חרדים לגורל העיר: מה משמעות התייצבות אגודת ישראל מאחורי לסרי?
אתמול זכה ראש העיר הנוכחי ד"ר יחיאל לסרי לתמיכה רשמית של "אגודת ישראל", הזרם הפוליטי החרדי-אשכנזי בראשות השר יצחק גולדנקופף, שהצהיר בשידור כי נציגיו הגיעו להסכמות עם ראש עיריית אשדוד, בין השאר בנושא השבת. מה הובטח ע"י לסרי בתמורה לתמיכה? האם ראש עיר שנתמך ומחוייב לציבור בוחרים אחד ויחיד - עדיין יכול להיחשב כראש עיר לגיטימי? בכתבה הבאה ננסה להסביר מה משמעות התמיכה והאם מדובר בכלל בבשורות טובות ללסרי? לשאר תושבי אשדוד כנראה שפחות.
תמיכת החרדים-אשכנזים הן בשורות טובות ללסרי? כלל לא בטוח. ראש העיר יחד עם סגן ראש העיר הרב יחיאל ויינגרטן
"אשדוד לא תהיה טבריה2": אמש הודיעה "אגודת ישראל", הגוף הפוליטי הבכיר בקרב הציבור החרדי-אשכנזי, כי מועמדה בבחירות הקרובות לראשות העיר באשדוד יישאר ראש העיר הנוכחי, ד"ר יחיאל לסרי.
על אף שניסיון העבר מלמד כי למרות ההצהרה הרשמית אין מדובר בסוף פסוק כשמדובר בפוליטיקה החרדית-אשכנזית (ותוכלו לשאול את אלה שתמכו בראש העיר המיתולוגי צבי צילקר ז"ל בבחירות 2008, כאשר החרדים שינו דעתם מס' ימים לפני הבחירות והעניקו את הניצחון ללסרי), הרי שמדובר במהלך משמעותי מאד בשאלת הבחירות המקומיות הקרובות.
לסרי, שמצבו הריאלי בסקרים ללא תמיכת החרדים בכי רע, יכול עתה לחזור ולהאמין כי ביכולתו להעפיל אל הסיבוב השני. מצד שני, בקרב שאר הציבור בעיר – הוא הופך רשמית ל"מועמד לא לגיטימי" , שאינו יכול ואינו מסוגל לייצג נאמנה את כלל הציבורים והקהילות בעיר.
הסבר:
על אף שלסרי משקיע את מרבית זמנו ומרצו בחיזור אחר כל רב וחצר בסביבה, לא בטוח בכלל כי תמיכת הזרם החרדי-אשכנזי אכן מיטיבה אתו – אולם למעשה מדובר בחיבוק דוב פוליטי שהוא בבחינת מהלך אין-ברירה, מאחר וללסרי לא נותר אף אחד לצדו, למעט החרדים האשכנזים.
יחיאל לסרי, שלפני 5 שנים נהנה מתמיכה מוחלטת של כלל הציבור החרדי בעיר (ספרדי ואשכנזי), יחד עם 7-8% תמיכה בלבד בקרב שאר אשדוד (ורבים מהם כבר מזמן אינם נמנים על תומכיו, בלשון המעטה) – הצליח לגייס בקושי רב את ה40% הנדרשים לבחירה בסיבוב הבחירות הראשון.
כמו כולם, גם לסרי יודע שבסיבוב שני – נדיר ביותר שראש עיר מכהן נשאר על כסאו.
לסרי נתון בלעדית למרותו. סגן ראש העיר הרב יחיאל ויינגרטן
ה"סטטוס-קוו" של צביון החיים האשדודי בסכנה:
קשה לראות כיצד ראש עיר לא אהוד בעליל, המסתמך למעשה בלעדית על קולות המגזר החרדי-אשכנזי, שנציגיו במועצת העיר "לקחו אותו בשבי" לאורך כל הקדנציה האחרונה ומתגאים ב"הישגים" דוגמת סיכול פרויקטים של התחדשות עירונית, סיכול בניית הגלגל ענק, עיכוב פתיחת הקאנטרי (שלמעשה מוכן לפתיחה כבר זמן רב) ועוד… מצליח לשחזר את "ההישג" שלו מבחירות 2018, כאשר בזכות 300-400 קולות בלבד הצליח לזכות בכהונה נוספת בראשות העיר.
כעת, מקץ 5 שנים בהן העיר אשדוד הלכה אחורה כמעט בכל תחום אפשרי, לאחר שתנועת ש"ס התנערה ממנו זה מכבר וגם "ברחוב האשדודי" כמעט ולא ניתן לראות מי נותר בעדו (למעט כמה עובדי עירייה מאוימים או בני משפחה של גורמים הסמוכים על שולחנו שמגיבים בעדו בפייסבוק) – ניתן להכריז רשמית:
ד"ר יחיאל לסרי לא יישאר ראש עיריית אשדוד.
ולהלן הסיבה:
מרגע שד"ר לסרי מעמיד עצמו לבחירה בתור מועמד של תת-מגזר חרדי-אשכנזי, כזה שאינו מעוניין בפשרות ואינו מכיר במושג ה"סטטוס-קוו", ואף מצהיר בגלוי כי הוא מעוניין להפוך את אשדוד לעיר חרדית, הרי שהוא הפך באותו הרגע מועמד חסר כל לגיטימיות להמשיך ולכהן כראש עיר בעלת אוכלוסייה מגוונת כמו של אשדוד.
אם יש דבר אחד עליו מסכימים פה אחד כל המועמדים לראשות העיר מלבד יחיאל לסרי – הוא כי ה"סטטוס-קוו" האשדודי הוא הבסיס לעצם הווייתה של אשדוד כעיר אותה כולנו מכירים ואוהבים ומעוניינים להמשיך להתגורר בה – אנו, משפחותינו וחברינו.
ברק סרי, המועמד לראשות העיר הנהנה מתמיכת גורמים בש"ס, לצד תמיכה מצד קהלים נוספים מקרב הציבור האשדודי, מצהיר מעל כל במה כי הוא "נאמן לצביון החיים האשדודי- זה המכבד את המסורת אך מקדש גם את חופש הפרט", ואם לומר את האמת, תנועת ש"ס הספרדית מעולם לא חיפשה לכפות דבר על פני הציבור הכללי בדומה לזרם החרדי-אשכנזי, שניצל את מרותו המוחלטת על ראש העיר כדי לסכל שורת פרויקטים במגוון תחומים.
חברת המועצה עו"ד הלן גלבר, המועמדת לראשות העיר ומנהלת קמפיין בעל אופי חילוני מובהק אולם דואגת להזכיר כל העת כי היא מגדירה עצמה כ"אישה מסורתית", תקפה בחריפות את לסרי: "יצא המרצע מן השק , על מנת לקבל את תמיכת אגודת ישראל הבטיח לסרי להפוך את אשדוד לעיר שסגורה בשבת כפי שאמר השר גולדקנופף". אמרה גלבר .
גם חבר המועצה עו"ד חנוך דרך-ארליך, המועמד אף הוא לראשות העיר, תקף בחריפות רבה את ראש העיר. בפוסט שהעלה בעמוד הפייסבוק שלו הציג חנוך את הסרטון בו השר יצחק גולדנקופף, הדמות הפוליטית הבכירה ב"אגודת ישראל", כתב עו"ד דרך-ארליך את הדברים הקשים הבאים:
"השם ישמור!
תושבי אשדוד. עצרו. צפו.
תקשיבו לאדון הזה. ואז תקשיבו שוב פעם.
אנו חוזים בתחילתו של מסע הלוויה של העיר אשדוד.
הד״ר לסרי, שהתחייב להציל חיים בעבר – הוא הקברן.
תושבי אשדוד החילונים, הם המתנדבים לחפור את הקבר. אלה שיישארו אחרונים, גם יניחו אבן וגם ישבו שבעה על עיר ים שהייתה ואינה.
בעצם, זה לא התושבים שחופרים את הקבר
אלה הם המתמודדים לראשות העיר, גלבר, לחמני , איווט הקטן ו״הבולדוזר״
ששוב ושוב מפצלים את הקולות ולא סופרים את התושב.
גסיסתה של עיר. מוות ביסורים או מוות מהיר?
יש בכלל נוסח לקדיש על מותה של עיר?"
דוגמאות לשלל תחומים בהם הנציגים הפוליטים של אגודת ישראל נותנים את הטון בלעדית: פרויקטים של תיירות, התחדשות עירונית, תרבות ופנאי ועוד:
דוגמא לשלל תחומים בהם הנציגים הפוליטים של אגודת ישראל נותנים את הטון בלעדית: פרויקטים של תיירות, התחדשות עירונית, תרבות ופנאי ועוד
דרישה בציבור: מה הבטיח לסרי לאגודת ישראל בהסכמים ביניהם?
תמיכה פוליטית בראש עיר, ואת זה יודע כל ילד, אינה מגיעה בחינם.
השר גולדנקופף הצהיר בשידור חי אתמול כי "נעשה הסכם קואליציוני קשוח" בין נציגיו הפוליטיים לבין לסרי בנושא חילולי השבת ("הלוואי ואשדוד הייתה עיר חרדית"), וכעת נשאלת השאלה – מה כבר הובטח להם על ידו בתמורה לתמיכתם?
ראש העיר יחיאל לסרי הסכים לשלם לאגודת ישראל מחיר בל יתואר בתמורה לתמיכתם (בניגוד לברק סרי, מועמד בולט אחר לראשות העיר שלא הסכים לתנאים אותם הציבו בפניו וסירב לעשות זאת). בשבועות הקרובים ייחשף כאן מחיר התמיכה של אגודת ישראל בלסרי – והציבור יוכה בתדהמה, ובספק אם יימצא מישהו בקרב הציבור האשדודי הרחב שיתמוך בלסרי לאחר מכן.
ציינו זאת בעבר ונציג זאת גם בהמשך : ראש העיר יחיאל לסרי כבר מזמן אינו ראש העיר של כלל תושבי אשדוד, אלא משרת את האינטרסים הפוליטיים של תת-מגזר חרדי ספציפי:
בעצם התייצבותו לצד חברי המועצה החרדים של אגודת ישראל בהתנגדות לפרויקטים של התחדשות עירונית – הוא תורם להמשך התחרדותם של רובעים שלמים בעיר.
בעצם עיכוב פתיחת הקאנטרי לו חיכו באשדוד מעל 20 שנה טרם הבחירות, ללא כל סיבה הגיונית עם ביסוס במציאות, הוא פוגע בציבור עצום של תושבים.
עמידתו מנגד אל מול קריסת פרויקטים תיירותיים דוגמת "הגלגל ענק" בטיילת החוף – פוגעת בשאר תושבי העיר ובסיכוי שלה למשוך תיירים ומבקרים מבחוץ.
ולצערנו קיימים עוד אינספור דוגמאות.
ראש עיר של עיר מיוחדת ומורכבת כמו אשדוד, אינו יכול להיות שבוי בידי ציבור בוחרים אחד ויחיד, גדול ככל שיהיה.
מועמד/ת לראשות העיר שלא יציגו כי ביכולתם לחבר בין הקהילות והציבורים השונים בעיר ולקבל את תמיכתם – לא יוכל להיות מועמד לגיטימי לתפקיד.
מי היה מאמין לפני 20 שנה שטבריה תהפוך להיות עיר רפאים? צילום: דוידי ורדי, מתוך אתר פיקיויקי
עוד כתבות
המלצות נוספות
15:22 | 29/10/2024