נדל"ן באשדוד: 347 רוכשי משרדים באשדוד תובעים סכום של 14.6 מיליון שקל
347 רוכשי משרדים באשדוד תובעים את משרד הרצוג-פוקס-נאמן, עו"ד לירן ויגודה, בנק דיסקונט ובנק לאומי בטענה לרשלנות שאפשרה למשוך שלא כדין 151 מיליון שקל מחשבונות הנאמנות שניהלו
צילום: יח"צ אתר ק.פסגות
מאות רוכשי משרדים תובעים את משרד עורכי הדין 'הרצוג-פוקס-נאמן' בסכום של 14.6 מיליון ש"ח: שלמה בוצ'צ'ו מפרסם לראשונה באתר 'בית המשפט' כי מדובר במבנה ברחוב האורגים באשדוד, אשר היה מתוכנן להיבנות על ידי היזמים חזי חיים ושמעון אייזנברג באמצעות חברת ק.פסגות ישראל. הם מכרו משרדים, ברובם בגודל של 25 מ"ר ובמחיר של 350,000 שקל, למאות רוכשים תוך הבטחה לתשואה חודשית של 3,000 שקל בחודש – לפי כתב התביעה. סך הכל נמכרו 380 משרדים בסכום של 146 מיליון שקל ו-35 מקומות חניה במחיר של 3.6 מיליון שקל. התובעים טוענים, כי לאחר שהחברה היזמית קרסה בשנת 2020, הם נאלצו להשקיע סכום נוסף של 30 מיליון שקל (90,000 שקל כל אחד), בנוסף להוצאות שנגרמו להם.
לפי התביעה, משרד הרצוג-פוקס-נאמן – מן הגדולים והמובילים בארץ – ליווה את החברה מראשית דרכה, ניסח את ההסכמים עם הרוכשים והיה הנאמן לכספיהם. בהמשך הוא הוחלף בידי ויגודה, אשר בתורו הוחלף בידי עו"ד אומר לובושיץ. רוב העסקות (115 מיליון שקל) לוו בידי לובושיץ (אשר אינו נתבע, לאחר שבמסגרת פשרה שילם לתובעים 3.5 מיליון שקל), ואילו ויגודה ליווה עסקות ב-37 מיליון שקל – סכומים שהפקידו שני המשרדים בחשבונות הנאמנות שלהם בדיסקונט ובלאומי.
לטענת התובעים לפי כתב התביעה, כספי הרכישה נמשכו שלא כדין וחוסלו לחלוטין, בין היתר בשל רשלנות של עורכי הדין והבנקים. חשבונות הנאמנות נוהלו באופן פרוץ לחלוטין, ללא כל בקרה מינימלית, תוך הפרת הוראות החוק וזכויות התובעים. מתוך חשבונות הנאמנות בוצעו משיכות והעברות שונות ללא כל בקרה, כאשר לתובעים לא היו כל בטוחות לגבי כספיהם – תוצאה נוספת של רשלנות המיוחסת לעורכי הדין.
בתביעה נטען לגבי הרצוג-פוקס-נאמן נטען בתביעה, כי הוא טיפל בשש עסקות, וקיבל של 1.5 מיליון שקל, אך קיזז לטובתו שכר טירחה בגובה של 1.1 מיליון שקל. התובעים טוענים כי הממונה על חוק המכר קבע שהיזמים חייבים להעניק להם ערבות בהתאם לחוק המכר וקנס אותם בסכום של 10 מיליון שקל בגין הפרת חובה זו, קנס שבוטל מאוחר יותר כדי לא לפגוע בנושים – אך כאמור, משרד הרצוג לא וידא שיקבלו ערבויות כאלה.
התובעים טוענים לגבי ויגודה, כי מתוך 37 מיליוני השקלים שקיבל – נותרו בחשבון הנאמנות רק 16 שקל, לאחר שהוא העביר 28 מיליון שקל לחשבונה של החברה היזמית. בנוסף, 5.3 מיליון שקל נוספים הועברו לחשבון שלה, שבו הוא ערבב בין פרויקטים שונים. לגבי לובושיץ הם טוענים, כי בחשבון נותרו רק 2 מיליון שקל, לאחר ש-114 מיליון שקל נמשכו שלא כדין. טרם הוגשו כתבי הגנה.
עוד כתבות
המלצות נוספות