"קורקינט קומבינה" – התנהלות תמוהה של עיריית אשדוד בהפעלת מיזם הקורקינטים השיתופיים
כיצד ייתכן שחברת קורקינטים שיתופיים נכנסת כמו בסוג של "בלעדיות" לעיר אשדוד, ופועלת לכאורה במשך חודשים ארוכים ללא פרסום מכרז מקדים בין החברות המפעילות השונות וללא קבלת היתר הפעלה רשמי מהעירייה? עכשיו בעירייה מתקנים, אבל עדיין נותרות כמה שאלות שמעלות תמיהות גדולות על ההתנהלות בנושא. תשובות מהעירייה - טרם קיבלנו
פרויקט מבורך, אבל הביצוע - מקרטע. (צילום: "אשדודי")
ביום 8 ביולי 2021 נחתו בעיר אשדוד לראשונה 110 קורקינטים של חברת 'ווינד' (WIND) כפיילוט ראשוני – שבסופו נחתו בעיר כ4,000 כלים. העיר שמחה וצהלה על כך שהקורקינטים השיתופיים סוף סוף הגיעו גם אלינו לאשדוד, אלא שאז גם החל הבלגן – לא היו תחנות עגינה מוסדרות והכלים חסמו מדרכות ומעברים, היו לא מעט נפגעים, בעיקר בני נוער – בתאונות דרכים וגם ברמה הבטיחותית – ורק לאחרונה פורסם כי לא ניתן יהיה "שחרר" את הקורקינטים לנסיעה ללא תצלום של הרוכב חבוש בקסדה.
ועדיין, הכל טוב ויפה, ויש תושבים רבים שמברכים על עצם הגעתם של הקורקינטים המדוברים, אלא ש… רק בחודש מרץ השנה התפרסם מכרז הפונה לחברות קורקינטים שיתופיים להציע את פעילותם ברחבי העיר אשדוד, זאת לאחר שכבר בחודש יולי אשתקד, התפרשה חברת הקורקינטים 'ווינד' ברחבי העיר אשדוד.
כלומר, עולה תמונת מצב ממנה אפשר להבין כי חברת WIND פעלה לכאורה ברחבי העיר אשדוד ללא קבלת היתר הפעלה רשמי מהעירייה – טרם סיום המכרז – ועל הדרך זכתה לכאורה להקדים את שאר החברות?
חשוב לחדד – הקורקינטים השיתופיים נוסעים בעצם על שטח ציבורי- כמו שאדם לא יכול פתאום להקים ולהפעיל קיוסק בטיילת ללא אישור – כך גם חברת קורקינטים לא יכולה להתחיל לתת שירות כזה ללא אישור / זכייה במכרז.
הפך חלק בלתי נפרד ממראה העיר. קורקינטים זרוקים וחוסמים מדרכה.
בפנייה לדוברות העירייה, ביקשנו מענה לשאלות הבאות:
– נשמח לדעת כמה קורקינטים שיתופיים מפעילה כל חברה בעיר אשדוד?
– האם פורסם מכרז מקדים ומתי בדיוק? נודה להעתק
– האם ייתכן שחברת ווינד הפעילה בעיר את הקורקינטים טרם פרסום המרכז? לכאורה ללא אישור מתאים?
– מי אוכף ומנהל את הנושא בעיר?
ולהלן התשובה שהתקבלה:
"הוצאנו על זה הודעה. כולם פרסמו חוץ מכם".
אולי זה המקום לדייק קצת כמה נקודות, עבור דוברות העירייה ועבור כולם:
- דווקא כן פרסמנו את ההודעה. איפה? הנה.
- למעט אתר "אשדודי" – כל שאר גופי התקשורת המקומית בעיר מקבלים פרסומים (בתשלום, כמובן) מהעירייה, אז ייתכן כי יש מי שטועה לחשוב בעירייה שכולם עובדים אצלם.
- תשובות לשאלות שנשלחו – לא התקבלו.
הלאה, בחזרה לעניינו:
בהודעת הזכייה שנמסרה לחברות המפעילות השונות ביום 17.07.22 נקבע כך:
1 .חברת בירד-תקבל זיכיון להפעלת 500 כלים המהווים %50 בהתאם לתנאי המכרז.
2 .חברת ווינד-תקבל זיכיון להפעלת 300 כלים המהווים %30 בהתאם לתנאי המכרז.
3 .חברת ליים-תקבל זיכיון להפעלת 200 כלים המהווים %20 בהתאם לתנאי המכרז.
בשטח הדברים נראים מעט אחרת, ובאזורים רבים נדמה כי יש חברות שפורסות כמות כלים גדולה מהמותר לה על פי תוצאות המכרז – דבר המביא לפגיעה ישירה בחברות האחרות.
מנכ"ל רשות הספורט יורם אסרף בהשקת הפעלת אחת מחברות הקורקינטים בחודש שעבר (צילום: עיריית אשדוד)
בהקשר של "ווינד" ישנו היבט נוסף – יש עניין של ראשוניות והרגלי צריכה של הציבור – כלומר, מכיוון שחברת 'ווינד' הייתה לחברה הראשונה והיחידה למשך תקופה ארוכה יחסית בעיר, התושבים כבר הורידו את האפליקציה לשימוש וסביר כי אם התושבים יעמדו מול הכלים של 3 החברות, הם יעדיפו כבר לשלם על נסיעה דרך החברה שכבר הורידו בסמארטפון שלהם את האפליקציה.
מחברת בירד נמסר בתגובה: אנו גאים להיות החברה שנבחרה במקום הראשון באשדוד ומתרגשים להפעיל את שירותינו בעיר לרווחת התושבים. אשדוד היא עיר חשובה ומרכזית בישראל והשקענו משאבים רבים על מנת להצליח במכרז בעיר ולזכות במקום הראשון ואנו בטוחים כי כלל הגורמים המעורבים יעשו ככול שביכולתם על מנת לכבד את תוצאות המכרז ולהפעיל את שירותי הקורקינטים בעיר באופן מוסדר ותקין.
נשלחה בקשה לתגובה מפורטת מחברת "ווינד" אך טרם נתקבלה תשובה.
בפנייה ישירה למנכ"ל חברת "ווינד" נמסר לאתר "אשדודי", כי "נכון להיום (19.09.22) פרוסים ברחבי העיר 300 קורקינטים בלבד."
מעיריית אשדוד נמסר בתגובה כי התפרסם קול קורא כשהמטרה: להסדיר את התחום כחוק וכי כיום ישנם סך של 1,000 כלים.
**בפרק הבא>> קורקינט ברובעים החרדים בסופ"ש – פועל או לא? סעו בזהירות.
סעו בזהירות
עוד כתבות
המלצות נוספות