המאבק הבא? העירייה שוקלת הקצאת שטח מב"ס יהלום לטובת ישיבה
פרסום ראשון>> במהלך חודש יולי האחרון פורסמה הודעה מטעם "הועדה להקצאת קרקע" בעיריית אשדוד בדבר הקצאה של חלק משטחו של בית ספר 'יהלום' ברובע א' – לטובת ישיבה עבור עמותה חרדית. כעת הציבור מוזמן להגיש התנגדויות, אולם מה בדבר שיתוף הציבור עוד קודם לכן?
האם חלק משטח בית הספר יוקצה לטובת הקמת ישיבה? בית ספר יהלום (צילום: אשדודי)
שיתוף הציבור? אל תצחיקו. זה נראה שבעיריית אשדוד "מצאו שיטה חדשה" לכאורה, להקצאת שטחים עבור עמותות חרדיות המבקשות להקים כוללים וישיבות – והיא לפצל מוסדות חינוך קיימים ולאפשר הקמה של מוסדות דתיים בשטחם. ראשית להניע את המהלך – ולאחריו להזמין את הציבור להתנגד.
כך נעשה ברובע ו' בבתי הספר 'שקמים', 'יד שבתאי' וככל הנראה ייעשה גם בבית ספר 'הראל', כך נעשה הניסיון להקמת מרכז "רוחני דתי" בבית ספר 'רתמים' – לב לבו של רובע י"ג בעל האופי החילוני (שעורר מאבק ציבורי נרחב), וכעת נראה שגם ברובע א' ייעשה ניסיון דומה – בבית הספר 'יהלום' שברחוב קדושי בלזן.
במהלך חודש יולי האחרון פורסמה הודעה בדבר "הקצאת קרקע ומבנה וכן הליך הקצאת קרקע זמנית במקביל":
"עיריית אשדוד שוקלת להקצות חלק ממבנה קיים למטרת הפעלת ישיבה […] במתחם בית ספר יהלום רובע א'. להקצאה זו נעשתה פניה ע"י עמותת "מעשה אבות סימן לבנים" (ע"ר) 580685212.
המעוניינים להגיש בקשה להקצאת קרקע או להגיש התנגדותם רשאים לעשות זאת בהודעה בכתב אל מנהלת מחלקת הנכסים […]..
הועדה להקצאת קרקע".
ההודעה נמסרה במסגרת פרסום ראשון, ולאחר שעברו כבר 60 ימים, הועדה להקצאת הקרקע (בראשה עומד מנכ"ל העירייה מר אילן בן עדי) עתידה לצאת בקרוב בפרסום שני, לטובת אלו הרוצים להתנגד.
ההודעה של העירייה. בודדים מתושבי השכונה נתקלו בה
"הקמת רשת מוסדות תורניים על פי מסורת ומורשת יהדות אתיופיה"
העמותה המבקשת הקמת הישיבה היא כאמור עמותת "מעשה אבות סימן לבנים", באינטרנט מצוין כי היא הוקמה בשנת 2019, תחום פעילותה הוא "בתי ספר תורניים", ומטרות העמותה הרשמיות הן: "הקמת רשת מוסדות תורניים על פי מסורת ומורשת יהדות אתיופיה, מכון מחקר על יהדות אתיופיה ומתן מלגות לעוסקים בחקר יהדות אתיופיה ו/או לומדים במוסדות תורניים של העמותה"
העומד בראשה הוא הרב משה ברוך, ורואה החשבון של העמותה הוא חבר המועצה מהאופוזיציה אלי לחמני.
חשוב לציין – אין כל פסול בהקמת מבנים עבור עמותות חרדיות, ולא משנה אם מדובר בבית כנסת, כולל, ישיבה וכו'. בעיר רב תרבותית כמו אשדוד מן הראוי כי כל קהילה תקבל את הזכות לביטוי עצמי לפי אורח חייה ואמונותיה.
ועדיין, נשאלת השאלה מדוע לעשות זאת במרכזן של שכונות בעלות אופי חילוני/מסורתי, או בשטחים האמורים לשמש לטובת צרכים אחרים (דוגמת פארקים, מגרשי ספורט, בתי ספר ומבנים ושטחים לטובת כלל הציבור).
האם הבחירות המקומיות אשר יתקיימו בעוד כשנה נותנות אותותיהן בדמות רצון של ראש העיר והנהלת העיר למצוא חן בעיני מאן דהוא?
ושאלה לא פחות חשובה – האם הדבר נעשה בשיתוף ציבור ועם הורי בתי הספר והקהילה? מתן אפשרות להתנגדויות זה ראוי ומתבקש, אבל שיתוף ציבור זה לב העניין של שקיפות בהתנהלות של הנהלת העיר.
תגובת עיריית אשדוד תתפרסם כשתתקבל.
תגובת חבר המועצה, רו"ח אלי לחמני:
"אני הרואה חשבון שלהם והם מוסרים לי את החומר לביקורת פעם בשנה.
לכן ,אמנם אישית אהייה מנוע מלהצביע כשתבוא החלטה לסדר היום,אך מבחינתי ומבחינת חברי סיעתי(שאינם מנועים מלהצביע) – אנחנו נגד הקצאות לעמותות בבתי ספר.
בית ספר ראוי וצריך לשמש רק לבית ספר ולצרכי לימוד בלבד ולא לכול מטרה אחרת!!!"
עוד כתבות
המלצות נוספות
10:36 | 11/11/2024