"בלתי מנוצח": עו"ד מסלה מתכוון להתנפל על מועצת העיר בבחירות הקרובות
עו"ד האשדודי והפעיל ציבור הנמרץ עו"ד אייצ'לותם ("אייצ'ו") מסלה, בראיון לקראת התמודדות נוספת על מקום במועצת העיר הקרובה יחד עם תנועת "אופק חדש" אשר הוא ניצב בראשה. בבחירות הקרובות הם היו קרובים מאד להשיג את אחוז החסימה, ולכן הפעם האופטימיות גבוהה במיוחד. עוד בטרם נפתחו הקלפיות, עו"ד מסלה בטוח כי הפעם הקהילה תדע להתגבש ולהתאחד בזמן אמת, וכבר מסמן את המטרה: "בכוונתי לדרוש את תיק השכונות ולהחזירו להיות נושא חשוב ומרכזי הדורש התייחסות אמיתית - ולא רק לשמש כלי ליחסי ציבור כפי שנוהגים בו כעת".
בא עם תכנית סדורה ליום שאחרי הבחירות. לא מתכוון להיות "קישוט" של אפאחד. עו"ד אייצ'לותם מסלה (צילום: אבי רוקח)
הולך עד הסוף: תכירו את עו"ד אייצ'לותם ("בלתי מנוצח" בשפה האמהרית) מסלה, בן 37, נשוי למאיה (מנהלת את משרד עורכי הדין בו הוא שותף) ולהם 4 ילדים. עו"ד מומחה בתחום החברות, נדל"ן וחדלות פירעון.
הוא שירת בסיירת "אגוז", אחת היחידות המובחרות ביותר הקיימות בצה"ל. לאחר שחרורו, במקביל ללימודי המשפטים, עבד עם נוער בסיכון במסגרת מהו"ת באשדוד. עם סיום לימודיו החל התמחות במשרד המשפטים בירושלים, ומ2015 עובד כעורך דין עצמאי.
אייצ'לותם, או כפי שחבריו קוראים לו בקיצור: "אייצ'ו", עלה לארץ מאתיופיה בגיל 12 יחד עם משפחתו, ולאחר תקופת התאקלמות קצרצרה בנהריה – התמקמה המשפחה ברחוב יוספטל שברובע ב' באשדוד.
"הילדות, החברים, כל ההתאקלמות הציונית שלי למעשה.. היא כאן, באשדוד", אומר אייצ'לותם.
"כאן השתלטתי על השפה, כאן קיבלתי את החינוך, לכן כל כך חשוב לי ברמה האישית שגם הילדים שלי יישארו בעיר ויקבלו את כל מה שהם ראויים וצריכים לקבל על מנת להתפתח בחיים, ובדיוק בגלל זה אני החלטתי ללכת לפוליטיקה!".
"הקהילה חייבת להתגבש ולהבין כי רק מאוחדים נשיג את הכוח הפוליטי הרטש לשינוי "
"הקהילה לא צריכה "קישוטים", אלא נציגים שבאים לעבוד עבורם"
אייצ'לותם אמנם רק בן 37, אבל את דרכו הפוליטית החל כבר לפני 5 שנים, כאשר הרשימה למועצת העיר בראשותו ("אופק חדש") זכתה בלמעלה מ-2000 קולות, מה שלא הספיק למרבה הצער כדי לעבור את אחוז החסימה, אך ללא ספק נחשב כהישג מכובד לרשימה צעירה ונטולת גב כלכלי איתן הדרוש בבחירות.
"לצערי לא השכלנו להתאחד כמו שצריך בבחירות הקודמות אבל הפקנו לקחים, ובבחירות הקרובות לא רק שניבחר למועצת העיר, אלא אנחנו עובדים במרץ על השגת המנדט השני", מצהיר איצ'לותם.
מה זאת אומרת "לא השכלנו להתאחד"?
"הכוונה היא שלא הצלחנו להתגבר מעל כמה בעיות "מנטליות" שפוגעות בדפוסי ההצבעה של הקהילה האתיופית, ובקהילה עצמה כיוצא מכך", מסביר אייצ'לותם ומפרט: "יש בקרב האנשים בעדה חוסר אמון במערכת הפוליטית, ולא פחות מכך – בנציגים הפוליטיים של העדה, שהפכו לסוג של "קישוטים" עדתיים במקומות לא ריאליים בכל מיני רשימות, ומתפקדים יותר בתור "קבלני קולות" מאשר בתור נציגים אמיתיים שאמורים לדאוג לציבור שלהם"
"אנחנו חייבים להתגבש ואז יהיה לנו את הכוח. מועצת העיר היא המגרש בו מקדמים את האינטרסים שלנו כקהילה, את השכונות הוותיקות וכל אג'נדה אחרת, וכדי לשחק על המגרש הזה, אנחנו צריכים את המנדט".
וכשתקבל את המנדט, מה אז?
"יש לי תכנית סדורה. אני מתכוון לדרוש לקבל לידיי את תיק השכונות (כיום נמצא בחזקתם של תנועת "אשדודים" – יניב קקון ומאיר אברז'ל), ולהתחיל ליצוק לתוך התפקיד את התוכן והמהות האמיתיים שלו".
כלומר?
"במצב כיום, התיק מתרכז בלעשות הצגות של יחסי ציבור ותקשורת, להביא קולות, ופחות בעשייה חברתית אמיתית. חבר מועצה, נציג ציבור, אמור ליזום, לקדם ולהוציא לפועל תוכניות עבודה ופחות להצטלם… "
"הקהילה בשכונות הוותיקות , והקהילה האתיופית בפרט, מתמודדות עם פערים הולכים וגדלים במדד הסוציו-אקונומי, בחינוך, ועוד. המערכת העירונית חייבת לדעת את הדרך "פנימה" אל הקהילה כדי להתערב ולסייע."
"אני מאמין גדול בחינוך – בתור התחום הכי חשוב, זה שניתן בסופו של דבר לצמצמם באמצעותו פערים, אבל בוא תגיד לי, לכמה הורים בקהילה האתיופית יש עכשיו 500 שקל בחודש להוציא על חוג העשרה לילד? החינוך באשדוד טעון שיפור וזאת עובדה ידועה ועצובה, וגם על כך אני מתכוון לתת את הדגש כחבר מועצה."
היה אגדה עוד בחייו: אדם ציוני שגידל את ילדיו בדרך הציונות והיהדות. איינאו אזזאו מסלה ז"ל, אביו של אייצ'לותם (בקטן - תמונתו בעת שירותו הצבאי באתיופיה)
בחור רציני שבא "לעשות שכונה"
אייצ'לותם בא מהשטח ו"נושם" אותו מילדות. הוא גדל כאמור ברובע ב' (שם הוא מתגורר גם כיום), למד בישיבה התיכונית "נווה הרצוג" שבניר גלים ומאז שזוכר עצמו, היה מחובר לקהילה וער לצרכיה, כפי שחונך בבית בו גדל לאורו של אביו המנוח.
במקביל לעבודתו בעריכת דין, הוא מקיים הרצאות בכל רחבי בארץ מול נערים בסיכון והוא אף מלווה אישית ובהתנדבות משפחות שילדיהן נפלו להימורים והסתבכו עם השוק האפור.
"ראיתי צורך, דווקא דרך הסיפור חיים האישי שלי ובזכות הכלים שקיבלתי במהלך הדרך – להעביר את זה לבני הנוער הנמצאים בשוליים ומתקשים לפרוץ גבולות וחסמים.".
במסגרת פעילותו בקהילה, אייצ'לותם הביא לאשדוד את פרויקט "עושים שכונה" – המכשיר את הדור הצעיר בשכונות – להביא בעצמם את השינוי לטובה אותו הם מבקשים ליצור בסביבת מגוריהם . מדובר בשינוי פיזי, ערכי, קהילתי, עזרה לזולת וכו'.
לצערו, לאחר שהביא את הפרויקט המבורך לאשדוד, "השתלטה" עליו תנועת "אשדודים" – "והתיק וכל מה שכלול בו קיבלו מיד צבע פוליטי, והפרויקט החשוב הפך לעוד כלי יחצ"ני ומאבד את תכליתו ומהותו להביא לשינוי אמיתי בקהילה", לדבריו.
"כחבר מועצה, אני אדרוש לקבל לידיי את התיק ואת האחראיות הזאת. אני אפעל להקים מרכז פעילות שיתוקצב באופן רב-שנתי עם תוכניות עבודה מפורטות, יפעיל מערך מתנדבים שיפעל בתוך השכונות, ונדע גם להגיע אל תוך הבתים עצמם", הוא מבטיח.
אבא שהיה לאגדה עוד בחייו
אני פוגש את אייצ'לותם ורואה מולי בחור צעיר חייכן ונמרץ, אידאליסט אמיתי וחדור מטרה שנחוש להביא את השינוי לקהילה בה הוא גדל וצמח. כשאני שואל אותו על הבית בו גדל והתחנך, החיוך הגדול שעל פניו מפנה מקומו לרגע.
אביו של אייצ'לותם, איינאו אזזאו מסלה ז"ל, נפטר לפני שבוע וחצי בסה"כ, לאחר התמודדות קצרה עם מחלה קשה.
בהלווייתו השתתפו אלפי אנשים, שהגיעו מכל רחבי הארץ. איינאו ז"ל היה מעמודי התווך של הקהילה האתיופית בארץ בכלל ובאשדוד בפרט, וסיפור חייו יכול להוות חומר לסרטים וספרים רבים.
"אבא היה קצין בכיר בצבא האתיופי (דרגה המקבילה לתת-אלוף בתפקיד מפקד אוגדה), ובמשך כל שנות הקריירה הצבאית שלו, שמר על יהדותו בסוד על מנת שלא יתנכלו לו, אולם דאג כל העת להעניק עזרה ולסייע לקהילה היהודית באתיופיה", מספר הבן אייצ'לותם.
"עוד טרם עלתה מרבית הקהילה ב"מבצע משה", אבא ז"ל סייע במסגרת תפקידו הצבאי להבטיח בחשאי את תנועתם של היהודים אל עבר סודאן, ממנה עלו בחשאי לארץ ישראל. לאחר שירותו הצבאי, הוא שימש בתפקיד של מושל מחוז, וגם במסגרת תפקידו זה העניק סיוע רב לקהילה היהודית באתיופיה. הוא שימש בין השאר כ"מגשר" ו"בורר", ושמו כאדם משכין שלום ליווה אותו גם לאחר שעלה עם המשפחה לארץ ב1998."
לאחר שעלו לארץ, האב המשיך לעסוק בפעילות קהילתית באשדוד, היה חבר בתנועת "הליכוד" והנחיל לכל בני המשפחה (אייצ'לותם ו-9 אחיו ואחיותיו) ערכים של ציונות ואהבת הארץ".
"אבא היה גאה במיוחד שלמדתי בגוש קטיף, וכשארע הגירוש, הוא לקח זאת קשה מאד, הוא לא הבין כיצד ניתן לוותר על חלק ארץ שהוא בבחינת איבר מהגוף שלך".
אייצ'לותם יודע עד כמה אביו היה גאה בו על שבחר ללכת בדרכו ולפעול למען הקהילה והסביבה .
עם שם כמו שלו ("הבלתי מנוצח") והערכים עליהם גדל וחונך, אין ספק כי הוא בדרך הנכונה.
בין הראש עיר הנוכחי לבין מועמדת לראשות העיר, יש את אייצ'לותם.
עוד כתבות
המלצות נוספות
13:14 | 07/11/2024