר מכן, ב'איקאה' הודיעו חד משמעית לעיריית אשדוד כי לאור הנתונים החדשים – "אין היתכנות לפתיחת הסניף", ובמילים אחרות – יחפשו רשות מקומית אחרת לסניף המיועד.
כצפוי, הנושא תפס כותרות גדולות בעיתונות הכלכלית הארצית וגם השיח המקומי בעיר עסק בכך רבות – כאשר הביקורת על הנהלת העיר הייתה גדולה במיוחד: בעוד ראש העיר ד"ר יחיאל לסרי מצהיר כי הוא מפתח את אשדוד להיות מטרופולין חברתי-כלכלי חזק המושך אליו חברות מובילות משלל תחומי העשייה במשק, בפועל קורה בדיוק ההיפך – והעירייה לא רק שאינה מעודדת חברות תעשייה, הייטק וקמעונאות להגיע לעיר – אלא אף מרחיקה אותן.
מוביל מדיניות גבייה עירונית של חיוב ארנונה מגבוהים בארץ. גזבר עיריית אשדוד עודד לוי (צילום: פייסבוק)
חברת המועצה מהאופוזיציה עו"ד הלן גלבר ביטאה את מה שתושבים רבים הביעו ברשתות החברתיות:
"אנו עדים כי הבטחות לחוד ומעשים לחוד, מסתבר כי גזבר העירייה וההנהלה בראשות ראש העיר, עושה בדיוק את ההפך, הארנונה לעסקים בעיר היא מהגבוהות בארץ , העירייה מעסיקה סוקרים, המקבלים עמלות גבוהות, על מנת להגדיל בדרך קלה ארנונה נוספת מהעסקים (במקום למצוא דרכים לצמצם הוצאות וכוח אדם, על ידי התייעלות פנים ארגונית) , וכעת גם מרחיקה חברות המבקשות להעביר את פעילותן לעיר. הנזק לעיר של אי הקמת הסניף המקומי והעתקתו חלילה לאזור אשקלון פירושו אובדן מקומות עבודה, אובדן מקורות הכנסה והמשך אובדן של אלפי אשדודים מידי שנה לטובת אשקלון"
השטח עליו עתיד לקום מתחם איקאה (צילום באדיבות: ארי נדלן)
כצנלסון נכנס לתמונה: "עיריית אשדוד ואני בפרט שמנו לנגד עינינו את קידום התעסוקה בעיר
בעוד שבהנהלת עיריית אשדוד מילאו פיהם מים בכל הקשור לסערת הביטול, מי שהפשיל שרוולים ונכנס לעובי הקורה על מנת למצוא פתרון היה סגן ראש העיר אינג' שמעון כצנלסון, הפועל רבות לקידום ופיתוח העסקים בעיר.
לאחר שבחן לעומק את צו הארנונה המקומי לעסקים על פי סיווגם, הודיע כצנלסון אתמול (שלישי) לחברת איקאה:
"בצו הארנונה הקיים אין סיווג שמתאים למגה חנויות כמו "איקאה", ולכן אנו נדאג להביא לצו הארנונה הקרוב (2023) תיקון לסעיף לפיו חנויות בגודל של מעל 20,000 מ"ר יחויבו לפי 127.6 ₪ למ"ר (כפי שהנכם מחויבים במועצה אזורית מאה יהודה)."
"ככל ומסיבה שאינה צפויה – צו הארנונה לא יאושר עד לגמר הבניה, החיוב הצפוי הינו לפי סיווג של חנויות ריהוט – למעט המסעדה וחנות ממכר המזון שתחויב לפי מסחר ובשקלול סך של כ-132 ₪ למ"ר."
לסיכום מצהיר כצנלסון : "עיריית אשדוד ואני בפרט – שמנו לנגד עינינו את קידום התעסוקה ומיזמים גדולים וחשובים כמוכם – ונקדם אתכם בברכה לפתוח את סניפכם הבא בעירנו".
לאור שינוי הגישה בהובלתו של סגן ראש העיר המגלה מעורבות יוזמת בקידום אינטרס עירוני ראשון במעלה – קידום העסקים בעיר – "הכדור" חוזר כעת אל חברת 'איקאה'.
עוד כתבות
המלצות נוספות
09:12 | 10/11/2024