גן פתוח: גם קטנטנים יכולים לפתור בעיות
במפגש עם הסופרת האשדודית טלי מלינוף, ילדי גן 'פטל' רכשו כלים לפתרון בעיות וניהול משא ומתן במסגרת מיזם 'משפחה שכזאת'. "כבר מגיל קטן מאוד אנחנו נדרשים לפתור בעיות ולנהל משא ומתן בין חברים, בין אחים, בין הורים וילדים על עניינים שונים, מורכבים כפשוטים" מעידה הסופרת.

ילדי גן פטל בפעילות המשא ומתן
משא ומתן – גם לילדים: במסגרת המיזם "משפחה שכזאת" בו הורי ילדי הגן, הסבים והסבתות מוזמנים לשתף ולקחת חלק בפעילויות השונות במעון, הסופרת טלי מלינוף, אמא של אופיר, הגיעה בשבוע שעבר למעון "ניצנים"(רובע י"ב).
טלי שיתפה את הילדים בסיפור פרי עטה: "נוי ולאמא יש בעיה", בו מתוארת בעיה משפחתית-במהלך הקראת הסיפור טלי עודדה את הילדים למצוא פתרונות שיתאימו לסיטואציה. 'לנוי ולאמא יש בעיה' הוא ספר הילדים הראשון שכתבה: "נוֹי, אַתְּ יַלְדָּה כָּל כָּךְ חֲכָמָה. אוּלַי יֵשׁ לָךְ רַעְיוֹן אֵיךְ נִפְתֹּר אֶת הַבְּעָיָה?" אימא קוראת לנוי הקטנה לאמבטיה, ובדיוק באותו הזמן נוי רוצה לקרוא סיפור. מה יעשו קודם? כיצד יצליחו להגיע לפתרון שבו שתיהן מרוצות?
הסופרת טלי נתן מלינוף, נשואה ליונתן ואמא של נוי, עידן, ואופיר מתגוררת באשדוד מזה כשנתיים ועובדת כחוקרת ומרצה בניהול ציבורי, חדשנות במגזר הציבורי וקידום well-being, באוניברסיטת בן גוריון ובמכללת הדסה.
טלי מעידה כי: "כאמא, אני בחשיבה מתמדת כיצד להנגיש לילדיי הקטנים את המסרים והערכים המדויקים שחשובים לי וכיצד ללמד אותם מיומנויות שונות. הסיפור "לנוי ולאימא יש בעיה" נוצר כדי ללמד את ילדיי להיות עצמאיים, יצירתיים ומתחשבים ברצונות האחר כבר מגיל קטן וגם או במיוחד תוך כדי ויכוח. כתבתי אותו עבור בתי נוי במהלך הסגר במגפת הקורונה, מתוך מחשבה שאני יכולה למנף סיטואציות יומיומיות כדי להעביר לה מסרים שחשובים לי ולבן זוגי כהורים. אני מאמינה שמסיטואציות יומיומיות ילדים לומדים הרבה, ולא תמיד אנחנו מודעים לאופן שבו אנו מתנהגים ולמידה שבה ההתנהגות הזו משקפת את המסרים שהיינו רוצים להעביר להם. כבר מגיל קטן מאוד אנחנו נדרשים לפתור בעיות ולנהל משא ומתן בין חברים, בין אחים, בין הורים וילדים על עניינים שונים, מורכבים כפשוטים".
על המפגש עם הילדים היא משתפת: "נהניתי מאוד מהמפגש עם הילדים, הבן שלי אופיר התרגש לחלוק עם חבריו את "הסיפור שלנו", נהניתי לשמוע את רעיונות הילדים לפתרונות של בעיות דומות, הקראנו אני והבן שלי אופיר את הסיפור, הסברנו את המסר ובסוף גם הסברנו בקצרה כיצד נוצר ספר. הילדים קיבלו ספרונים קטנים שהכנו מראש לצייר את "הסיפור שלהם". כך שיצאנו עם המסרים: גם קטנטנים יכולים לפתור בעיות וגם קטנטנים יכולים "לכתוב את הסיפור שלהם".
לדבריה של טלי דרורי, מנהלת תחום הגיל הרך בחברה העירונית לתרבות הפנאי" השיתוף בקהילת גני הילדים מאפשר למידה חברתית. תחום הגיל הרך יוזם בשנים האחרונות פרויקטים חברתיים ואחרים המסייעים ביצירת סביבה תומכת, חמה ומעשירה הן לילדים והן לשותפים".
את המפגש מסכמת אורנית אוחנה, המדריכה הפדגוגית של תחום הגיל הרך ומנהלת מעון 'ניצנים', "המפגש עם טלי היווה הזדמנות נהדרת לילדים לשמוע סיפור מרגש משגרת יומם, לשאול שאלות ולדון בתכנים חשובים על תקשורת והבנה במשפחה."

הסופרת טלי מלינוף יחד עם בנה אופיר
עוד כתבות