עכשיו זה רשמי: איקאה מגיעה לאשדוד
אפשר לברך: חברת ארי נדל״ן ואיירון גרופ חתמו היום על הסכם הקמה ושכירות לחנות איקאה באשדוד. כזכור, ריחף סימן שאלה סביב קיום העסקה לאחר דרישות חיוב ארנונה מופקעות מצד עיריית אשדוד, אולם המתווה אותו הציע סגן ראש העיר אינג' שמעון כצנלסון – פתר את המשבר, ובקרוב תושבי אשדוד והסביבה ייהנו מהסניף השביעי בארץ של ענקית הריהוט וכלי הבית משבדיה
אפשר לחכות לקטלוג איקאה הבא! איקאה (צילום: "שאטרסטוק)
סוף טוב, הכל טוב: חברת ארי נדל"ן (בבעלות משפחת אבו מאשדוד, שיזמה את המהלך להביא את חברת הענק לאשדוד) וחברת איירון גרופ, חתמו היום על ההסכם להקמת חנות איקאה הבאה בארץ – כאן באשדוד. ההסכם עדיין טעון אישור הרשת העולמית, אבל תושבי העיר בהחלט יכולים לשמוח על העובדה כי המהלך להביא לאשדוד את אחת מחברות הענק העולמיות המצליחות ביותר – מוכתר בהצלחה.
על פי הדיווחים, חתימת הסכם התבצעה בפועל בחודש אפריל האחרון, באמצעות מזכר הבנות חברת הבת- אס.אל.אס עם קבוצת JTLV וקבוצת פישר ברונפמן למכירת 50% מאחזקותיה במחזיקי אשדוד והקמת חנות איקאה לפי שווי חברה של 450 מיליון שקל. העסקה משקפת שווי קרקע של כ-6 מיליון שקל לדונם.
כזכור, ההסכם שהיה כבר מוכן לחתימה, התעכב סביב דרישות חיוב ארנונה לעסקים מופקעות מצד העירייה, ומנכ"ל איקאה ישראל כבר הצהיר כי החברה שוקלת מחדש את עצם הגעתה לאשדוד בעקבות כך.
הצעד עורר תגובות קשות בקרב חברי מועצה ותושבים שטענו כי על העירייה לעשות את ההשתדלות המקסימלית על מנת להביא חברות ענק דוגמת איקאה ודומותיה לעיר אשדוד, על מנת לתרום לשגשוגה הכלכלי. יחד עם זאת, היה את חבר המועצה אלי לחמני אשר טען כי אין הבדל בין חברת איקאה לבין כל חברה אחרת וכי אין לבוא לקראתה בצורה מיוחדת, גם במחיר "איבוד" הסניף החדש לטובת הערים השכנות לאשדוד.
מי שנחלץ לפתרון המצב היה סגן ראש העיר, אינג' שמעון כצנלסון, אשר בתיאום עם מנכ"ל העירייה אילן בן עדי – הציגו מתווה מחודש לחיוב הארנונה, הלוקח בחשבון את אופי הפעילות של איקאה ואת גודל הסניף העתידי שייפתח – המתפרש על 24,000 מ"ר.
לאחר שבחן לעומק את צו הארנונה המקומי לעסקים על פי סיווגם, הודיע כצנלסון לחברת איקאה:
"בצו הארנונה הקיים אין סיווג שמתאים למגה חנויות כמו “איקאה”, ולכן אנו נדאג להביא לצו הארנונה הקרוב (2023) תיקון לסעיף לפיו חנויות בגודל של מעל 20,000 מ”ר יחויבו לפי 127.6 ₪ למ”ר ", אמר כצנלסון.
עוד אמר כצנלסון: "ככל ומסיבה שאינה צפויה – צו הארנונה לא יאושר עד לגמר הבניה, החיוב הצפוי הינו לפי סיווג של חנויות ריהוט – למעט המסעדה וחנות ממכר המזון שתחויב לפי מסחר ובשקלול סך של כ-132 ₪ למ”ר.”
בחברת איקאה הביעו שביעות רצון משינוי הגישה של עיריית אשדוד, והיום כאמור – נחתם ההסכם המיוחל.
מר משה קראדי, יו"ר ארי נדלן: "החברה ממשיכה לפעול לטובת תושבי אשדוד והסביבה על יד הנגשה של חברות בינלאומיות במתחמי הסחר שלה ותמשיך להעניק שרות תוך כדי פיתוח מנועי צמיחה כפי כדי לממש את יעדי החברה״.
שמעון כצנלסון ברך על חתימת ההסכם ואמר: מדובר בתוכנית חשובה לפיתוחה ושגשוגה של העיר. ההסכם מציב את אשדוד כעיר מובילה ומרכזית בארץ. מעבר להיותה רשת בינלאומית, איקאה תשמש בנוסף עוגן תעסוקתי משמעותי עבור העיר ותושביה. אני מאחל הצלחה ליזמי התוכנית ואדאג לכך שעיריית אשדוד תעשה כל שביכולתה על מנת לקדם את פתיחת סניף איקאה בעיר בהקדם האפשרי.
עוד כתבות
המלצות נוספות
13:56 | 19/09/2024