מגוייסים בעל כורחם: עובדי עירייה ומורים נדרשו לסייע בקמפיין ראש העיר
בעוד שביצועי מערכת החינוך באשדוד כושלים ורחוקים מלהשביע רצון מבחינת ציוני הבגרויות, האלימות הגואה ואינספור טענות הורים על התנהלות כושלת של מנהל החינוך – בעיריית אשדוד יש מי שדואג "להפעיל ולהשתמש" בעובדי המנגנון העירוני ובמורות במערכת החינוך כדי להפיץ נתונים מטעמם בקבוצות הוואטסאפ של ההורים. חוקי? לא בטוח, אבל את העירייה זה בוודאי לא מעניין. סגנית ראש העיר לשעבר שרון מרק בתגובה לנתונים: "לאחר הבחירות נחליף את מנהל החינוך ונביא בשורה ניהולית וחינוכית חדשה לעיר!"
מערכת חינוך כושלת, בוודאי לא "בשורה הראשונה של ישראל". ראש מנהל החינוך אריה מימון יחד עם ראש העיר ד"ר יחיאל לסרי
עובדי העירייה והמורות הפכו ל"עובדים בכפייה" בשירות קמפיין ראש העיר?
כפי שעולה באופן ברור מהסקרים שעורכים המועמדים השונים לקראת הבחירות הקרובות שייערכו בסוף אוקטובר, נושא החינוך כידוע הוא אחד הנושאים הנחשבים "נקודת תורפה" משמעותית אצל ראש העיר הנוכחי, ד"ר יחיאל לסרי.
בניגוד לסיסמת הבחירות של לסרי כי "אשדוד בשורה הראשונה של ישראל", נתוני החינוך רחוקים מלהיות משביעי רצון.
כאן באתר 'אשדודי' פרסמנו לאורך השנתיים האחרונות אין ספור כתבות וידיעות ששיקפו את המציאות העגומה של מצב החינוך בעיר: ציונים נמוכים בבגרויות, מקרי אלימות מושתקים, חרמות בין תלמידים שלא זכו לטיפול הולם מצד הצוות החינוכי, ועד הורים עירוני שמוחה על סתימת פיות ועוד.
לצד נושאי התחבורה, הדיור, התפקוד הכושל של סביבת ראש העיר ועוד – בקמפיין של ראש העיר הנוכחי מבינים כי חוסר שביעות הרצון (בלשון המעטה) של אלפי הורים שילדיהם נמצאים במערכת החינוך העירונית מהתנהלות מנהל החינוך בעיריית אשדוד (בראשות אריה מימון מקורבו של לסרי) – עלול להביא אותם "לסגור חשבון" איתם בקלפי.
אז מה עושים? מעוותים נתונים, מבצעים מניפולציות כאלה ואחרות ומציגים נתונים חלקיים, משחקים עם הגרפיקות והטבלאות וכו', אבל זה תמיד עשו ויעשו כולם.
אולם המצוקה בעקבות הירידה בסקרים לקראת הבחירות המתקרבות נותנת אותותיה, ובשעות האחרונות עשרות עובדי עירייה ולא פחות חמור מכך – מורות במערכת החינוך העירוני – קיבלו "הוראה" לשתף בקבוצות הוואטסאפ שלהם את הקישור לקמפיין ראש העיר המבקש להציג את מערכת החינוך באשדוד כלא פחות מאשר "מצטיינת".
מורה ששוחחנו עמה אמרה כי הרכזת בבית הספר הודיעה להן כי הן מתבקשות לשתף הלאה את הקישור: "היא הסבירה לנו שמהעירייה מסרו כי על כולנו לשתף את הקישור בקבוצות הוואטסאפ של ההורים. ברור לנו שזה פוליטי לגמרי, אבל אף מורה לא תרצה לעלות על הכוונת שלהם אז שולחים ושותקים".
בקרב עובדי העירייה, ככל הידוע לנו, לא ניתנה הוראה חד משמעית לשתף את הקישור, אולם כאן העניין הוא אחר: פרסמנו בעבר על החוזר שיצא מעיריית אשדוד לעובדיה האוסר עליהם להשתתף בכל פעילות פוליטית מכל סוג שהיא.
לא סוד הוא, שבמטה הבחירות של ראש העיר נמצאים עובדי עירייה (חלקם בכירים ביותר, דוגמת יו"ר ועד העובדים הגב' איריס נפתלי).
וכעת נשאלת השאלה (הרטורית) – האם אין בשיתוף הקישור מעין השתתפות בפעילות פוליטית?
שרון מרק: "האם בגרות בסיסית מספיקה לתושבי אשדוד?"
בדקנו את האתר "שקיפות בחינוך" של משרד החינוך. מתוך שפע הנתונים חילצנו בקלות כמה נתונים שהעירייה מזכירה ומתגאה בפרסומים שלה, והאמת? זה לא נראה כל כך טוב:
אחוז הזכאים לבגרות מצטיינת בעיר הוא 9.1% ורק 16% זכאים ל-5 יחידות מתמטיקה.
גם באנגלית אשדוד מתחת לממוצע הארצי.
לדברי שרון מרק, סגנית ראש העיר לשעבר ומי שמבקשת להוביל מהפיכה במערכת החינוך העירונית, "זה אומר שרובו המוחלט של הילדים בעיר יתקשו בהמשך להשתלב בהייטק ובמשרות הרלוונטיות למאה ה-21."
"האם בגרות בסיסית זה מספיק טוב לתלמידי אשדוד?", שואלת מרק ומוסיפה: "רשויות חזקות – כבר מזמן לא מסתכלות על בגרות כמדד עיקרי או לא מסתכלות עליה בכלל."
"אי אפשר למדוד את כל התלמידים באותו אופן ולצפות לחינוך שונה לפי הצורך. דרושה באשדוד מהפכה תפיסתית שלמה של כל מערכת החינוך, וכולי תקווה כי לאחר שננצח בבחירות הבאות – נשלח הביתה את האחראים לכשלים במנהל החינוך העירוני ונביא בשורה ניהולית וחינוכית חדשה לעיר".
מבקשת להביא בשורה חינוכית חדשה לאשדוד. שרון מרק.
קצת "נתוני אמת" של מצב החינוך בעיר (נתוני תשפ"א)
עוד כתבות
המלצות נוספות
13:00 | 12/09/2024