מדוע בית העלמין לא נגיש לתחבורה ציבורית ראויה?
פחות מחודש אחרי שפרסמנו כי הסדרת הגישה וחציית הכביש אל הכניסה הדרומית לחלקות החדשות בבית העלמין עדין לא הוסדרו על ידי העירייה, תושבים ותיקים החלו להלין על קשיי גישה לבית העלמין באשדוד – עיקר הטענות: מרוב חלקי העיר, לא ניתן להגיע לבית עלמין ללא החלפת קווים ואם חפצה נפשכם לחזור משם לתחנת הרכבת, תחפשו מונית
בית העלמין באשדוד
האם בית העלמין באשדוד הוא סוג של מוקצה? תושבים רבים הלינו לאחרונה על הסכנות האורבות בכניסה הדרומית לו ועתה מתברר שיש גם טענות על התחבורה הציבורית הדלה שמגיעה לאיזור. בבדיקה שערכנו מצאנו כי אכן ההגעה לבית העלמין סבוכה למי שאין לו רכב.
כך למשל, אם חפצה נפשכם להגיע לבית העלמין מתחנת הרכבת היחידה בעיר, אתם תוכלו לעשות כן, עם קו 26, רק החל מהשעה 12 בצהריים, פעם בשעה ולפרקים פעם בחצי שעה לקראת שעות אחה"צ והערב. מנגד, אם תרצו לחזור משם לרכבת, אתם בבעיה. התחנה הקרובה ביותר למתחם (של קו 26) נמצאת כרבע שעה הליכה ממנה, אבל אם מדובר בקשישים, הדבר לא ריאלי. מה נשאר להם לעשות? ללכת ברגל כשעה או להזמין מונית בעבור 7 דקות נסיעה לכל היותר, שתעלה להם 70-80 ₪.
תושבת העיר, שאיבדה את אחיה לאחרונה פשוט מתקשה לעלות לקברו לאור המצב: "עד האסון שפקד אותנו, לא ידוע שזה קיים בכלל אבל מתברר כי אין שום תחבורה ציבורית מבית העלמין לרכבת או לכל אזור באשדוד. האופציות שיש לי הן הזויות אז מה שנשאר לי זה רק לקחת מונית. למה? ככה ראש העיר קבע כנראה. אחרי שאני מבקרת בקבר של אחי אין לי אך לחזור לרכבת או לכל אזור באשדוד כי לא קיימת תחבורה ציבורית".
תושבת נוספת, בת 66, אמרה לנו: "בניגוד לתחבורה ציבורית, פנסיונרים חייבים לשלם מונית. לא מספיק שהפנסיה שלנו קטנה, בנוסף ראש עירית אשדוד עושה לנו עוד יותר חיים קשים. לא מספיק הכאב שלנו מהאובדן, עכשיו גם זה עלינו.לא ביקשנו ארמונות, בסך הכל תחבורה ציבורית מבית העלמין לרכבת כי לשלם על מונית בכל פעם זה יקר מדי. לפעמיים יש כמה אנשים שם, אז לוקחים ביחד מונית אבל לפעמיים אין אנשים אז אני משלמת מחיר מלא".
כאמור, טענות אלו מצטרפות אל הגישה לכניסה הנוספת שהוקמה בחלקות החדשות בחלקו הדרומי של בית העלמין. אותה גישה טרם הוסדרה סופית ומהווה סכנה ברורה להולכי הרגל אשר נאלצים לסכן נפשם בחצייה של הכביש המהיר ללא מעבר חציה או רמזור במקום. אגב, גם עשרות האנשים שחונים את רכביהם במגרש החניה המוסדרנאלצים ללכת עשרות מטרים על רצועת קרקע חולית צרה הצמודה לכביש הסואן.
חבר המועצה לשעבר, ולדימיר בורודה, התייחס למצב: "אני לא פעם העלתי נושא הזה במסגרת של תוצאות מאוד בעיתיות של רפורמה תחבורתית בעיר. הרבה מאוד אנשים התלוננו וממשיכים להתלונן על אי נוחיות, בלבול וזמני המתנה וזמני נסיעה ארוכים מידי. הרבה יותר ארוכים ממה שהיה קודם. אינספור פניות לעירייה ולכצנלסון אישית לא נתנו מענה. ספציפית לגבי נסיעה לבית עלמין. לא יתכן שבעיר בעלת רבע מיליון תושבים, ביניהם הרבה אנשים ללא כלי רכב פרטיים, הרבה מבוגרים, קיים קוו אחד לבית עלמין. ז"א שברוב שכונות העיר לא ניתן להגיע לבית עלמין ללא החלפת קווים. לא מבין על איזה עיר חכמה, על איזה איכות. דבר נוסף, מעבר חצייה לבית עלמין מכיוון רובע ג'. הוא פשוט לא קיים, ילדים, אנשים מבוגרים נאלצים לחצות אותו בריצה. כביש מהיר מסוכן מאוד, אין שום רמזור, אין שום תמרור, אין אפילו פסי האטה. איפה וועדת תחבורה של עירייה? מתי פעם האחרונה היא התווספה? מוזר מאוד התייחסות זו. רק מילים ואפס מעשים".
מהעירייה וממשרד התחבורה טרם נמסרה תגובה.
עוד כתבות
המלצות נוספות