דייר לא מוגן: קשיש עם ליקוי ראייה ללא ממ"ד מבקש פיתרון
מאז פתיחת המלחמה, אגף הרווחה בעיריית אשדוד מקבל פניות רבות מאנשים הזקוקים לסיוע, הסברים ושינוע למקום חדש ומוגן יותר ולמרגה הצער רבים נותרים ללא מענה. אחד מהפונים אל האגף הוא לב טרויצין (70), לקוי ראיה שגר בדיור ציבורי, בקומה השניה, ללא חדר מדרגות. הבקשה שלו לעבור למקום מוגן יותר נענתה בשלילה על ידי משרד הבינוי וכעת הוא מקווה לפיתרון שיציל אותו מהמצב. סופיה ביתו מסבירה: "גם אם ירצה, הוא לא יכול להגיע למרחב המוגן תוך 45 שניות''. בעירייה לא מגיבים והקשיש נותר בביתו
הדירה ברחוב אחי אילת 24 . אין ממ"ד או מרחב מוגן נגיש
לב טרויצין בן ה-70 מתגורר ברחוב אח״י אילת 24 שברובע א'. המלחמה תפסה אותו במצב מורכב מאחר ומדובר באדם לקוי ראייה, עם מחלת לב שעבר ניתוח לב פתוח וכרגע גר בדיור ציבורי, בקומה שנייה, בבניין ללא חדר מדרגות. סופיה ביתו שמלווה אותו ניסתה לאחרונה לעשות הכל על מנת שהוא יעבור למקום מוגן יותר אך בינתיים זה לא יצא לפועל.
כבר בימים הראשונים של המלחמה, נגרם נזק לדירה של טרויצין לאחר שטיל יורט ורסיסיו פגעו במבנה- קיר נסדק וחלקי דלת נשברו. סופיה בתו מספרת כי הם יצרו קשר עם האגודה למען עיוור, שם שוחחו עם אביה דרך מתורגמן, שאלו אם אפשר להמשיך לגור באותה דירה, והאב ביקש עזרה בהעברתו לדיור עם מרחב מוגן. "המתרגמת אמרה לו שלגור בדירה עם ממ"ד זה מותרות בימינו. אני לא יודעת אם היא תרגמה את בקשתו נכון, או פשוט הוסיפה מעצמה את המשפט הזה". אמרה לנו סופיה והוסיפה: "הם יודעים שלאבא יש חברה, היא גם נכה, כל מה שהם הציעו, היה לעבור לגור ביחד, היא גרה בדיוק בכזה בניין, ברובע ב'".
מה עשית אחר כך?
"ביקשנו מגורים, לפחות בקומת הקרקע, אך משרד הבינוי סירב לבקשתנו. הרופא שלהם בדק את המסמכים הרפואיים של אבא והגיע למסקנה שאין לאבי שום בעיה לעלות ולרדת במדרגות תלולות ומחליקות לקומה השנייה – זה מה יש אבל גם אם ירצה, הוא לא יכול להגיע למרחב המוגן תוך 45 שניות".
אחרי התערבות נוספת שלנו ובדיקת המצב, לב טרויצין קיבל שיחה מהאגודה למען עיוור, בה הוא הבהיר שהוא מבקש לעבור לדירה עם מרחב מוגן או להתפנות מאשדוד, אך אמרו לו שהם לא יכולים לפנות אותו מאחר ורק לתושבי שדרות ואשקלון מגיעה האפשרות, אך הוסיפו כי הם יבדקו מה ניתן לעשות ויצרו קשר עימו בהמשך.
חלק מהנזק בדירה
בעירייה מודעים לסיפור
גם אגף הרווחה העירוני מעורב בנעשה, כאשר רונית צור מנהלת האגף, מודעת לסוגיה.
לא מדובר רק באדם אחד בסיפור הזה, אך הנושא של טרויצין הוא רק סימפטום למצב אליו נקלעו אזרחים ותיקים רבים שפנו לסיוע. חבר המועצה לשעבר, ולדימיר בורודה, מנסה לסייע אף הוא ל-לב טרויצין וביתו, כמו גם לתושבים נזקקים אחרים שיש להם בעיות דומות. הוא התייחס למצב ואמר: "פניתי לרווחה לגבי המקרה של טרויצין. אני יודע שהרווחה העירונית עושה הרבה פעילויות בימים אלו לטובת הקשישים ונזקקים לעזרה. לצערי, ישנם הרבה אנשים שלא נמצאים תחת טיפול של רווחה עירונית עקב חוסר ידיעה של זכויותיהם. אני חושב שזה פספוס של עיריית אשדוד. חייבים לתת יותר מידע הסברתי לאנשים כאלה ולמשפחות שלהם ולא רק בעברית, אלא גם בשפות אחרות. עיריית אשדוד חייבת לספק לתושביה נגישות לשונית מרבית".
עוד הוסיף: "הרבה מבוגרים, במיוחד עולים חדשים, לא מכירים את הזכויות שלהם. ישנם הרבה זכויות והטבות שמגיעות לעולים אבל הם פשוט לא יודעים ולכן לא מקבלים אותם. כל הבעיות מתחדדות במצבי קיצון והיום זה בדיוק המצב. מצד שני, מזל שיש המון אנשים טובים שמתגייסים ומתנדבים לעזור. מה שנעשה כרגע אלו יוזמות פרטיות והרבה התנדבות. הבעיה היא בניהול המערכת. הכל תלוי בחלוקת תקציבים וכאשר החלטות על חלוקת תקציב הינן פחות ענייניות ויותר פוליטיות, זאת התוצאה".
בשורה התחתונה – טרויצין נותר בדירתו למרות הקשיים, ממתין שאולי הרווחה כן תמצא לו מקום אחר אם יתפנה או משהו.
בעירייה בחרו שלא להגיב.
חלק מהנזק בדירה
עוד כתבות
המלצות נוספות