האשדודים כועסים. הסיבה > התחבורה הציבורית בעיר
מסתבר כי הביקורת על הרפורמה בתחבורה היא רק קצה המזלג בעיר הנמל, מאחר והשיפוצים שנעשו בכבישים המרכזיים, שהיו אמורים להקל על התושבים ולהעניק להם מסלול מהיר יותר ליעדים השונים - לא עושים את שלהם עד כה. פנינו לדבר עם מס' תושבים ולשמוע איך הם מתרשמים ממהפיכת התחבורה עד כה
פרויקט RE-WAY או בשמו ״פרויקט התחבורה הירוקה״, הוא אחד הפרויקטים הכי משמעותיים שעברה העיר בשנים האחרונות אבל נראה כי אשדודים לא ממש אוהבים שינויים ועם זאת אוהבים לערב פוליטיקה בכל הזדמנות בערך, אבל האם גם כאן זה המקרה? כאוס התחבורה באשדוד רק הולך ומתעצם בשנה האחרונה ומהר מאוד הפכו העצבים של הפקקים לתפוח אדמה לוהט וזה עוד לפני שהזכרנו את בעיות התחב"צ. החל מקמפיינים נגדיים ברשתות החברתיות, הפגנות ומחאות. ראש העיר, יחיאל לסרי, מואשם על ידי חלק מהציבור בכל דקת איחור לעבודה ובכל דקת המתנה בפקק תנועה.
בכתבה הבאה ניתן לכם נקודת מבט של כמה וכמה תושבים, על תחושתם לאור המצב הנוכחי ונזכיר גם כי החל מהיום מחירי הנסיעות ברכבות ובאוטובוסים השתנו עבור כלל משתמשי התחבורה הציבורית על בסיס המרחקים מנקודה לנקודה אבל במקביל, חלק מהמפסידים מהמהלך הם תושבי העיר, לאחר שהתעריפים, שעד כה היו נמוכים, כבר לא כאלה.
נתחיל עם תושבי רובע ב' שמלינים כי הבעיה הכי גדולה של התחב"צ היא הגעה מהשכונות הצפוניות לרכבת או לשוק. כידוע, השוק די קרוב לרובע ב' והאבסורד הוא שמאד קשה להגיע מהרובע לשוק באוטובוס אחד: "נאלצתי ללכת הרבה ברגל". תיארה לנו את המצב תושבת רובע ב'. "הזמן של ההליכה לאוטובוס, ההמתנה והנסיעה, הוא כבר יותר מהזמן שייקח לי להגיע ברגל וזה עוד לפני שעליתי על אוטובוס חזרה. פעם קו 11 היה עובר שם ואני אני לא מבינה למה ביטלו אותו", הוסיפה הבחורה.
בבדיקה שערכנו מצאנו כי קו 7 הוא הקו מרובע ב' לשוק. הוא עובר בתוך הרובע אבל לא בסוף רחוב ז'בוטינסקי, הרב קוק, יוספטל וכדומה. "זה פשוט מסע להגיע לשוק וזה עוד לפני שדיברנו על להגיע לרכבת שזה בכלל לא אפשרי באופן כזה שלא נצטרך לצאת מהבית שעה וחצי קודם לכן. דווקא לאוכלוסייה הכי חלשה מנציחים את מצבה ולא נותנים לה הזדמנות להתפתח. זה מתחיל במקומות האלה". תיארה תושבת אחרת, מרובע ב', את המצב.
נמשיך לרובע א' > תושבי האזור מלינים כי תדירות קווי האוטובוס במקום ירדה משמעותית ועם זאת, זמני ההמתנה ארוכים יותר מבעבר. בנוסף הגיעו תלונות על כך שהרבה מאוד תחנות מלוכלכות לאורך הציר של התחב"צ המחודש. החל מהסטאר סנטר ועד יהודה הלוי ובנוסף, לאורך המתווה ישנן מספר תחנות בהם לא פועלים המסכים כשורה. בעיות נוספות שעלו הם גם העובדה כי אי אפשר לעלות לאוטובוסים מאחור ולתקף שם את הכרטיס – אין ספק כי הרבה פעמים זה יכול לחסוך התעסקות, תורים ודוחק.
תושבת רובע א' הטיבה לומר: "בעבר, באזור שלנו היו עוברים הרבה יותר קווי אוטובוס, כמעט ולא היו מצבים של המתנה של רבע שעה לאוטובוס – זה פשוט לא היה קורה. לאחרונה עוברים כאן קווים מפוצצים באנשים אז העדפתי לחכות ולא לנסוע בצפיפות. הבעיה היא שנאלצתי להמתין מעל רבע שעה ובתחנה היו לפחות עשרה אנשים".
ומה לגבי פרויקט התחבורה? על כך אמרה: "השקיעו בפרויקט הזה כל כך הרבה כסף אבל הרבה מהתחנות מטונפות ומרבית המסכים בתחנות, לפעמים יש יותר ממסך אחד בתחנה, פשוט לא עובדים".
בכל הקשור למיקום תחנת הרכבת כבר דובר רבות וברור כי אינה יכולה להיות במקום אחר אבל אין ספק כי יש צורך רציני שמהרכבת יהיה קל ומהיר להגיע לכל מקום בעיר, בטח לנקודות המפתח כמוה תחנה המרכזית, הים, המכללה, הסטאר סנטר ועוד. הקושי המתואר בהקשר זה אינו בא לידי ביטוי רק עבור התושבים מהרובעים הצפוניים אלא מעבר לכך.
אז מה התכניות של העירייה ומה היה לה לומר? עד לשלב זה לא התקבלה תגובה בנושא.
עוד כתבות
המלצות נוספות