עולים למחוזי בירושלים: הורי התלמיד בן ה-12 שנפגע מהתעללות מול עיריית אשדוד ומנהל החינוך
הבוקר מתקיים בבית המשפט המחוזי בירושלים דיון דחוף במעמד הורי התלמיד בין ה-12 שנפל לפני חודשיים קורבן להתעללות מינית ופיסית על ידי תלמידים הלומדים בבית ספרו, ומאז המקרה הוא נותר ספון בביתו ללא מסגרת. מול ההורים יעמדו מנגד נציגי מנהל החינוך בעיריית אשדוד, מיוצגים ע"י הלשכה המשפטית. האם יימצא פתרון למצב?
בית משפט המחוזי בירושלים (צילום מתוך אתר הרשות השופטת)
הוריו של הילד שנפגע מהתעללות מינית, פיזית ונפשית מעלים הילוך ויגיעו לבית המשפט המחוזי בירושלים אל דיון בלשכת השופטת ענת זינגר, בליווי עורך דינם- עו"ד אסף פריאל ממשרד ארנון, תדמור-לוי, שמייצג את הילד בהתנדבות (פרו-בונו), זאת לאחר אוזלת היד בטיפול במקרה מטעם כל הגורמים לטענתם – עיריית אשדוד, מנהל החינוך, הנהלת בית הספר ומשרד החינוך.
אל בית המשפט הם יגיעו עם המלצות מפסיכיאטרית, שבמפגש עימה תיאר לה הילד הפגוע את הפגיעה המינית שעבר, ממנה מתעלמים הגורמים המוסמכים. לאחריה, קבעה חד משמעית כי נחוץ להחזיר את הילד לשגרת לימודים כדי להבטיח את בריאותו הנפשית ובמקביל לוודא את הרחקת הילדים הפוגעים. המלצתה הגיעה לאחר אבחון שנוי במחולקות מטעם בית לין, בו נחקר הילד הפגוע אולם השיחה לא נערכה ע"י גורם שמתמחה בטיפול באוטיסטים, וכן בדיעבד גילו שמדובר היה בשיחה עם עובדת סוציאלית לפי חוק הנוער ולא עם חוקר/ת כמתחייב בנסיבות.
מטעם הגורמים השונים ה"פתרון" שניתן היה תוכנית "מוגנות" שהופעלה לפי הטענה כדי להגן עליו, אולם זאת לא מנעה מפגש שלו בתוך שטח בית הספר עם הילדים הפוגעים. ההחלטה מטעם הגורמים השונים- הייתה בתחילה בידי מנהל החינוך של עיריית אשדוד והוחזרה למנהלת ולמשרד החינוך, היא שלא להרחיק את הילדים הפוגעים מבית הספר. הובטח שלאחר שיתקבל דו"ח החקירה מבית לין, אשר מונה לבדוק את הארוע, תיבדק שוב ההחלטה, אלא שההחלטה נותרה כפי שהייתה וכך גם המצב – הילד הפגוע נותר בביתו והפוגעים פוקדים את בית הספר תחת מעטה ה"מוגנות".
ההורים כאמור פנו למבקר המדינה בבקשה לקדם תהליכים ונענו כי הנושא יקודם ביום 27 בדצמבר, שכן הילד שוהה בביתו מעל חודש וללא טיפול או מסגרת לימודית מאז אירע המקרה ביום 1 בנובמבר וסובל מפוסט טראומה. הדיון (המקדמי) בעתירה שצפוי להתקיים מחר. כבר במעמד זה, תוכל השופטת להכריע בעתירה, לחלופין תוכל לתת לצדדים הוראות שיש בהן כדי לייעל את ההליך.
עולים לירושלים. הוריו של התלמיד הפגוע (צילום: אשדודי)
אלו"ט – האגודה הלאומית לילדים ובוגרים עם אוטיזם הגישה בקשה רשמית ודחופה להצטרף לדיון, כ"ידיד בית המשפט" בעתירה התלויה ועומדת לפניו בתיק זה על מנת שהמבקשת תוכל להביא בפניו את עמדתה ומומחיותה בסוגיה הנדונה בתיק האמור.על מנת לתמוך במשפחתו של הילד הפגוע.
עו"ד אסף פריאל ממשרד ארנון, תדמור-לוי המייצג את הילד בהתנדבות (פרו-בונו), מסר בתגובה:
"לאחר שהניסיונות שלנו לקבל מענה מכל הגורמים הרלבנטיים, ובראשם הנהלת משרד החינוך, לא צלחו – עתרנו בלית ברירה לבית המשפט. אנו מבקשים מבית המשפט להורות לגורמים המוסמכים לפעול להשבתו של הילד הנפגע לבית הספר ולחייו, לאחר שהילדים שפגעו בו יורחקו מבית הספר. כפי שקבעה מומחית שאבחנה את הילד הנפגע, אם ישוב לבית הספר כשהילדים הפוגעים נמצאים שם מצבו העדין עלול להידרדר עוד יותר. מטבע הדברים לא אוכל לפרט, מטעמים של צנעת הפרט, ובשים לב לכך שהילד הנפגע הוא קטין חסר ישע, אשר נמצא על הרצף האוטיסטי. בית המשפט נעתר לבקשתנו לקבוע דיון דחוף בעתירה. אנו נחושים להיאבק על זכויותיו של הילד הנפגע לחזור למסגרת הלימודים בתחושת ביטחון".
פנינו לדוברות עיריית אשדוד ושאלנו "האם לדעת מנהל החינוך לא היה מנוס מלהגיע לערכאות משפטיות בסיפור טרגי שכזה?" בתגובה לשאלתנו נמסר: "נחכה לדיון".
עוד כתבות
המלצות נוספות
07:33 | 12/12/2024