הבוקר אצל 'פאולה וליאון' > ריקי כהן בנלולו מאשדוד על עליית המחירים
ריקי כהן בנלולו (46) , פעילה בפורום המאבק לדיור הציבורי מאשדוד, הגיעה הבוקר לתכנית של "פאולה וליאון" בקשת 12 למחות על עליית המחירים ויוקר המחייה. לאות הזדהות עם מאבקה - באולפן עומעמו האורות, במחאה על עליית מחירי החשמל ועל ניתוקו למאות משפחות המפגרות בתשלום
כהן בנלולו הבוקר אצל 'פאולה וליאון' (צילום מסך: אוראל שיטרית)
תכירו את ריקי כהן-בנלולו, תושבת אשדוד אקטיביסטית וממובילות המאבק למען דיור ציבורי בישראל ומימוש הזכות הבסיסית לקורת גג.
לאחרונה, זכתה בפרס סמי מיכאל הניתן ליחידים התורמים לחברה בכל הקשור לצמצום פערים חברתיים ולמתן שוויון הזדמנויות לשנת 2021.
כהן-בנלולו השכילה להפוך את מאבקה הפרטי בתחום זה למאבק משמעותי ברמה הארצית של כלל מחוסרי הדיור למען חברה צודקת. במסגרת פעילותה זו שימשה כהן בנלולו פה לרבבות ישראלים חסרי בית. בתוך כך פועלת כהן בנלולו בנחישות ובעקביות למען מתן שוויון הזדמנויות ולמען קיומה של חברה הוגנת כלפי אוכלוסיות מוחלשות שונות ובהן חסרי אמצעים, נכים ונשים נפגעות אלימות.
במקור נולדה בירושלים. ריקי היא אישה גרושה ואם חד-הורית לחמישה ילדים, שנאלצה בעצמה להתמודד מול הקושי שבחיפוש דיור ציבורי. ךאשדוד הגיעה לפני 6 שנים, כדיירת בדיור הציבורי ומאז היא מתגוררת כאן בעיר ומובילה מכאן את מאבקה ברמה הארצית. "אני חיה בעוני ומתגוררת בדירה של הדיור הציבורי באשדוד", היא מסבירה.
מה הסיבה לשמה התראיינת הבוקר אצל פאולה וליאון?
ה'טריגר' היה השיח על עליית מחירי הלחם, אבל אי אפשר להישאר אדישים לעליית המחירים הכללית שיש לנו פה בארץ. יש לא מעט אנשים שהמדינה מנתקת להם את החשמל ונחמד שמדברים על עליית מחירים של מוצרים בסיסיים ברשתות השיווק, לצערי יש כאלו שלא נכנסים למקומות כאלה מפני שהם לא יכולים להרשות לעצמם. הם חיים מתרומות, משאריות בפחי זבל, גמ"חים והגעתי לתכנית כדי להשמיע את קולם".
קרדיט: כרמן אלמקייס עמוס
חשבת להיכנס לפוליטיקה?
"האמת היא שאני כל כך עסוקה במאבקים כך שלא התפניתי לזה, כמו כן אני חוקרת תוך כדי ברמה אקדמאית את נושא העוני… 99% ממה שאני עושה בתחום הוא בהתנדבות".
מתי התחלת באקטיביזם שלך כנגד המאבק לדיור ברמה הארצית?
"איך שפירקו את מאהל המחאה ברוטשילד בתל אביב. לצערי המדינה שלנו מסירה אחריות ויש לנו כאן מודל, אם אפשר לקרוא לו מודל… שלא קיים באף מדינה אחרת בעולם. מדברים פה על משבר האקלים העולמי ועל גלי חום אימתניים בכל העולם… מה עושה אדם ללא דיור במצבים הללו? או כאלו שלא יכולים לקרר את הבית שלהם בקיץ או לחמם בחורף? ההסתכלות צריכה להיות רחבה יותר וחייבים לתת מענה לנתח גדול מהאוכלוסיה שלא מקבל מענה וטיפול ראוי".
מה המצב נכון להיום באשדוד?
"באשדוד 'עמיגור' פועלת אולם לצערי יש תור לא קטן של דיור, בעיקר אימהות שמתקשות למצוא דירות לשכירות, גם כשיש אמצעים אגב, לא תמיד מוכנים לתת להן אף לא סיוע קטן מהמדינה, גם אם יש להן זכאות. יש באשדוד כיום דרישה לכ- 1800 דירות, רשימה של כ- 300 ממתינים, אבל הסיפור הוא לא רק מי שממתין כי מלא לא עומדים בקריטריונים אז מקבלים סיוע בשכר דירה ביניהם גם חד הוריות, נכים וכו'. כך למשל – נכה מקבל 770 ש"ח בלבד כסיוע בשכר דירה".
מסמך מתוך "מרכז המחקר והמידע"
עוד כתבות
המלצות נוספות