קבלת שבת – ענבר אברמוביץ
ענבר אברמוביץ, 45, עורכת דין, מגשרת, בוררת, נוטריונית ומרצה. היא עוסקת מעל ל18 שנים בתחום האזרחי ומתמחה בענייני משפחה והגירה. היא הייתה כדורעפנית בעבר, הקימה את הכדורשת הנשי באשדוד באמצעות ה-מאמאנט ועכשיו היא מספרת על השבת האשדודית שלה.
ענבר אברמוביץ, 45, עורכת דין, מגשרת, בוררת, נוטריונית ומרצה.
"קבלת שבת” – פינה המביאה את ההיערכות לסופ”ש של דמויות שונות בעיר והשבוע: ענבר אברמוביץ, 45, עורכת דין, מגשרת, בוררת, נוטריונית ומרצה. היא עוסקת מעל ל18 שנים בתחום האזרחי ומתמחה בענייני משפחה והגירה. היא הייתה כדורעפנית בעבר והקימה את הכדורשת הנשי באשדוד באמצעות המאמאנט. היא גרה ברובע הסיטי, גרושה ואמא לליהי ויהונתן ומתחזקת זוגיות יציבה כבר שנה וחצי – מה היא עושה בסופ"ש? עכשיו היא חושפת.
מתי את מתחילה לתכנן את הסופ"ש?
"לקראת סוף השבוע – בד"כ בחמישי. זה תלוי בלחץ עבודה/ דחיפות ובילדים. זה כולל בעיקר סידורים, עבודה, קניות אחרונות לשבת ובישולים שיכולים להתחיל גם לקראת הצהריים, בהנחה שאני בבית בסופ"ש".
מה מחכה לילדים בשולחן בסוף השבוע?
"כשאני מבשלת זה סוג של תרפיה ויצירה. חובה שיהיו דגים מרוקאים. כל השאר בד"כ זה לפי בחירת הקהל הביתי".
ובשבת מה קורה?
"שקט. אחרי שבוע של ריצות וקפיצות של כולם. קמה לבוקר שקט לחלוטין. בבית לרוב ריח של חמין שמתבשל על הפלטה מיום שישי והילדים ישנים עד מאוחר. מה שמאפשר את השקט הזה חוץ מהשקט ברחוב".
מה את זוכרת מהילדות שלך בשבתות?
"כשהייתי נערה בכיתה יא' / יב' היינו ( החבר'ה) יוצאים לבלות וחוזרים לפנות בוקר. גם אז הבית היה שקט ועם הכניסה אליו תמיד יכולת להריח חמין. לרוב גם הייתי "בודקת" אותו קצת ואז הולכת לישון".
''בשבת אני קמה לבוקר שקט לחלוטין''
מה אנשים לא יודעים עלייך?
"אני מניחה שרוב האנשים לא ממש מודעים לסטטוס שלי ולזה שלמרות שהתגרשתי לפני כמה שנים, נשארנו ותמיד נישאר חברים טובים ומשפחה. דווקא כעורכת דין לענייני משפחה אני יכולה להגיד שתמיד טוב לסיים יפה והכי טוב להישאר בקשר טוב. בייחוד אחרי שנים רבות כל כך כמו שאנחנו היינו ביחד".
ומה לגבי התחביבים?
"לאחר שסיימתי לשחק כדורשת, הייתי חלק מועד ההורים העירוני וכבר מספר שנים אני משמשת כחברת הנהלת איגוד הכדורעף הארצי וכן אחת מעמודי התווך של הייעוץ המשפטי של ויצו באשדוד. בנוסף, אחרי מעל ל18 שנים כעורכת דין עם התמחות בענייני משפחה והגירה ומעל ל14 שנים כמגשרת מוסמכת, בשנה החולפת כחלק מרצון לגוון, החלטתי לשכלל את התחום שלי והוסמכתי כבוררת ( עברתי מעל ל70 שעות לימוד לשם כך ) וגיליתי שמעבר לסיפוק שיש במינוי ובוררות בפועל ועצם השימוש בכלים העומדים לרשותו של בורר ( בכל זאת, בוררות היא סוג של שיפוט אזרחי ), האנשים שפונים לבוררויות קצו בהליכים סבוכים שלעיתים יכולים להשתרע על שנים רבות ושיעדיפו בוררות לא סתם -הם מסיימים את הסיוט שכרוך בהליכים משפטיים בפחות זמן ולעיתים אף בפחות כסף שהיו נדרשים לבזבז בהליך משפטי".
"היום כבוררת אני יכולה להגיד בפה מלא שזה ממש כיף להיות חלק ממשהו חדשני שעוזר לאנשים לצאת מהסחבת הבירוקרטית של בתי המשפט – בעיקר בזמנים כאלו בהם במערכת והשופטים קורסים מעומס והאנשים נהיים עוד מספרים שצריך להוציא מהסטטיסטיקה של התיקים שעומדת על שולחנם".
עוד כתבות
המלצות נוספות