לראשונה בלעדיו: ברחבי העיר ציינו היום את "מבצע דוגו" ע"ש ניצול השואה דוד לייטנר
כבכל 18 לינואר, גם השנה התקיים "מבצע דוגו", בו רבים ברחבי הארץ והעולם אוכלים פלאפל כסמל לניצחון החיים, מסורת שייסד ניצול השואה דוד ("דוגו") לייטנר ז"ל, שהלך לעולמו השנה. באשדוד ציינו את המבצע בכמה בתי ספר - צפו בתמונות>>
צוות ביה"ס אמית טכנולוגי. דוגו לייטנר ז"ל צילום: הכנסת
פעם ראשונה בלעדיו: כמו בכל שנה בבתאריך ה-18 לינואר, היום נערך 'מבצע דוגו', במסגרתו אוכלים פלאפל כסמל לניצחון החיים. השנה המבצע התקיים ללא האיש שיזם אותו, ניצול השואה דוד (דוגו) לייטנר, תושב ניר גלים, שהלך לעולמו בחודש יולי האחרון.
קצת רקע על 'מבצע דוגו': ב-18 בינואר 1945 יצא דוד (דוגו) לייטנר בן ה-14 ביחד עם כ-60,000 אסירי אושוויץ לצעדת המוות. ברגעים הקשים בצעדה הוא חלם על 'בילקלעך' – לחמניות עגולות שהבטיחה לו אמו שיאכל בארץ ישראל. הוא שרד ועלה ארצה, וכמנהג פרטי החליט שבכל שנה ב-18 בינואר יאכל פלאפל (שדמה בעיניו לבילקלעך שהבטיחה לו אמו) כסמל לניצחון החיים. בית העדות בניר גלים יזם את "מבצע דוגו", שהפך את המנהג הפרטי לאירוע כלל עולמי שבמסגרתו אלפי אנשים בארץ ובעולם, אוכלים פלאפל ומשתתפים באופן וירטואלי עם המנהג הפרטי של דוגו.
ברחבי העיר, מספר בתי ספר ואנשים שהכירו את דוגו ז"ל ציינו את 'מבצע דוגו' באכילת פלאפל חם וטעים:
התלמידים והצוות החינוכי במקיף ד'
מקיף ד'
תלמידי בית הספר "קשת"
הצוות החינוכי ותלמידי מקיף ג':
מקיף ג'
תלמידי בית החינוך "אריאל" :
תלמידי בית ספר "יהל"ם"
הצוות החינוכי ותלמידי ביה"ס אמית טכנולוגי":
מיכל קרייטר, ציינה את מבצע דוגו בביה"ח הציבורי "אסותא" וכך היא כותבת בפוסט בפייסבוק: "פעם ראשונה מבצע דוגו כשדוגו כבר לא איתנו. כמו שכתבתי בעבר, את דוגו פגשתי פעם ראשונה כשהייתי בכיתה יא במסע לפולין, והוא שינה את כל הגישה וההסתכלות שלי על תקופת השואה ובכלל.
בימים אלו בהם אנחנו שוב חווים זוועות וקושי שכל כך קשה להכיל, אני מבקשת לשאוב מהאופטימיות של דוגו ולהסתכל קדימה בתקווה גדולה ובאמירה חד משמעית: עם ישראל חי!!"
אם גם אתם ציינתם היום את "מבצע דוגו" – תייגו אותנו בהאשטאג #מבצעדוגואשדודי ואולי נעלה אתכם בסטורי באינסטגרם שלנו.
עוד כתבות
המלצות נוספות